Razlika med Clio RS2 in RS3
Razlika med Clio RS2 in RS3
Sem lastnik clia RS2 in po vsej verjetnosti bi enkrat tudi vozil RS3 Me pa zanima kaki so + in najbrž je tudi kak - Je kdo ki je iz clia 2 prestopil na 3 Vsaka informacija in podatek dobrodošla
Lp Tomaž
Lp Tomaž
Re: Razlika med Clio RS2 in RS3
Jaz ti lahko kaj napišem,ker sem bil lastnik rs2 182cup in sedaj si lastim rs3 197.Na ravni liniji je rs2 precej hitrejša.V ovinkih pa rs3 vse nadoknadi.Tak informativno,z rs3 imam za kar sekundo in pol boljši čas na Racelandu na istih pnevmatikah.Velika razlika je vsaj za mene glede sedenja.V dvojki sediš skoraj kot v nekem kombiju zaradi volana,ker je fejst položno nastavljen.Glede vzdrževanja pa je spet dvojka glede cene nadomestnih delov cenejša.Meni je na rs3 dosti boljši menjalnik,tu predvsem mislim na ročico menjalnika,ki ne poplesava naprej in nazaj kot v dvojkici ko pospešuješ ali zaviraš.Če pa maš še tisti sredinski spodnji nosilec motorja že proti koncu pa je celo veselje.No pa še glede okvar.Ne vem ali imam tako srečo ampak,jaz na rs3-ki vse kaj sem menjal je spodnji dve krogli,dve ksenon žarnici in termostat po treh pa pol letih kaj ga imam.Na dvojko pa sem vrgel dosti denarja.Prvič sinhron druge prestave,dvakrat alternator,glavni računalnik z uhc računalnikom je nov prišel ,če se dobro spomnim 550eu.,manžete na pol osovini 3x,pol tisto navitje pod volanom,vsi nosilci motorja,2x zadnji diski z ležaji,en zadnji amortizer mi je spustil in sem kupil par,pa še kaj bi se našloL.P.
A nimajo tudi III probleme s sinhroni? Samo so pač toliko novejši od II, da jih ima zaenkrat še malo manj težav, ampak kar nekaj jih je že menjalo (Urban, Symon,...)?
Ja II ima pač že serijsko (sploh 182) kolektor zelo na tesno med mostom in tunelom in kakor je spodnji nosilec malo bogi, pri močnem pospeševanju začne tolči. Pač nov original ali trši spodnji nosilec pa je zadeva rešena.
III nisem ne vem koliko vozil, ampak jaz bi vzel II. Ene školjkaste sedeže malo nižje vpet, podložit volan da je nižji, pa še par malenkosti, pa imaš super zabaven avto. III je preveč zihr, višjo mejo oprijema ima in na cesti jo je kar težje doseči.
Meni osebno 182 CUP, pa za cca. 1k€ bonbončkov in dodelav (bremze, podvozje, prestavna ročka, remap, sedeži), to je to kar se tiče serijskih RS-ov, ki so dobri za vsak dan in za mal hitrej se vozit... Avto je precej hiter naravnost in se na naših cestah tudi čez ovinke pelje super, hiter in ob enem še zmer dost zabaven
Ja II ima pač že serijsko (sploh 182) kolektor zelo na tesno med mostom in tunelom in kakor je spodnji nosilec malo bogi, pri močnem pospeševanju začne tolči. Pač nov original ali trši spodnji nosilec pa je zadeva rešena.
III nisem ne vem koliko vozil, ampak jaz bi vzel II. Ene školjkaste sedeže malo nižje vpet, podložit volan da je nižji, pa še par malenkosti, pa imaš super zabaven avto. III je preveč zihr, višjo mejo oprijema ima in na cesti jo je kar težje doseči.
Meni osebno 182 CUP, pa za cca. 1k€ bonbončkov in dodelav (bremze, podvozje, prestavna ročka, remap, sedeži), to je to kar se tiče serijskih RS-ov, ki so dobri za vsak dan in za mal hitrej se vozit... Avto je precej hiter naravnost in se na naših cestah tudi čez ovinke pelje super, hiter in ob enem še zmer dost zabaven
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Isto sem jaz spraševal teden nazaj po ZS lastnike 197k in 200ktomo san napisal/-a:Sem lastnik clia RS2 in po vsej verjetnosti bi enkrat tudi vozil RS3 Me pa zanima kaki so + in najbrž je tudi kak - Je kdo ki je iz clia 2 prestopil na 3 Vsaka informacija in podatek dobrodošla
Lp Tomaž
Squealing tire is a happy tire 
No saj si že skoraj vse izvedel. Sicer pa je razlika konkretna, tako plusi (občutek v vožnji) kot minusi (občutek v vožnji
). Konkretno, 200 se mi zdi počasnejša v ravni črti. Pije malo več. Pri meni 9,4 po 5000 km, ko gledam na sprintmonitor.de je povprečje kar 9,6, torej sem še umirjen voznik. Sinhroni, katalizatorji, oboje gre. Tudi zaradi Perfohub podvozja gre pesto rado k vragu (oziroma nekatere komponente), pa si spet ob 200€. To pri RS2 ne gre, ker je bolj enostavno podvozje. Pravzaprav, pri meni sem imel v enem letu na 200 več težav kot pri 182. Pri 200 sem že menjal sinhron tretje, oba kataolizatorja, pa ima avto 100.000 km. Pri 182, v treh letih in pol je bila največja "okvara" to, da so šli kaki končniki, en injektor, počen sprednji feder, kak ležaj.. Pa sem ga prodal z preko 200.000 km. Očitno sem imel več sreče pri 182
Ampak kot sem rekel, moreš peljati, pa boš že videl. Je pa ful razlike v samem občutku, v legi. Medtem, ko je 182 bila funky, zabavna, je 200 veliko bolj "odrasel", stabilen je kot bi bil na tračnicah, brez kakega dvigovanja riti (razen, če je res razlika v višini v ovinku - serpentina), brez odnašanja riti itd.. Aja ko smo pri odnašanju riti, ker ima zadaj 300mm diske ročna prime k prasica.
Bedarija ampak se vsaj da intervencijsko polkrožno obrniti, ko ima itak tako velik rajdni krog. 200 CUP ima drug volanski mehanizem kot 197/R27/200, sem bil presenečen kako se občuti razliko. Isto kot je razlika v trdoti, R27/200 (imata isto podvozje) proti 200CUP, je 200CUP toliko trši, da se mi je zdela R27 udoben avto.
Aja pa sam občutek notri. Ves čas, kar imam 200 sem mal pogrešal 182 (vmes sem eno leto vozil drug avto) ampak, ko sem šel nazaj na testno vožnjo 182 sem ugotovil, da je pa 182 tako manjši avto in se toliko slabše sedi.. Da nisem več ziher. Je pa 182 CUP vseeno cenejša opcija (manjša poraba, za na progo daš 15ke...).
TO je to na kratko. Aja, če boš nabavljal, mogoče bom v kratkem prodajal.

Ampak kot sem rekel, moreš peljati, pa boš že videl. Je pa ful razlike v samem občutku, v legi. Medtem, ko je 182 bila funky, zabavna, je 200 veliko bolj "odrasel", stabilen je kot bi bil na tračnicah, brez kakega dvigovanja riti (razen, če je res razlika v višini v ovinku - serpentina), brez odnašanja riti itd.. Aja ko smo pri odnašanju riti, ker ima zadaj 300mm diske ročna prime k prasica.
Aja pa sam občutek notri. Ves čas, kar imam 200 sem mal pogrešal 182 (vmes sem eno leto vozil drug avto) ampak, ko sem šel nazaj na testno vožnjo 182 sem ugotovil, da je pa 182 tako manjši avto in se toliko slabše sedi.. Da nisem več ziher. Je pa 182 CUP vseeno cenejša opcija (manjša poraba, za na progo daš 15ke...).
TO je to na kratko. Aja, če boš nabavljal, mogoče bom v kratkem prodajal.
v lasti sem imel 172ko, dve 182ke( 1xcup), 197ko in sedaj imam 200ko CUP ..strinjam se z žižekrs. bi pa še dodal, da 182 in 200 ne moreš primerjat, ker je razlika kot noč in dan..to da je 182ka bolj zabavna se deloma strinjam deloma pa ne, največja težava pri tej zabavnosti je da pri serijski 197/200 enostavno nimaš občutka, da se avto sploh kam premakne, pri pospeševanju je use preveč mirno ( pri 5000rpm ni tistega buma kot pri 182, ni nobenega vlečenja volana levo in desno itd. ), zato je tudi ta občutek koliko bolje gre 182, v resnici pa ni toliko razlike..po drugi strani pa če si nemiren in počasen meni ni zabavno. in brez skrbi, tudi 200ki odnese rit in to konkretno ( usaj na kw v3 podvozju
). sam bi dodal da so pri 200ki zame največja prednost bremze, ki so res nenormalno boljše kot pri 182 ( tudi ni več toliko pregrevanja ), kar se tiče lege je pri 200 na kombinaciji KW V3 podovzja res dobra, avto odlično leži brez nepotrebnega poplesavanja, na "neravninah" je malo nemiren zadnji konec pri zaviranju, ampak ni nobene krize
..seveda se da tudi 182 zelo lepo pelat, ampak so pa razlike in to ne majhne. To ne pomeni, da če greš tiščat z 182 pa je pred tabo 200, da je neboš mogel držati..seveda jo boš lahko, ampak boš v avtu delal, bo kaplca po čelu zdrsnila, če boš šel z 200 za 182 pa bo ta trud usaj prepolovljen 
Na splošno gledano, ko povzameš vse komponente je definitivno 200 hitrejša..kot je rekel žižekrs use nadoknadiš ko prideš v ovinek.
definitivno je 197/200 dražja kot 172/182 ( ne mislim cene na avto.netu
)
ko sem prodal 197ko sem nazaj kupil 182ko, ker sem mislil koliko bolj zabavna je..no pa sem jo kmalu prodal in kupil 200ko
sicer pa usakemu svoje..odvisno kaj komu odgovarja 
kar pa se tiče hitrosti "naravnost" pa so nasplošno 182ke za odtenek hitrejše kot 200ke, AMPAK..AMPAK če v 200 vložiš par € in ji privoščiš rahle predelave, gre potem 200ka BOLJE kot 182 po ravnini in v klanec. največja razlika je v klanec kjer 200ka lepo rine mimo 182ke, pri hitrosti 170+ v klanec pa ta rahlo predelana 200ka začne konkretno bežati 182ki.. preverjeno..večkrat
AMPAK je pač potrebno reskirat € 
Na splošno gledano, ko povzameš vse komponente je definitivno 200 hitrejša..kot je rekel žižekrs use nadoknadiš ko prideš v ovinek.
definitivno je 197/200 dražja kot 172/182 ( ne mislim cene na avto.netu
ko sem prodal 197ko sem nazaj kupil 182ko, ker sem mislil koliko bolj zabavna je..no pa sem jo kmalu prodal in kupil 200ko
kar pa se tiče hitrosti "naravnost" pa so nasplošno 182ke za odtenek hitrejše kot 200ke, AMPAK..AMPAK če v 200 vložiš par € in ji privoščiš rahle predelave, gre potem 200ka BOLJE kot 182 po ravnini in v klanec. največja razlika je v klanec kjer 200ka lepo rine mimo 182ke, pri hitrosti 170+ v klanec pa ta rahlo predelana 200ka začne konkretno bežati 182ki.. preverjeno..večkrat
No jz nimam kej vec za dodat ker so ostali vse povedal vec ali manj
lahko ti edino recem to, da me poklici en dan ko bos spet kaj v nasih koncih, pa bos dobil za peljat en krog
dostkrat se namrec srecava na litijski proti sostru 
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
No saj to je mene matralo lep čas ko sem fural 200ko. Zadnjič sem spet peljal 182 in ugotovil, da sem se na 200ko toliko navadil, da bi bila 182 malo majčkena, samo sedenje in občutek je v 200ki mi sedaj bistveno boljši.bac napisal/-a:ko sem prodal 197ko sem nazaj kupil 182ko, ker sem mislil koliko bolj zabavna je..no pa sem jo kmalu prodal in kupil 200kosicer pa usakemu svoje..odvisno kaj komu odgovarja
Glede lege pa ja, 182 je bolj nagajiva, prej najdeš meje. Meni sicer ugaja, da malo popleše, je pa res, da na koncu, če loviš desetinke, je 200ka definitivno hitrejša na račun bistveno boljšega podvozja in zasnove (školjka, dimenzije...).
Bravo,z vsem se strinjam,kaj bi trebalo spremenit na 2-ki.kmetek napisal/-a:A nimajo tudi III probleme s sinhroni? Samo so pač toliko novejši od II, da jih ima zaenkrat še malo manj težav, ampak kar nekaj jih je že menjalo (Urban, Symon,...)?
Pa tut avto je vecji, plastik je vec, prostora je vec in nekako imas bolj "varen" obcutek ko se notri vozis 
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
To se pa povsem strinjam, čeprav kot voznik nisem naredil ne vem koliko kilometrov v Clio 2.UrbanD napisal/-a:Pa tut avto je vecji, plastik je vec, prostora je vec in nekako imas bolj "varen" obcutek ko se notri vozis
The best place to watch a race is in the rear view mirror.