Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Vprasanja:
Mrzeln avto sicer prizge lepo, ampak se slisi robatost in glasnost. Sumim kaksno grelno svecko, ker robatost neha, ko se vsaj minimalno segreje. Svecke so bile menjane 100k km nazaj... Takoj na zacetku (se pravi spet dokler se minimalno ne segreje), kadi crno iz izpuha. Res bolano dimi, kar pa preneha hitro in gre dim v tisto tipicno belo meglico pare pri mrzlih avtih. Lahko to povezujem z grelnimi sveckami in slabimi eksplozijami v cilindrih, kjer svecke ne funkcionirajo (prav)? Kot mi je znano, bi bil znak za sobe, ce bi grdo crno dimilo tudi pri segretem avtu?
Zjutraj sem slisal, da en od jermenov dela tk tk tk
Kot pri voznji s kamenckom v gumi... Vceraj pri segreti masini tega nisem slisal. Razlogi za paniko?
Sreca z robniki se me drzi. Maja je pri 50km/h zadela robnik v smeri voznje. Njen kolega (mehanik) pravi, da je tak sus isti, kot bi na AC pri 130 v udarno jamo priletel in naj ne skrbim. Ja itak
peljem na optiko ali cakam kaksno menjavo koncnikov?
Hvala!
Mrzeln avto sicer prizge lepo, ampak se slisi robatost in glasnost. Sumim kaksno grelno svecko, ker robatost neha, ko se vsaj minimalno segreje. Svecke so bile menjane 100k km nazaj... Takoj na zacetku (se pravi spet dokler se minimalno ne segreje), kadi crno iz izpuha. Res bolano dimi, kar pa preneha hitro in gre dim v tisto tipicno belo meglico pare pri mrzlih avtih. Lahko to povezujem z grelnimi sveckami in slabimi eksplozijami v cilindrih, kjer svecke ne funkcionirajo (prav)? Kot mi je znano, bi bil znak za sobe, ce bi grdo crno dimilo tudi pri segretem avtu?
Zjutraj sem slisal, da en od jermenov dela tk tk tk
Sreca z robniki se me drzi. Maja je pri 50km/h zadela robnik v smeri voznje. Njen kolega (mehanik) pravi, da je tak sus isti, kot bi na AC pri 130 v udarno jamo priletel in naj ne skrbim. Ja itak
Hvala!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Nadaljujem monolog 
Narejen je tehnični in podaljšano prometno. Nekih problemov ni bilo, baje imam narobe obnjeno desno kratko žarnico (aa?) in čas bo, da uredim puše zadaj. Ostalo b.p., bili kar presenečeni nad številom kilometrov...
Narejen je tehnični in podaljšano prometno. Nekih problemov ni bilo, baje imam narobe obnjeno desno kratko žarnico (aa?) in čas bo, da uredim puše zadaj. Ostalo b.p., bili kar presenečeni nad številom kilometrov...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Skoraj 268.000 
Ni mu bilo jasno, da do zdaj še nisem imel kakšnih drastičnih popravil, potem pa je prišel en drugi in na polno razlagal, kako dobri so v bistvu ti motorji oz. letniki in, da "delajo".
Mi je pa puše zadaj kompletno prerešetal na tisti njihovi mašini - se mi zdi, da dvakrat bolj ropotajo, kot prej
Ni mu bilo jasno, da do zdaj še nisem imel kakšnih drastičnih popravil, potem pa je prišel en drugi in na polno razlagal, kako dobri so v bistvu ti motorji oz. letniki in, da "delajo".
Mi je pa puše zadaj kompletno prerešetal na tisti njihovi mašini - se mi zdi, da dvakrat bolj ropotajo, kot prej
drhouse napisal/-a:Skoraj 268.000
Ne kliči hudiča, kako dobro dela.
Iz prve roke, Laguna 2005, 310KKm, 2 x zadnje puše(ponaredki so bli samo za 1 leto), 1x alternator, 1x klp amortizerji in zadnji diski, prednji diski še original, pa dvoje ploščice spredaj, 250kkm od tega sigurno avtoceste.
Zjutraj ravno tako glasno zaropota.
Jst pravim da bo prej ko slej zaribala, ker ni še noben nič odpiral, servisirana je bla na 30kkm.
razen če kej kilometri ne štimajo, ker je bila sz kao 120kkm uvožena iz italije pa da so takrat že kaj motor delali.
Megane RT, 1999

vem za kar za nekaj službenih lagun ki so naredile čez 400tkm brez strojeloma
Ne, sej ne kličem hudiča
zavedam se, da avto ni za večno in, da ti motorji niso glih spev zanesljivosti. Ampak, glede na to, da je pol familije in prijateljev skočilo v zrak, da sem nabavil jamo brez dna, ko sem avto pripeljal, da na vsakem drugem forumu piše, kakšen jajc je to ipd, sem res presrečen nad trenutnim številom kilometrov in malim številom "okvar". Poznam primere, kjer so pri 170k drugič menjali turbino, pri 130k odprlo spodaj motor ipd. Ampak (spet ampak, ja
), verjamem, da je veliko na servisiranju in načinu vožnje ter ravnanja z avtom.
Redno servisiram na 15k. Ravno tako prejšnji lastnik. Do slabih 60k je bila servisirana na 30k, ostalo vse na 15k s predpisanim oljem in dobrimi rezervnimi deli. Vožena večinoma relacijsko. Olja ne pije nič, EGR se pač paca kot pri vsakem 1.9dCi, nobenega nabijanja ali karkoli bi kazalo na slabši vstrajnik in/ali ojnične.
Se pa zavedam tega, da bo prej ali slej nekaj... Sem podučil Majo kako prepoznati določeno okvaro in kaj v tem primeru narediti; sam tudi vem, kako odreagirati. Nekako sem si dal mejo 300k brez okvar, potem pa ji dovolim, da se kaj pokvari
Je pa lepo slišati od obeh glede napisanih kilometrov
Pa še to: ko ckrne, se začne projekt: gre na generalko, poštimam vizuelno, končno montiram akustiko in uživam še več let
Redno servisiram na 15k. Ravno tako prejšnji lastnik. Do slabih 60k je bila servisirana na 30k, ostalo vse na 15k s predpisanim oljem in dobrimi rezervnimi deli. Vožena večinoma relacijsko. Olja ne pije nič, EGR se pač paca kot pri vsakem 1.9dCi, nobenega nabijanja ali karkoli bi kazalo na slabši vstrajnik in/ali ojnične.
Se pa zavedam tega, da bo prej ali slej nekaj... Sem podučil Majo kako prepoznati določeno okvaro in kaj v tem primeru narediti; sam tudi vem, kako odreagirati. Nekako sem si dal mejo 300k brez okvar, potem pa ji dovolim, da se kaj pokvari
Je pa lepo slišati od obeh glede napisanih kilometrov
Pa še to: ko ckrne, se začne projekt: gre na generalko, poštimam vizuelno, končno montiram akustiko in uživam še več let
Sej tvoja bo pa še letos obrnila 300kkm, ne? Potem boš letos vse to delal 

Glede na lanske kilometre planiram, da bom decembra na max 290k 
da te potolažim moj megane se bliža 330.000 
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Pšššt ti si turbino menu, house jo še ni
.
Jaz bom pa raj tih
.
Jaz bom pa raj tih
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Hauba, kot mi je znano, je njegova turbinca pihala cez 300k, preden je umrla 
Aja, good point 
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize