Podvozje

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Re: Podvozje

Odgovor Napisal/-a choko »

caddy ma zadi čist na pravokotno narejen stabilizator tako, da zgleda kot whiteline. premer je bil 20 če se še spomnem prav, širine pa nevem. če bo še kdo delal...
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Mam original stabilizator od ventilarja če kdo rabi...
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Nekdo tam gor ima odličen smisel za humor nad mano :lol:

Domači rally tunerji, AVO in zdaj še Viarouge... :mad:

Lepo zmontiram jest zadevo, zadaj Exxpress torzije, spredaj Twingo RS CUP fedre (40kg/cm) in avto se NE pelje sploh. Gokard je mogoče bolj udoben :shock: OK, vem da so malo trši fedri, ampak vem kakšna je razlika ko greš na 50% trše fedre na enakih amortizerjih, zato sem že vnaprej vedel kaj bo, ko...dam gor original fedre. Jap, malo manj slabo se pelje, še vedno pa katastrofa. Na ORIGIAL fedrih, sej ne morem verjet :roll: To pa definitivno ni moj "picajzlski" občutek, ampak šlamparija. Marsikateri dirkalc se pelje bolj udobno. Kolega ima na BMW Z3Q spredaj 80!kg/cm fedre na KW V3 amortizerjih, pa se avto pelje 1A, dejansko ni niti malo neudoben. Pa ima na sprednji osi samo 60kg več, se pravi 10% in 3x trše fedre kot jest zdej serijske. Ne mi rečt da so francozi dobr stunal amortzerje :cry:

Zdej bi pa rabu pomoč. Ker dvomim da bodo ti šalabajzerji hoteli karkoli slišat o vračilu denarja in amortizerjev, me zanima, komu lahko res "zaupam", da mi zrihta zadnje amortizerje? Sprednje bi poslal na Bilstein, sej so njihovi vložki in sploh ne dvomim da bi naredili kot se zagre. Za zadaj pa... V slo mi je edina opcija Amortizer d.o.o., ker ima shock dyno, tako da dejansko proba in vidi kaj dela. Še kakšen junak, ki zna naredit nekaj, če mu podatke na pladnju prineseš? Amortizerji so novi, voženi 10km, tako da se jih samo stuna, brez obnove.

To se mi zdi zdej edina "racionalna" opcija, če sem že v tem dreku. Druga je ta, da kupim nove 182 amortizerje in dam zadaj Williamsove in se vozim tako kot lani, tretja, pa da parkiram ta jajca do zime in napraskam tiste 2k€ za AST oz. neki kar DELA :mrgreen:

In zdej bom naredu točno to kar govorim že lep čas, za daily E30 si bom kupu ene pocen gewinde (recimo JOM za nekih 260€) in jokou od žalosti, ker se bo avto pelou čist spodobno. Prou sumim na to, da se bo bavarc s poceni gewindami peljou bolš k francoz na "dobrih" amortizerjih. Sej sploh ne vem zakaj še vstrajam na tem avtu...

To je to fantje, učte se iz mojih, ne svojih napak. Podvozje do 300€ -> pocen gewinde, podvozje do 1000€ -> Bilstein, PODVOZJE -> 2k€ dalje, vmes pa za Cliote bolj nič, na žalost :(
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Pomoje je največji problem to, da se fabrško pelje čisto spodobno, potem imaš pa pač opcijo ali dirkalno robo ali pa cheap styling shit. Drugi problem je pa sama zasnova podvozja. Naprimer pri Civicu 1,4, ki je čisti skret ampak ima pa dual wishbone sem vrgel original ITR podvozje (dobre 4 kile spredaj in zadaj), zadaj anti roll bar od VTi in se je peljal zelo solidno pa vseeno ni bil skokica.
Jaz bi na tvojem mestu probal čim manj komplicirati ker kot vidiš lahko v te avte fukneš par jurjev, na koncu pa ne bo čas na dirkališču bistveno boljši. Z nekaj občutka boš imel na serijskem 182+williams podvozju peljal isto dobro. Razen, če res iščeš najboljši občutek in stotinke.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ne iščem stotinke in vseeno je kakšna je zasnova podvozja, tudi hrošč se lahko pelje dobro :wink: Samo ne s takimi amortizerji, to moreš probat da verjameš svojim občutkom. Za referenco, si se kdaj peljal z avtom ki je v podnu in se vozi na bump stopih? No tako nekako, zame osebno nevozno, kljub 5cm oz. zdaj na serijskih 6.5cm DO bump stop-ov :cry:

Eno je serijsko podvozje, drugo je dobro serijsko podvozje (recimo CUP in podobno), tretje je čip šit roba za male pare (Ta Technix, FK, JOM, Raceland..), četrto je čip šit roba za mal večje pare (tuki bi lahko dal Viarouge, kakšen GAZ), peto je dobra amaterska roba (KW V3, Biltein B14/16...), šesto je zanič (oz. slabo nastavljena) dirkalna roba, in sedmo je top dirkalna roba. Jaz bi bil zelo zadovoljen s peto stopnjo, da se avto dobro pelje na cesti, pista mi ni toliko pomembna :roll:

Jaz sem skoraj jokal od veselja, ko sem videl kako se avto s KW V3 za 1600€ pelje na 80kg/cm fedrih, 4cm hoda in 690kg na sprednji osi, fenomelano :!: Za tako podvozje (bolt-on se razume) dam zdej takoj 1600€, samo najdi mi ga :wink:
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Kaj nj rečem :P

Greš en krog z mano ? :P

Drgač pa zgleda se res en norca iz tebe dela...
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

kmetek napisal/-a:Nekdo tam gor ima odličen smisel za humor nad mano :lol:
Ti imaš tudi težave s tistimi tam gor :lol:?

Drugače sem pa že hotel vprašati kako se je potem izšlo, oziroma raje kot to, sem nestrpno čakal na vtise, če bo uspelo odkriti toplo vodo :).

Sedaj se bom vseeno oglasil. No po mojih izkušnjah s podvozjem, si za osnovo pri podvozju izbral napačno področje, oziroma si preskočil kakšen korak (to kar te sedaj muči, je tista dejanska osnova, ki se ji nisi posvečal- in se ji tudi večina ne posveča) ;).
Torej, da ne boš začel metati denarja stran- po mojem znanju z omenjenimi plani ne boš rešil tega kar te moti.

BTW Ker ravno "pljuvaš" po Renaultu :)... In kakšna je razlika spredaj recimo med Cliom 1 in e30 v podvozju?

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ne vem če smo se glih dobro razumeli :wink:
schkorc napisal/-a:...Sedaj se bom vseeno oglasil. No po mojih izkušnjah s podvozjem, si za osnovo pri podvozju izbral napačno področje, oziroma si preskočil kakšen korak (to kar te sedaj muči, je tista dejanska osnova, ki se ji nisi posvečal- in se ji tudi večina ne posveča) ;).
Torej, da ne boš začel metati denarja stran- po mojem znanju z omenjenimi plani ne boš rešil tega kar te moti...
Ne vem, meni se ne zdi kaj hudo narobe. Spredaj imam v bistvu razen mosta komplet RS sprednji del, z geometrijo 182CUP, bolje serijsko pač ne gre :wink: Zadaj pa ni nič razlike, torej?
Jeseni sem si vzel 1 mesec časa in vse premeril in zračunal. Željene spring-rate, frekvenco podvozja, višino avta, delovne hode amortizerjev, nevzemetno maso,... Ne vem kaj več lahko kot amater ponudim proizvjalcu, da si pomaga pri tuningu? Pri Bilsteinu ni bilo komplikacij, zataknilo se je pri amortizerjih, ki jih je nekdo že prej sam tunal in se jih niso hoteli dotaknit, ker nočejo krit škode, zaradi napake tretje osebe. Korektno in profesionalno, če se mene vpraša. Torej če so bile njim vse meritve OK, ne vidim problema? Iste podatke so dobili pri AVO in pri Viarouge, s tem da AVO niti osnove ni znal naredit (max. in min. dolžina amortizerja), pri viarougu pa so rekli da oni itak vedo kaj delajo, da ne rabijo podatkov, naj jim samo povem kakšen % kilometrine avta preživim na pisti. Teh 5-10% mislih da sem napisal čisto realno :wink: In zdaj se seveda delajo francoze, da so prodali že tisoče amortizerjev in da ni bil nihče nezadovoljen, da je verjetno kaj narobe z avtom :shock: Ne vem, al se hecajo al čist resno. Avto se dejansko pelje kot na bump-stopih, NE DELA podvozje sploh, ne na Twingo RS Cup fedrih ne na SERIJSKIH. V tem je problem, ker to zame ni nič od nič. Če kdo misli da pretiravam, ga zapeljem 1km, dovolj za ustvarit si mnenje :wink:
schkorc napisal/-a:...BTW Ker ravno "pljuvaš" po Renaultu :)... In kakšna je razlika spredaj recimo med Cliom 1 in e30 v podvozju?...
Sicer teoretično enak sistem zasnove, ampak daleč od tega da sta si podobna. E30 ima vpetje pesta/noge, veliko bolj nazaj za ležajem, Clio pa praktično na sredini. Posedično je sprememba naklona med zavijanjem veliko večja. Tudi sam caster je precej večji, pa tudi koši so bolj skupaj, tako da vse to pripomore k temu, da se naklon v ovinku lepo povečuje. Saj pri Cliu na serijski višini se tudi do neke mere malenkost poveča, ma ni omembe vredno. Sam filing na volanu pri E30 in E36 pa tudi na serijskem podovzju in zimskih gumah (ja, brez zajebancije) poseka vsakega Clia I in II. Žal, tako pač je, filing (da ne omenjam same pozicije in razporeditve pedal) na vozniškem sedežu je pri starih BMW-jih meni osebno odličen, sedi se primerno nizko, razlika v razdalji pedala-volan je večja, sama pedala so super razporejena (sklopka in zavora v isti liniji), heel&toe ti pride tako v kri, da ne vem kdaj ga nazadnje nisem uporabljal :oops: So pa tudi minusi, E30 in E36 imata za vse 4cyl motorje spredaj solid/nehlajene diske, kar pomeni da jih hitro pregreješ, avti so večinoma 1050-1300kg, kolikor je na zunaj večji, noter ni toliko prostornejši. Ampak, ko greš kaj šraufat, vidiš da so razmišljali kako in zakaj je kakšen vijak, sponka, plastika in cev tam kjer je, ne kot pri francozih. En simpl primer, Clio (in večina ostalih renojev) ima konektor za ABS spredaj pod kolotečno plastiko. Torej, kolo dol, plastiko dvignit in lahko odlopiš. BMW ima to spredaj pri košu, odpreš havbo in odklopiš :wink: Mislim da je dovolj zgovoren podatek, da znajo švabi mal bolj mislit kaj delajo, čeprav imajo spet kakšne svoje fore. Pri obeh avtih (en 230k km, drugi 210kkm) so bili še vsi original končniki, gumice in na sploh komplet podvozje. Luftov 3x manj kot od kolega 2004 Laguna s 170k km, tudi on ima še vse original gor.

Pa ne bomo o tem, BMW ima zelo dobre določene modele, po drugi strani imajo renoji tudi svoj čar, je pa res da so osnove totalno različne in ima BMW že v osnovi zasnovano bolj "športno"/aktivno podvozje, reno pa predeluje podvozja na avtih, ki so mišljeni za družinske opravke, tako pač je, brez hude krvi zdaj :wink:
Uporabniški avatar
schkorc

Mislim, da sedaj ti mene nisi dobro razumel :) (v tistem začetnem delu pa dvomim, da bi te lahko napačno razumel). In kakšna huda kri :)?
Zato kar se tiče primerjave z BMW-jem, si jo začel delati ti, jaz je ne bom, ker avtomobili niso primerljivi. Sem pa omenjal primerjavo sprednjega podvozja, kjer gre v obeh primerih za enak osnovni sistem in torej to kar pišeš, da je iz tega pogleda BMW toliko boljši in da se zato bolje pelje od Renaulta- govorim za osnovo, ni težava v tipu vzmetenja, ker sta enaka pri obeh ;).

In ja, tudi meni se NE zdi nekaj hudo narobe s tvojim podvozjem, tako kot mislim, da se XYZ upravičeno "dela francoze". Ti pa verjamem, da se avto ne pelje sploh.

Kot pravim, preskočil si kakšen korak in si se preveč posvetil napačnemu področju oziroma si že preveč pri "fine tuningu".
Je že res, da so osnove amortizerjev pri avtu ali MTB-ju zelo tam tam, ampak avto ima vseeno eno veliko razliko. Za razliko od kolesa, je avtomobil dvosleden, kar zelo postavi stvari na glavo ;).

LP, Primož
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Kmetek, a pa si probal na roke amortizer predno si ga zmontiral? Ker to kar ti razlagaš ga na roke ne moreš premaknit, tudi če celotno tvojo težo obesiš na amortizer. Če je bil dokaj normalen bound potem imaš problem drugje, 100%. Pa ne mislim v avtu, ampak mogoče so dal predebel bump stop notri. To sem že doživel na bilstein-ih (da se ne bo govorilo samo oh in sploh) in to pri dirkalnih je bil bump stop še pol debelejši kot pri b8, pa še krajša batnica.
Če je bil občutek bound-a dokaj normalen, bi jih jaz vzel dol, odšraufal narazen in pogledal če je v tem problem. To ne morejo ugotovit tudi če ti jih rata vrnit.
Največjo napako si za moje pojme naredil ker si še sam si nekaj zmišljevat, in zaupal stvar nekomu na lepe oči. Če so ti že oni govoril da oni vejo kaj delajo in bla bla bla, bi se jaz že malo vprašal. Tapravi amortizerji dobijo dyno izpisek zraven, celo pri GAZ sekretu sem dobil to zraven, pa je špricnl v prvih parih mescih iz enga (ista jajca kot Koni).
Pa še nekaj. Za avto za vsak dan jaz vedno pravim, več kot B6/B8 je škoda denarja. Dušenje je prilagojeno tršim vzmetem (recimo za integro dc2 do 8kg/mm, pa so serijske okoli 5kg) in za moje pojme čist zadovoljivo. Problem nastane kasneje, ko želiš boljše in je preskok cenovno veliko večji, ker tisto kar je okoli 1000€ je vse bolj kot ne isto ali pa slabše, kar se kvalitete tiče.

KW v3 meni ni nekaj presenetljivo dobro podvozje, zato ker so avti po večini vedno konkretno podkrmarjeni. Verjetno zato ker je to lažje prodat.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
schkorc

Zakaj pa ne dopuščata te možnosti, da so oni ravno zaradi tega mogoče dobronamerno povedali, da vedo kaj delajo? No jaz bi naredil isto na njihovem mestu ampak, če je nekdo prepričan v svoj prav, potem pa naj bo po njegovem.

No saj bom nehal...

BTW Drejchi je pred časom v to temo nalepil par filmčkov, tudi na posnetkih tistega uporabnika se kdaj najde kakšna pametna informacija ;).

LP, Primož
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

@schkorc, kar napisi kaj sem naredil narobe, nic bat, bom vzel nasvet kot dobronameren :wink: Ne vem tocno kaj za osnovo imas v mislih...? Res da ima E30 tudi McPherson, pa primerjava res ni na mestu. Hotel sem povedat, da definitivno niso krive vzmeti od Twinga, ce kolegu na 60kg tezjem sprednjem delu 80kg/cm dela odlicno.

@drmo, saj to, obesil sem se cel na amortizer in komaj prisel do konca, nazaj se tudi niso vrnili sami do konca, oz. po zelo dolgem casu. Prevec zaprt bump in rebound, sej jim to tupim, pa jih motijo 172 amortizerji na Clio I. Bump stope sem dal na manj kot pol, zdaj jih je 25mm, v originalu 63mm. Trenutno ima amortizer 7cm do bump stopa, vec kot dovolj.

Ne vem, avto sem danes odjavil, ker ocitno bo se dolga borba da bo kaj koristnega iz tega. Placevat pa tud ne mislim nikomur vec ce ni rezultata.
Uporabniški avatar
schkorc

kmetek napisal/-a:@schkorc, kar napisi kaj sem naredil narobe, nic bat, bom vzel nasvet kot dobronameren :wink:
Vseeno ne vem, če upam napisati :D.
Podvozje je namreč zelo kompleksno področje in predvsem zelo obsežno, zato je mimogrede mogoče zamoriti takšno temo kot je ta, sploh pa je enostavno priti do točke nestrinjanj :). Predvsem ker obstajajo različne možnosti, da se pride do približno podobnih rezultatov in s tem do tega, da ima vsak svoj prav (ali vsak svoj narobe :)).

In ker je bilo v začetku teme napisano:
kmetek napisal/-a:Kar se tiče pa BMW foruma (in še kakšnega drugega) pa ne bom komentiral, zato sem tudi odprl tukaj temo, kjer so bo brisalo vse offtopice. Če se nekdo samo cjazi s svojim športnim avtom in pol pravi da je Powerflex super, ker mu držijo že 4 leta na 2 avtih in da je to top šit, ja OK...konstruktiven komentar in debata, ali pa izbris, ker bi rad imel eno res kvalitetno temo, če bo uspelo bomo pa vidl :wink:
torej nekaj na kar sem alergičen, zato sem dobil ošpice :lol:.

No kakorkoli ...
Pri nas trenutno delamo na "V3- odkrivanje tople vode" predelavi podvozja :D (V1 recimo, da je bilo igranje s športnimi izdelki in predelava serijskih, igranje ki sega še v prejšnje tisočletje, V2 pa recimo, da je bilo igranje z dirkalnimi izdelki in predelava le teh).
Največja težava pri takšnem igranju je, da vedno znova prihajaš do točke, kjer se stvari ustavijo (recimo zaradi kakšne banalne stvari, kjer primanjkuje znanja oziroma velja kakšno napačno prepričanje). In ravno takšna "osnovno šolska" napaka je ta, ki te trenutno muči (je mučila tudi nas in muči verjetno večino tistih, ki se lotijo predelave podvozja, glede na napisano muči tudi Drmo-ta) in verjetno najbolj opazno vpliva na delovanje modernega podvozja.
Osebno sem začel ravno zaradi takšnih stvari, kjer se je ustavilo, vedno bolj zagovarjati, da je serijsko najboljše (najboljši kompromis) in na avtomobilu za rally nisem brez razloga uporabil serijskega podvozja ;).

Ena največjih modrosti, ki sem se je do sedaj naučil je, da preden se lotiš predelave najprej ugotovi, kako deluje nepredelana stvar in zakaj deluje tako kot deluje ;).

Recimo, da si se temu kar precej posvetil, zato bom izpustil stvari kot so Roll Center, Center of Gravity, Weight balance in podobne osnove.
Vseeno so to osnove, katere mučijo večino, ki se malenkost bolj lotijo predelav podvozja in če se recimo spomnim na TimeAttack, ki se je odvijal ta petek, potem, ob pogledu na nekatere slabo predelane avtomobile, vidim kako smo že s tem tudi mi brcali v temo.

Nekako podobno smo brcali v temo tudi, ko se nam je pojavljalo to kar se sedaj pojavlja tebi. Rešitev (tudi napačnih) je več. Rešitev prve težave je najlažje (mogoče tudi najbolje) in hkrati tudi najceneje rešljiva, ampak se ne sklada s tvojim trenutnim prepričanjem :). Tudi preostal del ne predstavlja večjega stroška, ampak spet ne gre skupaj s tem kar si ti želiš.
Glede na to, da sem potreboval precej energije, da sem svoje ideje predstavil naši ekipi in da smo prišli tako daleč, da se sedaj vsaj delno strinjajo z mano (pa to še vedno ne vsi :lol:), ne vem, če si želim v ponovni boj prepričevanja :D.

No rezultat te "V3" predelave podvozja je, da kljub predelavi sedaj zadeva dela :lol:. In prvi razvojni sistem je precej podoben tvojemu projektu (podoben avto in mešanica Gr.A in Gr.N podvozja).

In če bi že rad slišal, kaj si naredil narobe, potem je to, da si preveč prepričan v tisto kar veš in ne dovoliš, da bi ti kdo glede tega solil pamet- pa ne biti hud :mrgreen:.
Tako kot si recimo prepričan, da definitivno niso krive vzmeti. Zakaj ne? Samo zato, ker ima kolega na spredaj minimalno težjem RWD avtu še enkrat trše sprednje vzmeti???
Že res, da recimo vzmeti niso glavni krivec za tvoje osnovne težave, pa vseeno ...

LP, Primož
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

No, ne bit tako skrivnosten. :mrgreen:

Ne pravim da vse postreži na pladnju, ampak vsaj bolj konkretno fanta usmeri u pravo smer...glede na to, da tale podvozje študira že koliko, ene 2 leti, pa mu ne znese, nekaj tudi zaradi nezainteresiranosti drugih, bo mislim da vesel vsake informacije ki mu bo pomagala. ;)

No, tudi meni če sem iskrena...sicer ne na trenutnem avtu, glede na to da je daily pa vmes kakšen Raceland ne bom odkrival tople vode, je pa v izdelavi dirkalc, kjer pa vsaka dodelava prav pride.

Če že nočeš "soliti" pameti, se pa priporočam za kakšen daljši post na zs, v smeri podvozja...informacije iz prve roke so zmeraj najbolj zlata vredne. 8)
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Jaz bom samo pripomnil eno malenkost kar sem ugotovil s testiranjem. Včasih je veliko boljše imet malo trši damping na amortizerjih kot pretrde vzmeti. Če narediš ravno obratno potem pa avto postane težje obvladljiv.

Zato tudi navijam za bilstein b6/b8, ker so tako ali tako mišljene za trše vzmeti. Res je da čez neravnine avto postane bolj trd kot bi marsikomu ustrezalo (to lahko trdim za Integro DC2, Ford Focus ST170 in Peugeot 106), samo se avto veliko lepše pelje in odziva.

Največja katastrofa kar sem jih doživel je bilo ravno pomankanje trdote bound-a, kljub temu da je bil rebound nastavljiv. Avto je dobesedno plaval, neglede na to kako sem nastavil rebound (pa sem šel do te mere da feder ni bil več zmožen do konca iztegniti batnice in se je dejansko posedel, tako da se je preload vzmeti povečal).

Če je damping narejen za 172ko, potem verjetno to ravno pomeni to da je mišljen za težji avto (recimo da je razlike na sprednji osi ene 80kg med 172 in 16v) in ravno ta razlika sedaj "skače ven" in naredi avto po tvojem občutku nevozen.

Ubistvu si sam tisti ki je skrenil kompromis pri tem da si jim pustil da oni nastavijo damping, ker velikokrat je težko razložiti da imaš na avtu nekaj kar "nebi smelo" biti tam (v tvojem primeru amortizerji od 172 in fedri od twinga). Če si bil toliko prepričan v svoj prav, bi moral vztrajat pri svojih izračunih do konca, zraven dobit tudi izpisek testa, ki bi potrjeval tvoje zahteve.

V največ primerih je vedno tako da pri cenejših alternativah nimaš te možnosti oziroma te ne jemljejo resno pri zahtevah (če so sploh možne), tako da žal je treba poseč po dražjih alternativah ali pa se sprijazniti s tem kar je na voljo.

Pa čisto tako kot zanimivost. Pri Integri smo dali trše vzmeti (za več kot 2kg/mm trše spredaj in zadaj, iz cca. 5kg/mm na 7,2kg/mm) pa se pri udobnosti med vožnjo skoraj da ne pozna. Če sem iskren se avto manj nagiba in mehkeje pelje kot moj Focus s serijskimi vzmetmi in biltein b8 (na integri b6). Damping je še vedno v meji tistega kar bilstein priporoča za trdoto vzmeti na b6/b8 pri integri.
Enigma motorsport
Odgovori