Začetna cena naj bi bila 100€ za vse štiri. Ampak ker jih ne potrebujem, se seveda z kupcem še dogovoriva za zadnjo ceno.
Nadzor tlaka v pneumatikah
Re: Nadzor tlaka v pneumatikah
Imam jaz original ventilčke s senzorji za laguno če mogoče kdo potrebuje 
Začetna cena naj bi bila 100€ za vse štiri. Ampak ker jih ne potrebujem, se seveda z kupcem še dogovoriva za zadnjo ceno.
Kako je pa s tem če bi jih hotel naknadno vgraditi v avto
Mene pa kljub vsem evropskim veleumom zanima, zakaj bi to sploh kdo želel? (pustimo ob strani določene žene, babice in tašče)? Mehanik (vulkanizer) mora imeti overjen merilnik tlaka (barometer), Kaj pa ti ventilčki kažejo po letu ali dveh pa noben ne ve. Sicer bog ne daj da se še umerjnje za to uvede, ampak sam sem na cesti opazil več avtov z zanič amortizerjem kot z napol prazno gumo. Če mene kdo vpraša - eno ali drugo je pogreb, če pa voznik tega ne opazi v nekaj 100 prevoženih metrih ali prvem ležečem policaju, je pa tudi zrel za odvzem vozniške. Sem pač proti kupu sistemov, ki jim kao zaupaš, niso pa zanesljivi; npr moje lagune dokler se premika ne moreš ugasnit. Avto s ključem si lahko, pri tej mi pa lahko olje čez šipo šprica, ampak dokler se kolesa vrtijo, je namerno ne moreš ugasnit. Pa razumi logiko (da ne nadaljujejm zgodbe o letalu, kjer gre pilot srat pa ne more več v kabino
).
LP, Samojed
Namen senzorja je, da te opozori, da imaš premalo nafilano gumo. To je zaradi obrabe, porabe goriva, varnosti itd.. Pri nekaterih modelih avtomobilov ti celo zraven napiše koliko so napolnjene gume. 
Avto se pa lahko ugasne med vožnjo. Probaj enkrat na ravnini in kjer boš seveda sam, da imaš še čas avto nazaj prižgat. Večkrat pritisni na gumbek ali pa drži in se avto mora ugasnit. Vsaj meni se je. Po enem pritisku se ne naredi nič.
Avto se pa lahko ugasne med vožnjo. Probaj enkrat na ravnini in kjer boš seveda sam, da imaš še čas avto nazaj prižgat. Večkrat pritisni na gumbek ali pa drži in se avto mora ugasnit. Vsaj meni se je. Po enem pritisku se ne naredi nič.
Tako je avto ko se pelje se ugasne z dolgim pritiskom na start stop.
Kaj pa volan? Se zaklene?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Če se volan zaklene nebi vedel, nisem probaval, ker imaš potem tudi pedal za zavoro trd. Tako, da to enkrat probaj na ravnini in kjer boš sam. 
Ali se da pri avtomobilih izdelanih po novembru 2014 izklopit senzorje v računalniku, da potem ne javljajo napake, če ni senzorjev? Sprašujem pa zato, da potem lahko pozimi sam premontiram gume z drugimi platišči brez teh posebnih ventilčkov.
Sej ni dobenih posebnih ventilckov.Posebni ventilcki so samo pri sistemu na katerem imas da displeju napisano koliksen je tlak v doloceni pnevmatiki.
Te sistemi ki pa morejo bit v vozilu pa delujejo preko esp/abs senzorjev in se nazgejo ce je v pnevmatiki vec kot 3bare ali manj kot 1.5bara.
Senzor pa zaznava prazno gumo cisto preprosto meri obrate gume levo desno spredaj zadaj.
Na nekaterih vozilih lahko z tipko sam resetiras ce pa te tipke ni moras pa na servis....nobeden bav bav
Te sistemi ki pa morejo bit v vozilu pa delujejo preko esp/abs senzorjev in se nazgejo ce je v pnevmatiki vec kot 3bare ali manj kot 1.5bara.
Senzor pa zaznava prazno gumo cisto preprosto meri obrate gume levo desno spredaj zadaj.
Na nekaterih vozilih lahko z tipko sam resetiras ce pa te tipke ni moras pa na servis....nobeden bav bav
Sam imam te senzorje, avto kupljen letos, ko je že ta tako imenovani TPMS obvezen pri vseh avtomobilih.
Pri enakem meganu, izdelanem v prejšnjih letih so ti to funkcijo na uradnem servisu izklopili in tudi če nisi imel ventilčkov, ti ni javljalo napake. Ker je po novembru 2014 ta sistem obvezen v vseh avtomobilih, to več ni mogoče. Se motim?
Pri enakem meganu, izdelanem v prejšnjih letih so ti to funkcijo na uradnem servisu izklopili in tudi če nisi imel ventilčkov, ti ni javljalo napake. Ker je po novembru 2014 ta sistem obvezen v vseh avtomobilih, to več ni mogoče. Se motim?
Stmk......sej sem ti lepo napisal.In zakaj bi ti sedaj to izklopil.Dobenih senzorjev ni v gumah.Enostavno zamenjas gume zamenjas ventilcke namontiras in vozis......Ce javi napako ali pritisnes tipko das kontakt drzis tipko ko zapisaka se sistem resetira.Ce te tipke ni ne ostane druzga kot servis in resetiranje.Nevem zakaj je potreba po izklopitvi funkcije.....
Ce pa imas senzorje v gumah imas tudi na displeyu napisano kaksen je pritisk v gumah.Tukaj ali izklopis funkcijo ali pa kupis 4x senzorje in jih registriras v avto.Vsak avto novejsi sprejme 8xsenzorjev......Tukaj je treba vulkanizerjem povedat da ima avto senzorje drugace hitro katerega zlomijo pri montazi demontazi.
Koliko jaz razumem stmk-ja je da ima on letne gume na enih felnah in zimske gume na drugih felnah. V letnih ima te senzorje za pritisk zraka v zimskih jih nima, tako da on ne more sedaj teh ventilov non stop prestavljati. Meni so to funkcijo izklopili na servisu preko testerja ker v nobenih gumah nimam teh senzorjev. Se pa da to izklopit tudi v novejših avtomobilih, koliko je meni znano.
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Točno to sem hotel napisati, se opravičujem, če sem nerodno napisal. Pri avtomobilih od novembra 2014 se te funkcije baje več ne da izklopiti, ker je to obvezna oprema vsakega avtomobila.mihec999 napisal/-a:Koliko jaz razumem stmk-ja je da ima on letne gume na enih felnah in zimske gume na drugih felnah. V letnih ima te senzorje za pritisk zraka v zimskih jih nima, tako da on ne more sedaj teh ventilov non stop prestavljati. Meni so to funkcijo izklopili na servisu preko testerja ker v nobenih gumah nimam teh senzorjev. Se pa da to izklopit tudi v novejših avtomobilih, koliko je meni znano.
Torej megan npr. letnik 2012 s senzorji jih lahko izklopiš s testerjem, medtem pri letniku 2015 ni več te možnosti.
Se pravi da pri teh novih avtih moraš imet nujno v zimskih in letnih felnah(gumah) te senzorje drugače ti bo non stop v avtu piskalo da ni senzorjev? Kriza
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback