TWINGO 2005 VLEČE

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
iiyama1
Kraj: Ljubljana

TWINGO 2005 VLEČE

Odgovor Napisal/-a iiyama1 »

Pozdravljeni.

Imamo Twingota letnik 2005. Menjali smo gume, končnike, roke, amortizerje vendar avto ob zaviranju vleče. Avto je bil pred kratik kupljen in nam je bilo rečeno da je dolgo stal. Diski so novi in prav tako ploščice vendra je vidno da je bilo vse skupaj zarjavelo zaradi stanja? Ima kdo kake predloge?

Hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Re: TWINGO 2005 VLEČE

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Pejd na amzs na pregled podvozja in zavor. Če si član je to zastonj. ti bodo izmerli zaviranje na posamezni gumi in bo takoj videt, če ti bremze ne primejo enakomerno.
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
iiyama1

Sem že bil in je vse ok. Bremze primejo u nulo.
a_sist napisal/-a:Pejd na amzs na pregled podvozja in zavor. Če si član je to zastonj. ti bodo izmerli zaviranje na posamezni gumi in bo takoj videt, če ti bremze ne primejo enakomerno.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kaj pravi pa optika vozila? Se je opravilo optiko po menjavi končnikov?
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Fan napisal/-a:Kaj pravi pa optika vozila? Se je opravilo optiko po menjavi končnikov?
Prehitel :) optika?
Uporabniški avatar
iiyama1

Seveda. Optika opravljena. Vse u nulo? A je možno da diski in ploščice niso še sedli?
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

To bi se vidlo na testu zavor. Sam tudi imam trenutno popolnoma nove diske in ploščice, pa nič ne vleče.. Tlak v gumah je enakomeren?
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Valjarji na tehničnih in praksa na cesti ni enakovredna, vsaj zame.Lahko imaš uničeno gumijasto zavorno cevko pred čeljustmi na notranji strani in je tako cev stisnjena, ter tako na valarjih imaš dovolj moči za ustavit, na cesti so pa drugi pogoji in lahko, da takrat malo zmanjka pritiska v čeljusti in zato povleče na eno stran.
Uporabniški avatar
iiyama1

Ja na te cevke se še nagibam... sem tud slišal da rabe preparijo oziroma se zamašijo in včasih treba menjat te cevi. Na valerjih pokaže vse v nulo, ko pa na cesti bremzaš ga pa vleče...

bfranc napisal/-a:Valjarji na tehničnih in praksa na cesti ni enakovredna, vsaj zame.Lahko imaš uničeno gumijasto zavorno cevko pred čeljustmi na notranji strani in je tako cev stisnjena, ter tako na valarjih imaš dovolj moči za ustavit, na cesti so pa drugi pogoji in lahko, da takrat malo zmanjka pritiska v čeljusti in zato povleče na eno stran.
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Pa ne pri 205 letniku. Malce že pretiravate s temi cevkami (verjamem da je lahko problem v tem, ampak jaz ga še nisem doživel, pa sem imel avto star tudi 18 let z originalnimi cevmi. Če pa že štekajo oziroma se mašijo, bi pa tudi na valjih to lahko opazili). Nobeni valji pa ne pokažejo npr. zračnosti v vpetju, pa tudi marsikatere napake na tehničnem ne ugotovijo. Sem bil parkrat na različnih stezah, pa nihče ni ugotovil kaj ima luft oziroma ropota. Če avto vleče in so zavore ter volanski končniki bp, potem ostane zgolj domača logika ači pa razdiranje - ko je dovolj podrtega, se najde vzrok.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Samojed napisal/-a:Pa ne pri 205 letniku. Malce že pretiravate s temi cevkami (verjamem da je lahko problem v tem, ampak jaz ga še nisem doživel, pa sem imel avto star tudi 18 let z originalnimi cevmi. Če pa že štekajo oziroma se mašijo, bi pa tudi na valjih to lahko opazili). Nobeni valji pa ne pokažejo npr. zračnosti v vpetju, pa tudi marsikatere napake na tehničnem ne ugotovijo. Sem bil parkrat na različnih stezah, pa nihče ni ugotovil kaj ima luft oziroma ropota. Če avto vleče in so zavore ter volanski končniki bp, potem ostane zgolj domača logika ači pa razdiranje - ko je dovolj podrtega, se najde vzrok.
X2

Še enkrat preverite, če je kaj pozabljeno priviti ali kakšna zračnost. Je pa žalostno, da se tega ni opazilo, ko se je delalo optiko vozila. :(
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori