Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Kvatro
Kraj: Ljubljana

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a Kvatro »

drhouse napisal/-a:Ostane ti pregled, čiščenje ali menjava senzorja v vzvratnem ogledalu ali pa te hecalo mešalne lopute, kar je kar pogosto pri Lagunah. Nekje sem imel shemo, bom poiskal...
Najlepša hvala, se priporočam :) Morda bi to mešalno loputo lahko kar ročno obrnil na max hladno?
LagunaII 1.9dCi driver since 2009
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Napiši mi mail pa ti prepošljem... Drugače pa ja, obračajo tudi na roko ;)
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Ima mogoče megane 5 vratni in megane karavan isto zračno zaveso?Gre se za Megana II
Uporabniški avatar
drhouse

Ko je avto vroč, se v minimumu občasno sliši kot, da bi zarožljalo tam nekje pri menjalniku, na hitro 1x ali 2x recimo na vsakih 10s ali še bolj redko - to opažam že enih 150k km, če ne več :) Imam občutek, da stvar preneha oz je drastično redkejša, če stisnem sklopko. Kar me je zmotilo, je to, da stvar konstantno rožlja pri vklopljeni klimi. Torej vroč motor, rožlja 1x ali 2x, prižgem klimo, rožlja konstantno, vgasnem klimo pa spet zarožlja samo občasno. Tak kovinsko zvok, kot bi imel v pločevinki par kamenčkov in stresel... Stisnem sklopko, pa je mogoče malo tišje oz občasno tudi preneha. Kaj bi bilo to?

Ok, kakšen luft v košari ali potisni ležaj, ampak kaj ima to veze s klimo? Pri višjih obratih, v prestavah in med vožnjo taga nisem zasledil..

Hvala ;)
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

drhouse napisal/-a:Ko je avto vroč, se v minimumu občasno sliši kot, da bi zarožljalo tam nekje pri menjalniku, na hitro 1x ali 2x recimo na vsakih 10s ali še bolj redko - to opažam že enih 150k km, če ne več :) Imam občutek, da stvar preneha oz je drastično redkejša, če stisnem sklopko. Kar me je zmotilo, je to, da stvar konstantno rožlja pri vklopljeni klimi. Torej vroč motor, rožlja 1x ali 2x, prižgem klimo, rožlja konstantno, vgasnem klimo pa spet zarožlja samo občasno. Tak kovinsko zvok, kot bi imel v pločevinki par kamenčkov in stresel... Stisnem sklopko, pa je mogoče malo tišje oz občasno tudi preneha. Kaj bi bilo to?

Ok, kakšen luft v košari ali potisni ležaj, ampak kaj ima to veze s klimo? Pri višjih obratih, v prestavah in med vožnjo taga nisem zasledil..

Hvala ;)
Pa je zvok lociran pri menjalniku? Je kompresor klime in ostale rolce z jermenom brezhibno? Da slučajno ne šteka sklopka na kompresorju klime?.
RenaultSport
Uporabniški avatar
drhouse

Zvok se sliši na voznikov strani, nisem bi pod avtom, da bi točno lociral, ampak sem ziher, da je tam okrog menjalnika. Jermeni in napenjalci imajo cca 60k za sabo, napenjalec je avtomatski. Bral sem o zračnosti menjalnika in kao, da to ni bistven problem, da bi bilo treba razstavljati, ampak ni mi pa jasna povezava s klimo. Hm, moram probat povišati obrate, če mogoče z obrati pod klimo pade vse skupaj glih v kakšno resonanco...
Uporabniški avatar
Spula

drhouse napisal/-a:Zvok se sliši na voznikov strani, nisem bi pod avtom, da bi točno lociral, ampak sem ziher, da je tam okrog menjalnika. Jermeni in napenjalci imajo cca 60k za sabo, napenjalec je avtomatski. Bral sem o zračnosti menjalnika in kao, da to ni bistven problem, da bi bilo treba razstavljati, ampak ni mi pa jasna povezava s klimo. Hm, moram probat povišati obrate, če mogoče z obrati pod klimo pade vse skupaj glih v kakšno resonanco...

In nekoga okoli motorja, da locira iz kje prihaja zvok. Na kanal ali na dvigalo pa se bo ugotovilo.
RenaultSport
Uporabniški avatar
drhouse

Bo spet akcija v soboto :-)
Uporabniški avatar
Spula

Drugače pa tudi če je napenjalec mikro jermena avtomatski je lahko v okvari (nima veze ročno nastavljiv ali avtomatski):wink:
RenaultSport
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

No, zdej bi pa jz rabu mal pomoči, in sicer od kolega clio 2 letnik 2004 motor 1.2 16V s 150.000 prevoženimi čisto random med konstantno vožnjo od časa do časa pocuka kot bi mu vzel kontakt ampak radio, števc, luči, klima in to vse deluje, samo motor se ugasne za 1 sekundo včasih tudi za več in ga je treba s ključom ugasnt in spet prižgat.
Tester ne pokaže nobene napake.
Avto se drugače pelje normalno, nič ne cuka, laufa lepo, o2 sonde delujejo, katalizator je ok, vžigalne tuljave niso problem. Je pa reku da mu včasih ne vžge takoj.
Kaj naj še pogledamo oz. zamenjamo?
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
drhouse

Senzor mrtve točke? Iz mojih izkušenj, sicer pri 1.4 16v, avto noče vžgati, slišal pa sem tudi že, da ugaša med vožnjo! Vzameš dol, prešpricaš s kontakt sprejem pa boš takoj videl, kje ste...
Uporabniški avatar
toto46
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a toto46 »

Poglejte še pumpo za bencin, kolega je imel podobne težave.
Uporabniški avatar
Megane2005

Odgovor Napisal/-a Megane2005 »

Bi morda kdo vedel kaj je narobe z mojim meganom. Nekaj podobnega na to težavo sem sicer našel na tem forumu vendar ni bilo konkretnega odgovora.
Več v posnetku:https://www.youtube.com/watch?v=Uz2AAPpdmi0
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Če pritisneš sklopko še zmer ropota?
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
drhouse

Megane2005 napisal/-a:Bi morda kdo vedel kaj je narobe z mojim meganom. Nekaj podobnega na to težavo sem sicer našel na tem forumu vendar ni bilo konkretnega odgovora.
Več v posnetku:https://www.youtube.com/watch?v=Uz2AAPpdmi0
Ojnični ležaji v odhodu, verjetno.. TAKOJ na servis, preden bo prepozno.
Odgovori