Izklop senzorja tlaka v pneumatikah in Grarancija
- MrTwelveTrees
Izklop senzorja tlaka v pneumatikah in Grarancija
zanima me, kateri servis bi mi izklopil senzorje tlaka ter, kako to vpliva na garancijo, če uradni servis opazi da ne nekdo šaril po računalniku ? = izgubim garancijo ? (nov avto, 5l ganacije)
Re: Izklop senzorja tlaka v pneumatikah in Grarancija
Če je avto novejši od 1.11.2014 ti tega ne bodo izklopili ker to je zakonsko določenno, da morajo imeti VSI novi avti in ti brez tega ne sme avta prodati.
ce jih das ven (zamenjas ventile z navadnimi, ti bo avto par dni utrujal da jih ni. potem pa ti avto sam da mir.
Nimas kaj dati ven ker zadeva laufa preko abs-esp senzorjev in zaznava razliko v obratih kolesov.....to o ventilckih in menjavi je pa nadzor tlaka v pnevmatikah ki ti izpise na displejcku pot.racunalnika za vsako gumo posebaj.
Zadevi sta drugacni.Delujeta preko razlicnih principov.....Treba je tocno opredelit kaj imas v avtu....Ce imas samo opozorilno lucko je zadeva ki mora biti zakonsko vgrajena v vozilo in deluje preko senzorjev.....ce imas digitalni nadzor tlaka v pnevmatikah torej ti pot.racunalnik kaze vsako gumo posebej imas senzorje v gumi.Te se da izklopit na vsakem servisu.
Aja se to dobene garancije ne izgubis ker to avto omogoca....na servisu lahko nastavijo marsikaj pa zato nebos izgubil garancije....Recimo dnevne luci.Torej po tvoje ce mi servis vklopi dnevne luci (ce jih ze nimas) ti gre garancija......negre to tak
sicer vseeno: jaz sem imel v alu ventilcke z senzorji. dal ven in bilo je, kot sem napisal. zdaj o cem ti govoris ves samo ti.
http://www.span-sp.si/sistem-za-nadzor- ... d-01112014" onclick="window.open(this.href);return false;
Upam da bos zdej zastopo....enkrat sva ze mela debato pa si se kr nedas v glavo
Upam da bos zdej zastopo....enkrat sva ze mela debato pa si se kr nedas v glavo
se zadnjic o tem. to sranje na tvojem linku (prva slika) sem imel montirano (pac od renaulta) in sem vzel ven. midva ne bova vec debatirala o tem. clovek je vprasal za nasvet. jaz sem mu povedal svojo "izkusnjo". ti pa si zacel pametovati. vseeno, ti kar nadaljuj. jaz sem koncal. uzivaj se naprej
Kako pa je z naknadno vgradnjo tega?
- MrTwelveTrees
si ti prepričan v to ? težko verjamem, po moje skoz lučka gorismt napisal/-a:ce jih das ven (zamenjas ventile z navadnimi, ti bo avto par dni utrujal da jih ni. potem pa ti avto sam da mir.
kot dokaz ti lahko posljem na email sliko, tu gor limat slike je kr nekaj. vse kar mi kaze je: ko gres skozi "meni" (koliko km, bencina, itd) mi napise, da jih ne zazna. vendar z navadno pisavo, kot za vse ostalo. gres naprej skozi "meni" kot , da ne bo bilo nic posebnega. nikjer nekega posebnega obvestila ali karkoli drugega.prvih par dni pa je bilo obvestilo vecje pisave v rdecem non stop. mi je slo na k. prve dni in sem sel na pooblascenca vprasat kaj in kako. so rekli, da tega ne morejo ugasniti. no par dni kasneje, zadeva sama od sebe prenehala utrujati.
x2...smt napisal/-a:kot dokaz ti lahko posljem na email sliko, tu gor limat slike je kr nekaj. vse kar mi kaze je: ko gres skozi "meni" (koliko km, bencina, itd) mi napise, da jih ne zazna. vendar z navadno pisavo, kot za vse ostalo. gres naprej skozi "meni" kot , da ne bo bilo nic posebnega. nikjer nekega posebnega obvestila ali karkoli drugega.prvih par dni pa je bilo obvestilo vecje pisave v rdecem non stop. mi je slo na k. prve dni in sem sel na pooblascenca vprasat kaj in kako. so rekli, da tega ne morejo ugasniti. no par dni kasneje, zadeva sama od sebe prenehala utrujati.
Isto je pri naši laguni. V zimskem kompletu ni senzorjev pa nekaj malega utruja in piska potem pa utihne in je samo napisano da ni senzorjev.
lp
- MrTwelveTrees
Pri scenicu 2014 pa bojda dve lučke gorijo, lučka za gumo in še lučka za ključ-servis .... nisem 100%
zdej če pri sceniku tudi res to ugasne.... ne vem
zdej če pri sceniku tudi res to ugasne.... ne vem
brez zamere a : bojda? to je sosed od sesedovega strica necak sosolca iz vrtca ..... rekel ali imas tak avto in ves o cem govoris? tu je toliko modrijanov.... da so ocitno tisti, ki dejansko vedo kaj pisejo prenehali pomagati.....