Izpušni sistem Clio RS ph2

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
martinjus

Izpušni sistem Clio RS ph2

Odgovor Napisal/-a martinjus »

torej kakšen zadnji lonec priporočate? ..cev bom dal f60 kar čez celo od kolektorja pa do zadnjega lonca... nočem pa da mi avto bobni, ampak da na visokih obratih kriči, na nizkih pa bolj tih :lol: kakšna home made varjanta??
Uporabniški avatar
Symon

Re: Izpušni sistem Clio RS ph2

Odgovor Napisal/-a Symon »

Jaz ti lahko napišem le to, da sem z lonci byFabiani zadovoljen. Pa v kratkem bosta še dva. :D
Errr, 182 ali 172? Če imaš 182 bi jaz dal od kolektortja fi60 in od y naprej fi55 (zadnja lonca) ker je tudi serijsko nekaj takšnega. Ni nekega hudega bobnenja se pa sliši, da ni to dci. :lol:
Ni pa nekega kričanja. Ni Honda. :lol:
Uporabniški avatar
domzikales
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a domzikales »

Če te zanima imam jaz na voljo od byfabiani izpušni lonec. Cena ugodna. Če te zanima mi piši na zs in ti še slike pošljem.
Kar te ne uniči, te okrepi!
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Če maš 182, potem Little_tortilia_boy prodaja komplet sistem id katalizatorja nazaj z vsemi tremi pretočnimi lonci iz inoxa in zadeva ni pretirano glasna, ni pa pretirano tiha. Maš na youtube-u posnetek kako štimo ima ;)

Če se gre pa za 172, pa lahko kupiš od mene, ampak moji so kar glasni med 3000-4000rpm.
Če čš met pa ganz novo vse, potem pa pelji avto k Casermanu in ti bo že neki najdu da bo pasal gor. Oz. če hočeš imeti custom-made zadevo, pokliči in se zmeni da ti lonce naredi ByFabiani ali podobni (Devito), ostalo pa pač lokalen auspuhmajster.

Cene novega srednjega lonca so med 100 in 150 evri, zadnjega pa med 150 in 200.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
martinjus

gre se za 172... hm,kje se nahaja ta Byfabiani?..kaj lahko naredi po mojih željah?
Devito mislim da bi prišel predrag, al se motim?
Kako pa s homolomo? se da pri byfabiani urihtat papirje?
Uporabniški avatar
domzikales
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a domzikales »

martinjus napisal/-a:gre se za 172... hm,kje se nahaja ta Byfabiani?..kaj lahko naredi po mojih željah?
Devito mislim da bi prišel predrag, al se motim?
Kako pa s homolomo? se da pri byfabiani urihtat papirje?
http://www.byfabiani.si/" onclick="window.open(this.href);return false; . Tukaj imaš spletno stran. Ja naredi takšen izpuh kot ti hočeš (oblika,glasnost,materjal ipd.) . Za homologacijo je pa tako : You must know some people that know some people :) .
Kar te ne uniči, te okrepi!
Uporabniški avatar
martinjus

super, se bom pozanimal.... koliko pa bi približno stal en custom lonec? recimo iz inoxa...? al je cena tam tam z novim devitom recimo al kaj podobnega? supersprint??
hvala
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Koker jz vem je nov devito okol 90eur. sredn pa mal manj. Byfabiani pa od 120 naprej. Sredn pa od 150 naprej. Homolomo ne rabš če nardiš tko kot serijsko. Če pa že hočeš met papirje, se jih pa da uredit.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
martinjus

samo 90 eur ?? :shock: potem bi pa kar novga devita kupu.... kje v sloveniji pa se nahaja kakšna trgovina devito?
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Devito (Vitomir Jankovec) je en majst iz viča, ki dela izpuhe že žnj let. Lahko kupiš pri njemu, vem pa da jih prodaja in montira tudi Casserman iz Vrhnike. Lonci niso lepi (vsaj ne ta serija za 90-100€) in nimajo homologacije.

Sem enega razdrl in je narejeno bolj tako-tako, zato pa je 90 oz. 100€.

Kupi od Urbana, tega smo mi naredili. ;)
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

jaz sem ga nabavil pri njem pred 10 leti, pa se ne spomnem več a je bil 40 ali 60€
jih je imel celo skladovnico narejenih, pa lahko si izbiral med daljšim, ki je bil bolj tih in glasnejšim kratkim
za takrat je bil super, ko niti remus ni bil iz inoxa(a je danes?), pa lep zvok ima

kakšene zdaj dela pa ne vem

edina stvar na avtu ki še ni zrjavela :lol:
Slika
grde nosilce je pa nek kreativni izpuh majster gor navaril, valda so navadni železni in rjavijo :mrgreen:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

da ne odpiram nove teme. torej...na cliotu 172 je bil prej fi60 sredinski del (s pretočnim loncom) in fi60 zadnji lonec. Ker je bil zadnji lonec bol tkotko in homologacija ne sploh, se ga je zamenjalo za Supersprint-a. Zdej problem se pojavi ker je Supersprint narejen za original sredinski del, torej fi55. Narediti moram reducirko iz 60 na 55.
Zanima me če bo to iz vidika pretoka plinov problem, ker gre premer iz večjega v manjšega(?)
in drugi problem je da bi reducirka morala biti takoj za "kolenom". Tako bi pa bila lahko prekratka za jo dat lepo do konca v zadnji lonec. Je bolše narediti redukcijo že pred kolenom in narediti tudi koleno iz 55mm premera?
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Glede na to da je motor serijski ne bo nekega problema. Malo pa dvomim da je fi 55mm, bi prej rekel 57mm, ker 55 ni ravno neka standard mera cevi. Sicer pri supersprintu se nikoli ne ve ker italjan zna svašta zakomplicirati in po svoje zakvačkati, pa seveda drago zaračunati.
Jaz sploh nebi kompliciral pri tem in bi samo cev malo zažagal in stisnil da bi naredil redukcijo.

Pa še ena stvar. Glej notranjo mero ne zunanjo, ker je zaradi debeline cevi lahko razlika manjša.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

hvala za odgovor :) je pa supersprint odličen in nič preveč zakvačkan. zelo lepo narejen in stoji kot mora, dela pa tudi tako kot obljubljeno... 55mm je, sam je pa res da sem to meril prej kot smo ga dali gor in je to merjeno na notranjem koncu, kjer je cev zarezana in najbrž tudi malo stisnjena skupaj. pa pride hitro do 2mm odstopanja :)
Odgovori