Škripanje volana Laguna

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
kovacic91

Škripanje volana Laguna

Odgovor Napisal/-a kovacic91 »

Pozdravljeni,

Zanima kaj bi lahko to bilo, nekaj sem sicer bral in vem da ta tema že obstaja ampak vseeno. Kaj bi lahko to bilo ko zaviješ levo in desno volan škripa kot da bi se neka guma ob nekaj stisnila ali potegnila. Prej mi nikoli ni nič kaj takega delalo ali je možno zaradi temperature ampak še vedno ni minus poleg tega da vse poka po armaturi in vzvratnem ogledalu še posebaj ko je avto mrzu, tudi ko je segret ni dosti bolje kaj lahko naredim ? Kaj dosti verjetno ne, sem bral da to vsak renault tako več ali man poka.

Če še kdaj kupim renaulta naj me koklja brcne raj bi videl da bi imel še bmw-ja, ki je pil olje kot laguno, bolj je na servisu bolj vse nagaja :D :D :D Pa naj kdo reče da so 2.0 Dci dobri , motorji ja ostalo je pa čista nula.

Lepo prosim za pomoč
Uporabniški avatar
Dark_T

Re: Škripanje volana Laguna

Odgovor Napisal/-a Dark_T »

Lahko da sta hin oba ležaja spr. amortizerjev.

Glede vibriranja armaturke je ena tema v podforumu "Laguna", kjer je en forumaš s slikami opisal rešitev.
Sam sem težavo z vibracijami poštimal z malo bolj čvrstim tesnilom (nekakšen trak iz bolj močne gume), ki sem ga čisto do konca potisnil med šipo in armaturko.
Uporabniški avatar
garfildd
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a garfildd »

Hja, zagotovo se nekaj pozna pri kvaliteti avta, če en stane nov 30.000 drugi pa 60.000€ z enako opremo...

Skratka, sam imam Laguno 2006 2.0Dci Initiale in ja ima kar nekaj buggov, katere bi raje videl da jih ni,
predvsem škripanje in vihanje armaturke, ampak ker sem kar dosti handy tip, so mi take stvari izziv za
odpraviti, če se da seveda, se pa marsikaj da, če je volja, malo iznajdljivosti...
Bi pa za BMWja z enako opremo dal šeenkrat več denarja, če bi ga sploh dobil z vsem kar sem jaz iskal
v tem razredu... tako da je težko primerjat :)

Tudi meni je sedaj začelo škripati med sukanjem volana, tako da sumim da se neka guma nekam drgne
in upam da bo še kakšen topel dan prišel v prihodnjih dneh, da lahko pogledam malo naokoli volanskega
droga, če se da kaj podmazat...

Napišem če kaj najdem!
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Če pri vrtenju volana pri Laguni 2 škripa spodaj v podvozju, so skoraj 100% gumice stabilizatorja. Zelo poceni material, komplicirana menjava, ker je težak dostop. Jst jih kar na vsake toliko časa s silikonskim sprejem prešpricam in je dobro za par tednov...
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Lahko imaš pa tudi končnike stabilizatorja tako suhe, da ti škripljejo, jaz sem dal novega gor, je bilo dobro dva meseca, pa se je spet oglašal, potem sem ga še enkrat vzel dol, odstranil gumice in dal notri mast in od takrat naprej je vse tiho....

http://www.salomon.si/oglas/motorna-voz ... v/14.GRL8V" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Odgovori