Grand Scenic 1.9 dci

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Grand Scenic 1.9 dci

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Rad bi predstavil svojo novo "kravo", katera je zamenjala Octavijo.Gre se pa za Grand Scenica 1.9 dci 130KM letnik 2007, Privilege lux oprema.Res da ima nekaj več prevoženih (241kkm), jest upam in mislim, a bo zdržal še kar neki časa, saj bi se v teh kilometrih sigurno pokazale napake in jih je prejšnji lastnik odpravil.Zakaj sem vzel avto z temi prevoženimi kilometri?Ker raje vidim, da ima več kilometrov in ki so gotovo realni kot neki isti letnik avtomobila z 100kkm manj in so prevrteni.

Zdej nebi rad našteval opremo, ker gotovo poznate kaj spada v to opremo, edino izpostavil bi rad dodatek, ki mi je precej všeč in sicer prostoročno telefoniranje in govorni nadzor z upravljanjem navigacije na naslonu rok.Glede udobja in zvočne izolacije pa nimam besed, saj je bilo v Škodi mnogo precej hrupno, čeprav je imela opremo elegance, v katero je bilo vključeno alcantara usnje in DSG.

Še ene par slik, če je komu znan avtomobil bi prosil, da naj napiše kaj se je dogajalo z njim, lastnik pa je bil iz Grosuplja.
Slika
Slika
Slika
Slika

in pa še današnja noviteta, navigacija nadgrajena na 32.2 verzijo z mapami 2012/13.
Slika
Uporabniški avatar
mglca
Kraj: okolica Ljubljane

Re: Grand Scenic 1.9 dci

Odgovor Napisal/-a mglca »

Kupil si odličnega Scenica z veliko opreme. Če je bil primerno servisiran, ni bojazni da nebi zdržal vsaj še enkrat toliko kilometrov.

Srečno vožnjo.
Uporabniški avatar
bfranc

Po listkih okol motorja je bilo olje menjano na 15000km.
Uporabniški avatar
bfranc

Malo se še lovim okol avtomobila in iščem kaj imam od opreme....da ima avto dežni senzor in samozatemnilno notranje ogledalo in vem tudi kje so senzorji za te stvari, vendar zanima me, kaj je to za en senzor, ki pride na sprednjo stran ohišja ogledala in gleda proti cesti?
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Verjetno senzor za zunanjo temperaturo
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
zigs

Odgovor Napisal/-a zigs »

glih to je senzor za dez. za zunanjo temperaturo je pod sovoznikovem ogledalu. Ne me pa drzat za besedo lahko da je na tvojem kej drugace :D
Uporabniški avatar
bfranc

Oba se motita, senzor za dež in svetlobo je pritrjen na vetrobransko steklo, jaz sprašujem za ta senzor na ogledalu.

tole je na vetrobranskem steklu
Slika

mene zanima ta senzor
Slika
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Daj prst čez ta senzor (podnevi) in poglej kaj se dogaja z ogledalom (steklo ogledala);)
Uporabniški avatar
bfranc

Ok, pol je to za zatemnitev ogledala...hvala.
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

bfranc napisal/-a:Ok, pol je to za zatemnitev ogledala...hvala.
Tako je, s tem da en ta senzor mora biti tudi še s sprednje strani
Uporabniški avatar
bfranc

Za tega ki ga vidim vem kaj je, za tega na sliki pa nisem vedel.
Uporabniški avatar
bfranc

Včeraj avto prevozil 860 km(Dunaj) ter popil nekaj malega čez 38 litrov nafte, kar je za pet oseb in večino prevožene poti tempomat nastavljen na 120km/h za mene izredno mala poraba.Če primerjam Octavijo, bi v teh km dvakrat spraznil rezervoar.
Me pa še vedno preseneti navor v šesti prestavi, ko motor sploh ne občuti klanca...ali pa ne ve, da mora malo sopihat. :D

Me je pa razveselila še ena stvar, do zdaj je računalnik skoz kazal povprečje 6.3 in od včeraj,ko sem se vračal domov sem na Šentilju preklopil na povprečno porabo in vidim 5.4l/100km.Sem pa imel v tem mesecu lastništva skoz občutek, da se je izvajala regeneracija filtra in zdaj upam, da ga je končno spucal.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Povprečno porabo ti računa na celotno kilometražo (trip, ob 10000 km se resetira) in porabljeno gorivo. Tako da ga npr. eno tiščanje ne zmede... Zato pa je tudi povprečna poraba na začetku (po resetu) visoka in z razdaljo pada... Glede na ta podatek ti zračuna tudi domet (range).
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
bfranc

Zato so mi všeč Renoji, ker drugače računajo povprečje, in tudi bolj točno kaže kolk imaš še kilometrov do praznega rezervoarja.
Uporabniški avatar
bfranc

Imam en problem, ki se vleče že dva tedna oz. zdaj ko je mraz in dokler se ne segreje dovolj menjalnik, se mi v vsaki prestavi malenkost zatakne prestava, tik preden skoči zobnik na svoje mesto.
Občutek imam, kot da bi bilo treba nastavit zajle, ker včasih mi uspe lepo prestavit.Je kje kakšen manual kako se to naredi? Olje v menjalniku je menjal lastnik pred mano.
Odgovori