Laguna 3 2011 dci 150KS izpad napetosti

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Pili123
Kraj: Litija

Laguna 3 2011 dci 150KS izpad napetosti

Odgovor Napisal/-a Pili123 »

Živjo.
Končno prodam megana 3 1.4Tce(požrešneža) in kupim
laguno 3 dci 2011(110 TK) in se mi je začel pojavljat problemček.
In sicer se mi med vožnjo kr na 1x prižge rdeča luča za akumulator za 2s in ugasne potem mi pa na displeyu
gorita oranžni za Check ABS in Power steering check..Bil na servisu in so brisali napako ter dodali zavorno tekočino..Še isti dan par ur za tem spet isto....Kaj zdej??
Lahko normalno vozim če se prižge??Ker ko se ustavim in ugasnem motor za par minut in ga spet prižgem ko gre čez checkin proceduro mi napise pa OK??
Kaj bi lahko bil vzrok ??
Lp David in hvala za vse odgovore
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Laguna 3 2011 dci 150KS izpad napetosti

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

S resetiranjem ECUja se ne popravlja vozilo, kakor tudi napaka tako ni odpravljena. Potrebno je vedeti kaj je vrgel ven tester in to popraviti ........................ Sama MIL lučka se bo prižgala samo nekajkrat, nato lahko ostane ugasnjena, napaka pa bo prisotna - posledično lahko vozilo pusti na cesti.

Je pa nekaj narobe na relaciji akumulator/alternator, kaj ................. je težko povedati na pamet. Najpogosteje je: slab akumulator ( uničena celica ), slab stik na klemah akumulatorja, napačno polnjeneje ( preveč ali premalo ) alternatorja, in najbolj črn scenarij - alternator v okvari

Osebno bi najprej preveril, omenjene možne napake, v koliko se nič ne najde, bo potrebno še enkrat na tester - če pa veste kodo napake, pa kar na plano z njo

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Pili123

Zivjo.

Hvala Fan za vse info bilo je zelo v pomoč.Izgleda da je sou neki del ki pride med altenatorjem in akumulatorjem ki regulira delovanje altenatorja kdaj se more prizgat al kako...
Jutri menjajo ker ni na zalogi pa se na garancijo gre ker je avto še v njej :)

Lp in še 1x hvala
David
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

mene zanima koliko je imel 1,4 tce porabo,praviš da je bil požrešen,baje naj bi bila manjša poraba od navadnega 1,6?
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
Pili123

Jaz sem vozu po lokalni cesti relacijo cerka 36km eno smer pa nism spravu pod 8.5L..
Pa nism tiscu(ok kdaj pa kdaj mores :) )ubijajo ga speljevanja razni semaforji in krozni....
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

toliko pa se vec mam jaz na meganu 1.6. trenutna je 9.1l, pa se okvarjam z njo veliko. lp
Odgovori