Tresenje volana pri zaviranju
Tresenje volana pri zaviranju
Pozdravljeni,
Potreboval bi nasvet, namvreč pri visoki hitrosti ko zaviram mi trese volan npr. vse kar je več kot 150kmh, nazadnje sem probal pri 200kmh, in mi je kar pošteno treslo volan. Sprednji diski in ploščice so bili menjani pred cca. 700km, zadnje zavore so še dobre. Zavore in diski so od proizvajalca ATE , imam pa laguna 2.0 karavan letnik 2008. Kaj bi lahko bilo tukaj narobe ?
Prosim za pomoč
Lp
Potreboval bi nasvet, namvreč pri visoki hitrosti ko zaviram mi trese volan npr. vse kar je več kot 150kmh, nazadnje sem probal pri 200kmh, in mi je kar pošteno treslo volan. Sprednji diski in ploščice so bili menjani pred cca. 700km, zadnje zavore so še dobre. Zavore in diski so od proizvajalca ATE , imam pa laguna 2.0 karavan letnik 2008. Kaj bi lahko bilo tukaj narobe ?
Prosim za pomoč
Lp
Re: Tresenje volana pri zaviranju
diski
mogoče so bili malo slabo montirani, mogoče niso vodila bila namazana, mogoče so pač samo slabo narejeni, reklamacije diskov so nekaj normalnega
največkrat pa jih ljudje takoj ko so novi slabo "utečejo" in se vse povije. prvih 500km je dobro lepo zlahka zavirat...
Pomoje bo bolj zadna opcija, da ker ko si bili novi , dobro sicer spet nisem tako močno zaviral z njimi (normalno). Bom dal preverit, hvala.
Preverit diske z merilno urico. Nato pa še pesta.kovacic91 napisal/-a:Pozdravljeni,
Prosim za pomoč
Lp
RenaultSport
Sem šel do brata in diski naj bi bili o.k. mogoče trese ker so mrzli oziroma iz lesc do kranja se ne segrejejo dobro še. Ko sva se peljala krog in dobro segrela diske ni volan skoraj nič tresel , tko da bom še malo vozil potem pa bom videl če slabše bom pa pač peljal na servis da pregledajo. Hvala za nasvet
zavore se ne rabijo nič ogrevati da delajomogoče trese ker so mrzli oziroma iz lesc do kranja se ne segrejejo dobro še.
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Zavore morajo delati normalno pri -40 ali pri +40. Tudi če bo zdaj ok bi vseeno priporočal pregled.kovacic91 napisal/-a:Sem šel do brata in diski naj bi bili o.k. mogoče trese ker so mrzli oziroma iz lesc do kranja se ne segrejejo dobro še. Ko sva se peljala krog in dobro segrela diske ni volan skoraj nič tresel , tko da bom še malo vozil potem pa bom videl če slabše bom pa pač peljal na servis da pregledajo. Hvala za nasvet
RenaultSport
Slabo centrirane gume?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Glede nato da sem sprobal ko so bile zavore segrete zadosti in potem ni treslo nič mislim da ATE diski in ploščice niso tako slabe, gume so dobro centrirane, tresti mi je začelo po cca. 700-800 prevoženih km po tem ko sem menjal diske in ploščice. Naslednji teden bom dal preverit in potem javim ko izvem kaj je narobe.
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Kaj pa pedalo zavore takrat trese. Preveri če so kolesa dobro zategnjena. Je tudi meni začelo tresti volan ko sem zaviral. Ko pa sem hotel preveriti stanje zavor pa sem ugotovil, da se mi je eno kolo odtegnilo. To se mi je zgodilo 2.5 meseca potem ko sem montiral zimske gume.

Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Zdravo, hvala za nasvete ampak z avtom, kolesi, pedalko ni bilo nič narobe, bili so diski kot se predvideval diski so bili krivi, dal sem jih podrejati sedaj so kot novi
hvala vsem za pomoč
Kot kaže tudi ATE diski niso tko kvalitetni. Hvala za prispevke, tok da vem v naprej.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Diski so OK problem je ker ko so mi jih namestili nisem ravno nežno zaviral in sem jih pokrivil. Vsaj tako predvidevam da je bilo ker drugače ni mogoče da bi se kar tko skrivili 
Živjo!
Imam podoben primer. Volan mi trese pri zaviranju cca. od 90km/h gor. Diske sem menjal pred dobrim mesecem in to že drugič letos enak problem.... Vedno po menjavi vozim previdno prvih 1000km, nato vozil, parkrat zaviral močneje vendar nič hujšega, pač hitra vožnja.
Zanima me katere diske, ploščice priporočate, da ne bojo tko občutljivi..??
So te diski fi 320mm na lagunah problematični?
Kakšno imate mnenje o Sinter zavorah? Slovenska znamka...
Avto je pa laguna 2.0 dci 180 4 control.
Hvala, LP!
Imam podoben primer. Volan mi trese pri zaviranju cca. od 90km/h gor. Diske sem menjal pred dobrim mesecem in to že drugič letos enak problem.... Vedno po menjavi vozim previdno prvih 1000km, nato vozil, parkrat zaviral močneje vendar nič hujšega, pač hitra vožnja.
Hvala, LP!
Katera znamka pa je gor? So bili montirani tako kot se zagre? Original ali ATE je vredu izbira.jasaZF napisal/-a:Živjo!
Hvala, LP!
RenaultSport