Clio 3 RS Akrapovič Edition

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
Chico
Kraj: Ljubljana

Clio 3 RS Akrapovič Edition

Odgovor Napisal/-a Chico »

No, v izogib gneči pri vulkanizerjih in pomanjkanju časa sem malce pohitel( glede na temperature morda prezgodaj) in mojemu malčku zamenjal obutev, da bo pripravljen na zimske izzive naših cest in kontrolo varuhov reda. Zamenjal sem felge in gume in se olajšal za jurčka (felfe Autec Zenit Anthrazite 7,5 x 17 in gume Nokia WR A3 215/45/R17)

Še enih par fotk s telefona
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Sport Driver

Re: Clio 3 RS Akrapovič Edition

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Delaš pri avtotransportih kastelic ? Ker se mi zdi da videvam podobnega Clia tam.
Uporabniški avatar
Chico

Je tako
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Sem ga danes videl že s temi feltnami in mu res lepo pašejo, sploh za neoriginalne. Upam, da ostane tako kot je.
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Vse lepo in prav vendar skoda vozit tak avto cez zimo ker ni izkoriscen.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

zakumi napisal/-a:Vse lepo in prav vendar skoda vozit tak avto cez zimo ker ni izkoriscen.
lol :lol:
Live long and prosper \\//
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Avti so za vozit ;)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

zakumi napisal/-a:Vse lepo in prav vendar skoda vozit tak avto cez zimo ker ni izkoriscen.
A v garaži bi pa bil izkoriščen?
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Duli

Odgovor Napisal/-a Duli »

Miha, škoda besed.. :) Drgač pa super avto, pa še omejena serija. :) Tut zimske feltne so prou fletne.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
iRenault

Odgovor Napisal/-a iRenault »

skopusnik napisal/-a:
A v garaži bi pa bil izkoriščen?

Pomoje je bilo mišljeno, da se med zimskim časom, skupaj, lastnik in avto preselita v tople kraje.
Mogoče?

Avto je fenomenalen, barva zimske obutve je prava - za moj okus mu manjka le zadnji spojler, ki na tem avtu res zaokroži celoto.

Varno vožnjo :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
Chico

Avto bo ostal kar v hladnih krajih; večinoma na relaciji Ljubljana - Grosuplje (dom - služba) in občasnim izletom v rodne kraje na štajersko.
O spoilerju sem pa tudi že razmišljal, vendar bolj v diskretni varianti (ne cup spoiler). Morda K-Tec ali pa Elia; bomo videli prihodnje leto
Uporabniški avatar
Chico

No, pa le ni bil zaman nakup zimskih gum. Danes so prišle še kako prav na poti od Ljubljane do Grosuplja. Je bil pa del avtoceste od Ljubljane do Grosuplja precej bolj očiščen (zvožen), kot pa sama južna ljubljanska obvoznica - je blo pa trba vseeno malo bolj paziti pri menjavi pasov na avtocesti zaradi "hribčka" med pasovoma.
Spodaj še ena fotka delnega čiščenja med pavzo za malico

Slika
Uporabniški avatar
Chico

Prvi rojstni dan mojega malčka, 22.03.2014 – slika števca

Slika

Pregled izdatkov v prvem letu:
- Registracija, reg.tablice, prometno dov., letna dajatev za uporabo vozila: 178€
- Zavarovanje: 615€
- Komplet platišč Autec Zenit (7,5 x 17) in zimskih gum Nokian WR A3 215/45 R17 = 995€
- Servis (olje + filter) pri 3241 km = 104€
- Servis (olje + filter) pri 9732 km = 95€
- Servis (olje, filter olja in filter zraka) pri 18089 km = 129€
Skupaj prevoženih v prvem letu: 18603 km. Po potovalnem računalniku je bila povprečna poraba 9,5 l/100 km pri povprečni hitrosti 47,8 km/h. Sama poraba je pa nihala od nežnih 8,5 do 10+. Če vzamemo 9,5 kot nekakšno okvirno povprečno porabo, potem je skupaj v prvem letu popil 1767 litrov bencina, kar ob trenutni ceni 1,475 za 100 oktanca znese 2606€ (znesek je dejansko nekoliko nižji, vendar se mi ni dalo iskati vseh nihanj cen).
Vse skupaj znese 4722€ / 18603 km oziroma cca. 0,25€ / km.
S samim avtomobilom ni bilo nobenih težav oziroma so se pojavile ravno pred zadnjim servisom v obliki rahlega cukanja pri menjavi iz prve v drugo prestavo in dva ali trikrat se je zgodilo, da gumb za izklop motorja ni prijel v prvo in ga je bilo treba še enkrat pritisniti. Na servisu sem sicer tole drugo pozabil omeniti vendar sem povedal za cukanje po menjavi v drugo in so rekli , da bodo preverili na testerju. Tester ni pokazal nič, vendar me je mehanik potem vprašal, če slučajno gumb za izklop motorja kdaj ne prime. Seveda sem se potem takoj spomnil na to in kdo bi si mislil – tudi cukanje po »šaltanju« iz prve v drugo je posledica napake v gumbu / stikalu za vklop /izklop motorja. Takoj so mi ga zamenjali pod garancijo in težava je bila uspešno rešena – čudna so pota elektronike. Še dobro, da so imeli že izkušnje s tem, ker tester ne pokaže napake v tem primeru. Vsi servisi so bili narejeni pri TIMI-ju v Smolenji vasi, ki je tudi klubski sponzor in glede na lastne izkušnje jih lahko samo pohvalim in priporočam.
No, kot darilce za prvi rojstni dan, sem svojemu malčku pri Elia tuning kupil strešni spoiler Nizza. Upam, da bo pasal ker je bilo na forumih kar nekaj debate na to kateri spoiler se da montirat na kateri model zadnjih vrat. Če bo vse OK upam, da bo montiran do izleta po Istri.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

A to so cene servisev pri pooblaščenem? Ker imam občutek da tukaj v ms na agroservisu, plaččujemo čedalje več, sem lansko leto na 29k plačal samo olje in filter olja 151€ :S .
Jutri mam tretji servis pa me že strah da bo okrog 200€ ker se bo poleg menjalo še zračni filter in filter kabine.
lp
Uporabniški avatar
skopusnik

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Ja pooblaščen, TIMI.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Odgovori