zamrzitev rocne zavore megan 2 2006
zamrzitev rocne zavore megan 2 2006
vsako zimo oz pri vsakem mrazu kadar gredo stopinje od -3 nizje mi zamrzne rocna tako da pol k jo hocem spustiti se nakoncu ustavi in mi lih tok bremza da zacnejo smrdeti zadne pakne spusti pa sele pol k ga dam v garazo da se malo zgreje vse skup
gre se pa za megana 2 letnik 2006 grandtour
se najde kak majster da bi vedel kaj narediti al pa ce je kdo imu tut tak problem sem govoril z kolegom k ima megana 2005 takratkega in ma isti problem
sem ga imeu na servisu in nc niso naredl dal ga je cez noc v garazo da se je cez noc odtalila in to je blo to
gre se pa za megana 2 letnik 2006 grandtour
se najde kak majster da bi vedel kaj narediti al pa ce je kdo imu tut tak problem sem govoril z kolegom k ima megana 2005 takratkega in ma isti problem
sem ga imeu na servisu in nc niso naredl dal ga je cez noc v garazo da se je cez noc odtalila in to je blo to
Re: zamrzitev rocne zavore megan 2 2006
Zamenjava zalje, sicer megane2 nima paken. 

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
aha mi je ze na drugem forumu tudi en rekel da bi mogel zajle menjati upam da je res pol mir z tem
hehe se opravicujem pol pa ploscice al kako se rece
mogoce kdo ve priblizno koliko to kej kosta da se menja zajlo
?
Zamenjati žice ročne in pregledati zavorne klešče, da ne štekajo. Pa zamenjati ploščice če so zažgane. Žice so cca. 15€/kos (ponaredek) plus delo mehanika.
RenaultSport
ta rocna pri meganih je katastrofa. tudi na nasem grandtourju 2006 vedno problemi pozimi. menjali zajle...se vedno slabo prijemala vendar ne zmrzovala. potem menjali se oboje zadnje klesce in se vedno slabo. patent od kurca res. za se zjokat. nevem kako lahko kej tazga dajo sploh u proizvodnjo. usak k sm ga srecou ma tezave s tem.
Tudi na meganu 3 enake težave.
Pred tem imel megana 2, 7 let in nikoli omenjenih težav.
Pred tem imel megana 2, 7 let in nikoli omenjenih težav.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Isto se je zgodilo tudi meni 1. januarja. Čez noč je bremza popustila, diagnoza: menjava leve in desne zajle + zadnje ploščice.
Prekmurje
V koliko bi bile zavore brezhibne, jim mraz ne more škodovati. Ker pa temu ni tako, je mraz samo še pika na i.
Kot je bilo že napisano, preverite kako delujejo zavorni cilindri, pri menjavi uporabiti kakšno kvalitetno žico ( ne pa ceneni škart ), pa bo spet par let mir.
Kot je bilo že napisano, preverite kako delujejo zavorni cilindri, pri menjavi uporabiti kakšno kvalitetno žico ( ne pa ceneni škart ), pa bo spet par let mir.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Včeraj sem imel podoben primer na mojem meganu. Sem samo ročno premaknil vzvod nazaj tako da sem zlezel pod avto, ročna se ne bo uporabljala, sledi menjava žic ročne. Gledal za ATE žice, upam da se bosta obnesle 
Je že kdo slišal za robo Cofle in Metzger. Tam kjer ponavad kupujem držijo to. Ali si raje najdem ATEsaso24 napisal/-a:Včeraj sem imel podoben primer na mojem meganu. Sem samo ročno premaknil vzvod nazaj tako da sem zlezel pod avto, ročna se ne bo uporabljala, sledi menjava žic ročne. Gledal za ATE žice, upam da se bosta obnesle
Jaz sem lani oz. sedaj že predlani na svojem Megiju točno 31.12. pri Astilbi menjal levo zajlo ročne zavore..
g.Igor je takrat povedal, da ploščica ni uničila diska in ni potrebna menjava ne ploščic ne diskov.
Ob vprašanju ali cilinder in ostalo deluje mi je odgovoril, da posebnosti ali napak ni opazil.
Potem je bil do konca zime in čez pomlad, poletje ter jesen mir..
No včeraj, ko ga je spet malo zamedlo in sem hotel se malce poveseliti z ročno sem pa ob prvem potegu začutil, da nekaj ni o.k.
Ko sem se ustavil na semaforju in želel speljati sem opazil da čeljusti še vedno držijo.
Na srečo je bila vožnja dolga le še kakšnih par 100 metrov in avto parkiral. Tudi tistega značilnega vonja skurjenih zavor na srečo ni bilo zaznati. Je bilo pa ponovno pri levem kolesu bolj vroče kot pri desnem, tako da je probelm ostal na isti strani kor prvič.
Popoldne sem šel en krog in je čeljust spet popustila, vendar ročne za vsak slučaj nisem uporabljal in avto se tudi danes pelje čisto normalno.
Zadnji diski nimajo skoraj nič roba in še nekaj časa ne bodo zreli za menjavo. Ploščice sicer še nekaj mesa imajo, vendar jih imam v planu spomladi za vsak slučaj menjati...
Kaj mi svetujete, ali naj takrat zamenjam še obe zajli in cilindre, da se izognem ponovnim morebitnim težavam?
Naj še povem, da tudi poleti ob potegu ročne pridem max na tretji zobnik, pa še to malce težje.
Ima kdo kataloško za zadnje cilindre?
Hvala.
g.Igor je takrat povedal, da ploščica ni uničila diska in ni potrebna menjava ne ploščic ne diskov.
Ob vprašanju ali cilinder in ostalo deluje mi je odgovoril, da posebnosti ali napak ni opazil.
No včeraj, ko ga je spet malo zamedlo in sem hotel se malce poveseliti z ročno sem pa ob prvem potegu začutil, da nekaj ni o.k.
Ko sem se ustavil na semaforju in želel speljati sem opazil da čeljusti še vedno držijo.
Na srečo je bila vožnja dolga le še kakšnih par 100 metrov in avto parkiral. Tudi tistega značilnega vonja skurjenih zavor na srečo ni bilo zaznati. Je bilo pa ponovno pri levem kolesu bolj vroče kot pri desnem, tako da je probelm ostal na isti strani kor prvič.
Popoldne sem šel en krog in je čeljust spet popustila, vendar ročne za vsak slučaj nisem uporabljal in avto se tudi danes pelje čisto normalno.
Zadnji diski nimajo skoraj nič roba in še nekaj časa ne bodo zreli za menjavo. Ploščice sicer še nekaj mesa imajo, vendar jih imam v planu spomladi za vsak slučaj menjati...
Kaj mi svetujete, ali naj takrat zamenjam še obe zajli in cilindre, da se izognem ponovnim morebitnim težavam?
Naj še povem, da tudi poleti ob potegu ročne pridem max na tretji zobnik, pa še to malce težje.
Hvala.
Zavorne klešče se da tudi obnovit, če so zrele za menjavo/obnovo. Zajle je najbolje zamenjati v paru. Od 3-5 zob naj bi bilo normalno da ročna drži.Churchil napisal/-a:Jaz sem lani oz. sedaj že predlani na svojem Megiju točno 31.12. pri Astilbi menjal levo zajlo ročne zavore..
Hvala.
RenaultSport
Znana zadeva. Je oče potožil o podobnem primeru.
On se mi zdi, je zadevo rešil z močnejšo vzmetjo pri ročni zavori, naj bi bila originalna prešibka in naj nebi potegnila nazaj narazen klešč. Nekaj podobnega mi je on razlagal, za več info ga lahko povprašam kaj točno je ustvarjal.
On se mi zdi, je zadevo rešil z močnejšo vzmetjo pri ročni zavori, naj bi bila originalna prešibka in naj nebi potegnila nazaj narazen klešč. Nekaj podobnega mi je on razlagal, za več info ga lahko povprašam kaj točno je ustvarjal.
Jaz sem imel podobne probleme - klešča ni popolnoma spustila. Ročna je grabila zelo slabo. Zajle so bile menjane, serviserji so nekaj delali okoli klešč ampak je bilo dobro samo kak mesec, potem spet isto sranje. Na koncu sem se ulegel pod avto in pogledal kako teče tisti vzvod za ročno. Na eni strani je bil čisto trd in sem ga komaj premikal naprej in nazaj. Odločil sem se, da vsak mehanizem 2x špricnem z wd40 in bo, kar bo. In po cca pol leta še vedno deluje super. Če bo treba menjat ali obnavljat, bi bilo pa itak treba v vsakem primeru.
Megane 2007 karavan.
Megane 2007 karavan.
Pol nas je več takih
Menjal zadnje zavore 3 mesce nazaj, zajle naj bi ble ok. par dni nazaj pa ena ostala blokirana, vroče kolo in smrad.