Podvozje

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Re: Podvozje

Odgovor Napisal/-a moofdi »

franko napisal/-a:Kolikor jaz vem ne, ker ima Clio drugacno vpetje na rokah. Megane in 19 imata objemko, Clio pa stangico (link).
Mogoče Clio II. Clio I, kakršnega ma Storz ima vpeto isto kot Megane in 19ka. Po moje bi znal edini problem bit v dolžini, na widetrack bi pa mogoče celo šlo direktno gor.

Kmetek pravi da ga ma od Megana gor, tko da Storz, njega kontaktirat, pa da pove kako pa kaj. ;)

Cliotov most...se lepo vidi da ima vpeto na "štumf" :mrgreen:

Slika
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
biste
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a biste »

od cliota 16vja ima vpet stabilizator na rokah z m8 vijakom, ne tako kot je prikazano na sliki.... a ma ta videtrack gor al pa od megana,,, tole original 100°ni...
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Po premisleku sem se odločil za rdečo verzijo, stabilizator sem na vsaki strani skrajšal za 6 cm in naredil nosilčke za na premo:
Slika

Tako bo pa zmontirano na avtu:
Slika

Nosilčke za na amortizerje bom naredil, ko bo vse zmontirano, da bom vedel kje točno vrtati luknje. Za to pa moram počakati na nove gumice in štangice. Več pa takrat.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
moofdi

biste napisal/-a:od cliota 16vja ima vpet stabilizator na rokah z m8 vijakom, ne tako kot je prikazano na sliki.... a ma ta videtrack gor al pa od megana,,, tole original 100°ni...
Widetrack. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Jest mam drgacn vpetje na M8 vijak bom mal kmetka prasu pa upam da bo znov kej povedat. Drugac mam pa enga stabija viska pr kolegu od prejsnga clia tko da ga lhk poberem pa se prpelem do radovlce (itak morm ulavfat masino) pa lhko pregledava ce sta enaka oz imata enak vpetje.

Zanima me se (sicer neki se je ze pisal) kako najbl "optimalno" nastavt optiko torej samo stekanje in cheamber in k komu to pelat da bo nastimov tko kot se zagre pa se ugodno za povrh?

Avto se bo vozu usak dan gume se bo najbrs menale vsako sezono tko da ce jih malenkost pobera ni problema.. Bo pa tud za ksn grobnik in rl neka taka vrjanta kukr od moofdija...

Ediet: Ubistvu kukr sm zdle se enkrat brav je pol tale kmetkova vrjanta:

1) serijska višina ali max. 2cm nižji (da roke še niso vodoravno)
2) x2 trdota vzmeti (spredaj pri Cliu je to 50kg/cm)(pr men 31kg)
3) naklon do 1.2°, špura 0 ali malo odprta, caster 5°
4) precej trši stabilizator.

Zanima me se ce se lahko stabilizator mena ko je optika ze nastelana? Pod pogojem, da se ne razkopava koncnikov in drugih zadev? ubistvu sam stabi ne upliva nc na samo optiko ali pac? Da se ga bi menal na avtu..
Uporabniški avatar
moofdi

Taka optika kot maš v postu je najbolša za po naših cestah...

Jst mam trenutno camber 1.6°, špura 0.05 odprta, pa bom naslednjič ko bo spet optika za delat definitivno podrl camber čez 2°...za moj občutek se bolje pelje z malo več naklona, kot pa z manj. Moram pa še kakšen Raceland probat da bom lahko primerjal glede na lansko leto.

Samo to je na moj občutek. :lol:

Stabilizator pa lahko menjaš brez da optiko štelaš, sej se ti stek, višina, naklon ipd. ne spreminja...pri 19ki se ga da zamenjat brez da tikaš končnike in zglobe, mislim da bi moral pri tebi tud it tako.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
franko

Pri menjavi stabilizatorja se ne podre optika, ampak samo če imata enako vpetje.
Če boš dajal na cliota stabilizator od megana, boš moral menjati še roke, npr. @kmetek ima tudi menjane roke.
Razen če navariš ušesa na svoje roke.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Storz

Ne bom najdu stabilizator lepo od clia da bo pasal ker mam na avtu obnovlene roke in nove silene in bi blo mau skoda use poderat pa nanovo delat.. Zaenkrat bo tko ostal optiko bomo naredl po kmetkovi vrjanti in tojto k pa ksnga stabija dobim pa leti gor...
Uporabniški avatar
franko

Kako debel stabilizator pa imaš sedaj?
Ampak da ne boš na optiki težil naj ti caster nastavi. To se da samo z drugačnimi oz. spremenjenimi rokami in/ali top mounti.
In camber (naklon), ki ga je @kmetek napisal, je mišljen za točno takšen setup, torej da je vse v teh vrednostih. Če imaš manjši caster, moraš zaradi tega povečati camber.
Jaz ti priporočam da na originalnem casterju nastaviš camber vsaj na 1,5, ker jaz imam okrog 1,9, pa mi ni preveč. Tudi gume enakomerno pobira. Nad 2 je pa že problem, da ti na spolzkem cestišču bolj drsi ko speljuješ in zaviraš naravnost.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Storz

To vem ja za caster, da se ne da nastavljat.. Trenutno mam gor original stabi od 1.4 clia zadej je komplet most od expresa in bilstein B6 amortizerji od ventilarja(komplet). Spredej grejo pa od clio182 cup fedri gor (31kg)
Uporabniški avatar
franko

Stabilizator montiran:

Slika

Slika

Slika

Slika

Precej nizko pride pri amortizerjih, ampak žal ne gre višje, razen če ga skrajšam in s tem stršam. Bom še videl, zaenkrat sem zadovoljen, podkrmarjenje je izginilo.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Probaj obrniti uni L element navzgor ( se vidi na tvoji prvi sliki ) na tak način : slikca. Na whiteline sta obe poziciji mogoči.. na tvojem pa ne vem..
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
franko

Tam vem da gre, pri meni se pa ne da, ker je preširoko vse skupaj, razen če bi skrajšal krake, ampak potem se bojim da bo že pretrd, sedaj imam občutek da je ravno prav. Vidi se na prvi sliki da pri tej dolžini (širini) ne bi šlo.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Široko bi bilo isto, samo bolj gor bi ga moral (celotnega ) zasukati. Bi pa verjetno bil most v napoto?
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
franko

Fizicno ne gre stabilizator bolj gor, ker je presirok in se zadane ob vijak od amortizerja. Sel sem kolikor se je le dalo skupaj, da se se da privijaciti matico na stangico od stabilizatorja.
use se da sam če se če
Odgovori