Realni kilometri ?

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
the assassins

Realni kilometri ?

Odgovor Napisal/-a the assassins »

Zivjo, kupil sem megane letnik 2010 1.5, 110hp v avtohisi katera ga je ona uvozila avto iz Francije. Avto ima 122 tisoc prevozenega ali obstaja mogoce kaksna moznost kako preverit ali ima avto realne kilometre ? Hvala
Uporabniški avatar
barossa45

Re: Realni kilometri ?

Odgovor Napisal/-a barossa45 »

Kilometre se preverja pred nakupom vozila, sedaj ko si ga ze kupil, ni vec pomembno.
Se pa zapisujejo na veliko modulih, tako da če jih niso priredili na vseh, potem bi znal kašen mojster z testerjem pogledat. Se jih da približno tudi oceniti iz delovnih ur.
Če je avto lepo ohranjen zunaj, znotraj, motor lepo teče itd, potem narediš veliki servis, in se ne obremenjuješ z kilometri :wink:
Uporabniški avatar
the assassins

Odgovor Napisal/-a the assassins »

Da ne odpiram nove teme bom kar tu vprasal. Ko avto ugasnem vzamem kartico ven, zaprem vrata in zaklenem avto, ko hocem da bi ga odklenu dam sam roko na kluko in senzor zazna roko in se avto odklene. No ce jast avto zaklenem nazaj in hocem spet da se odklene z roko preko senzorja se noce. A je tu kaksna fora ali je kaj narobe z elektronko, ker z kartico se pa normalno odklene.
Zadnjič spremenil the assassins, dne 22 Jan 2015, 10:20, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Če postaviš ločila (vejice, pike) v stavek, ti bom z veseljem odgovoril. :P
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ja, te dejansko zajebavam, ker sem 10min bral tvoj post, preden sem poštudiral, kaj hočeš vprašati.

Kolega pri Laguni ima identično. Če on zaklene, mu ne odklene avtomatsko.
Uporabniški avatar
SomeOne989
Kraj: Ajdovscina

Odgovor Napisal/-a SomeOne989 »

Če maš tut zaklepanje avtomatsko, kot ga ma megane 3, pol morš pustit da se sam zaklene, če hočeš da deluje odkler pa "dotik", v nasprotnem primeru pričakuje odklep na kartico, tako kot si ga zaklenil. Vsaj pri mojem je tako. Upam da ti kaj pomaga :D
Renault Megane RS III Red Bull Racing RB7
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

ja ampak če pravilno razumem njegovo pisanje ga on enkrat lahko zaklene (pod to razumem ročno s tipko) in ko ga hoče odpret se samo dotakne kljuke in avto se odpre, nato ga pa še enkrat zapre in zaklene naslednjič pa ga ne more več odklenit samo z dotikom kljuke.

V glavnem ne vem kako je pri meganu ampak pri laguni II je tako, da ko avto ugasneš in izstopiš iz vozila in zapreš vsa vrata ter se oddaljiš kakšen meter (seveda s kartico pri sebi) se avto zaklene. Ko se dotakneš kljuke se avto odlklene in ko spet zapreš vrata in se oddaljiš se spet zaklene in to lahko ponavljaš in je vedno isto.
V kolikor pa avto zakleneš s tipko na kartici se pa avto zaklene in izklopi se delovanje prostoročnega zaklepanja, zato moraš naslednijč pritisnit tipko za odklepanje (na kartici), ker takrat ko jer prostoročno delovanje izključeno lahko šlataš kljuko kolikor hočeš ampak avto ostane zaklenjen, kar je tudi logično.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Zdej bom pa jaz drugač vrašal, oprema Privilege Lux letnik 2007, prostoročni odklep in brez da vstavim kartico v režo, lahko vžgem motor.Bega me samo to, da nima samodejni zaklep vrat.Je možno da imam to funkcijo in jo ne znam aktivirat?

Vem da smetim temo, samo se že glih o tem piše in bi rad vedel na čem je stvar.

Drugač pa odgovor avtorju glede kilometrov.Če boš pogledal oglase avtohiš, ki imajo avtomobile iz tujine boš opazil, da imajo vsi avtomobili nekje cca.110-135000 km prevoženih, kar je zame neverjetno, razen v primeru, da gre za avto kake firme v tujini in se odločijo pri teh km menjat avtomobil.

Sem imel Škodo Octavio iz Francije, prevožene je imela 136000km, ko sem jo kupil je bila stara malo več kottri leta, po preverbi kilometrov na servisu je zaradi tega, ker so jo menda servisirali na Audi-VW servisu (po knjižici), niso vpisovali v sam register servisov, ker imajo ločen sistem.Edino kar so delali na servisu Škoda je bilo zabeleženo menjava volanske ovojnice.Najbolj žalostno pri vsem tem je bilo, ko sem odstranil zadnje obloge v kufru in videl, da je bila zadnja stran sesuta in popravljena samo tako, da se je prodalo.Več pa si lahko sam predstavljaš kaj in kako.Mogoče še info, če so v servisni za obdobje več let napisani servisi z samo eno barvo kemičnega in po možnosti še ista pisava, pol je dobro se izognit takemu avtomobilu.In kar sem do zdaj gledal, ima kar večina tako narejeno v servisni.

Zdej ne vem kako je z Renojem, vendar tester vagcom za VAG grupo v navodilih pri preverbi kilometrov piše, da če se kilometri na števcu in tisti na testerju razlikujejo več kot 5%, pol so neki delal z števcem.Pri meni so se razlikovali 87 km.Glede tega naj povejo tisti, ki imajo tester za Reno, če obstaja kakšna taka finta.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

bfranc napisal/-a:Zdej bom pa jaz drugač vrašal, oprema Privilege Lux letnik 2007, prostoročni odklep in brez da vstavim kartico v režo, lahko vžgem motor.Bega me samo to, da nima samodejni zaklep vrat.Je možno da imam to funkcijo in jo ne znam aktivirat?
Nimaš te funkcije. Megani/Scenici niso imeli te funkcije, samo Lagune v tej generaciji. Ali knofi na avtu, ali na kartici za zaklepanje.
Slika
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Cefizelj napisal/-a:
bfranc napisal/-a:Zdej bom pa jaz drugač vrašal, oprema Privilege Lux letnik 2007, prostoročni odklep in brez da vstavim kartico v režo, lahko vžgem motor.Bega me samo to, da nima samodejni zaklep vrat.Je možno da imam to funkcijo in jo ne znam aktivirat?
Nimaš te funkcije. Megani/Scenici niso imeli te funkcije, samo Lagune v tej generaciji. Ali knofi na avtu, ali na kartici za zaklepanje.
Ali mislis da se zaklenejo ko speles?
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Ne. Da prideš v bližino avta in se odklene oz. greš proč od avta in se sam zaklene (s kartico v žepu). Meganu so vedno imeli sistem senzorja med kljuko in vrati za odklenit in tipke na vratih za zaklenit. Lagune so imele pa drug sistem, kjer nisi rabil nič šlatat. Zaklepanje ob speljevanju imajo pa vsi, oz. ko dosežeš 15km/h ali nekaj takega. :)
Slika
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Aja....pardon
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

To, da se kilometre preverja pred nakupom ni nujno. Tisto videno-kupljeno si prodajalci preveč dobesedno razlagajo oz. če odkriješ napako v 6. mesecih, za katero je prodajalec vedel in jo je zamolčal ga moraš obvestiti o tem in se nato dogovorita za poravnavo. Če se noče dogovorit so možne pravne poti.

En članek, pred nekaj tedni sem bral boljšega pa ga ne najdem:
http://www.informiran.si/portal.aspx?co ... ghtFrame=1

Na kratko, če ugotoviš, da ima avto več kilometrov kot ti je prodajalec zatrjeval ti je prikril napako in ti je dolžan ali vrniti kupnino ali plačati neko odškodnino.

Pa moje izkušnje: pred kratkim sem kupil rabljen avtomobil iz avtohiše, ki nekaj da na svoje ime. Ko sem se odločil za nakup so me pozitivno presenetili z garancijo. Razložili so mi tako. Pravna oseba je dolžna dati garancijo na prodano vozilo 3. mesece. Oni, ker delajo na dobrem imenu, so mi ponudili 6. mesecev brezplačne garancije ali opcijo, da doplačam nekaj malega in imam 12. mesecev garancije na vse dele razen računalnika in klime (za to dvoje bi bilo še nekaj dodatnega doplačat pa se nisem odločil). Pokicali so mi tudi bivšo lastnico, da sem preveril kakšna je dejanska zgodovina avtomobila.

Osebno pa nebi kupil uvoženega avta ker jih ima 90% prevrtene kilometre in prikrite napake in preprodajalci so mojstri izogibanj odgovornosti zato v realnosti težko dobiš kaj nazaj od njih.
Osebno sem se raje odločil za avto z manj opreme za malo več denarja z poštemplano servisno knjigo, ki sem jo še preveril na Renault servisu. Vsaj veš približno kaj dobiš-
Odgovori