Čipiranje Lagune 3
Čipiranje Lagune 3
Lep pozdrav vsem!
Bral sem, da veliko ljudi priporoca cipiranje avta, ker se pri tem poveca moc motorja in zmanjsa poraba goriva.
Je to res? Imam sicer Laguno 3 z bencinskim motorjem (1.6 16V 110KM) letnik 2010, ki ji ne bi skodilo par konjev vec in kak liter manj porabe. Se to pri tej masini sploh splaca in ce se, h kateremu strokovnjaku peljati avto in koliko € se za tako stvar odsteje?
Hvala za odgovore!
Bral sem, da veliko ljudi priporoca cipiranje avta, ker se pri tem poveca moc motorja in zmanjsa poraba goriva.
Je to res? Imam sicer Laguno 3 z bencinskim motorjem (1.6 16V 110KM) letnik 2010, ki ji ne bi skodilo par konjev vec in kak liter manj porabe. Se to pri tej masini sploh splaca in ce se, h kateremu strokovnjaku peljati avto in koliko € se za tako stvar odsteje?
Hvala za odgovore!
- Sport Driver
Re: Čipiranje Lagune 3
Prirastka konjev ni ravno nekaj, se mi zdi da se je nekdo zanimal za to pri Meganu 3, se mi zdi da uporabnik Zakumi, sa o ne vem če je potem to izvedel. Ne pričakuj pa kaj več kot 5 Km.
Jaz sem cipiral, pridobil sem 6 km, navora podbno. Poraba je manjša za par deci. Avto bolj zvezno vleče, strokovnjak je bil TUNERC iz NM.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Najlepsa hvala za odgovore.
LP
LP
Jaz sem tudi razmišljal da bi čipiral svojo laguno 2.0 letnik 2008 ampak sem malo skeptičen glede nato da je avto star 7 let in ima 168.000km je dal nekaj čez , nevem kako bi se kaj odnesli deli in vse ostalo. Pridobil bi 25KM in mislm da 40Nm stvar bi bila še vedno v meji predpisanega kot določa proizvajalec ampak vseeno avto je nekaj dal že skozi.
js sem dal pred kratkim čipirat laguno 3 2008 195.000km iz 150 na 205 hp zadovoln da bol nebi mogo bit vleče ko zmešana končne pa še nism sporbal poraba pa je majnša za 1 lter pa še mal ... odzvinost gasa je 3x bolša ko prej tko da kar se mene tiče sem zadovoln
tunerc cirka 250€, powertuning Kranj 190€, avtoelektronika LJ 400€ pa še nekaj popusta. To kar sem jaz spraševal.
Hvala za odgovor,
me pa vseeno zanima kje je to opravil "JOCEK".
lp
me pa vseeno zanima kje je to opravil "JOCEK".
lp
Lep pozdrav Marjan
Iz 150 na 205? Ni to malo hudo? 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
- BigPoppaSLO
Uf, če bi dobil že samo večjo odzivnost stopalke za plin in premaknil dogajanje malo nižje pod sedanjih 1800 obratov bi bil srečen. Kolker sem s tem motorjem zadovoljen v smislu zanesljivega delovanja mi še z nobenim avtom ni bilo tako mučno speljevati iz križišč. Moraš dati gasa kot pri kakem starem fapu, če hočeš malo živahneje speljati...
Isto foro ima 1.9dCi, je res obupno speljat z malo gasa in čakat, da prime turbo... Sem pa slišal, da ima 2.0dCi res izrazito turbo luknjo, nisem pa ga še vozil.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
- BigPoppaSLO
Jup, je kar moteča na trenutke. Še toliko bolj, ker sem bil prej navajen 1.9 TDI v octavii, ki je kljub 90 KM (sumim, da je bil še čipan) iz mesta dobesedno trgal (vsaj v primerjavi s sedanjim 2.0 dci). Pa baje renault ni edini s to pomanjkljivostjo, je več 2.0 dizlov tako neodzivnih v nizkih obratih. Očitno je to razlika med 16v in 8v...
2.0Dci novi turbine prime na nekje 1750 obratih, ampak potem zelo dobro potegne. Do teh obratov pa avto nikamor negre kot da bi vozil 1.2 pa verjetno še ta bolj potegne. To bi lahko malo popravili, glede nato da ko prideš čez te obrate res potegne.
200e vs tuning celje dal sem že bmw ja tja čipirat iz 143 na 190 pa sn bil tut full zadovoln zato sem se vrno k njim nazaj in vedno mi naredijo kar rabim in redko kdaj računajo malenkosti in kakšna manjša popravila ...