Diski in ploscice

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Re: Diski in ploscice

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Jest sm jih ulaufou tko k naj bi se jih. Se pravi ene 5x zaviranje 120-50, vmes par km da se mal ohladijo in ponoviš še 1-2x. Pol pa počakaš ene pol urce, da se use skp res fajn ohladi in ponoviš vse skp še ene 2x. Men na tak način primejo tko k morjo od prvega dneva in ne kažejo kakšnih znakov utrujenosti, tko da očitno deluje. Pa zgleda da bl k jih koristiš, manj cviljo. Če dlje se počas voziš in nežno bremzaš, bolj začnejo ščasoma cvilit.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
kleva
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a kleva »

jaz mam spredi friteck comp. only ploščice pa gr.n diske. Zadeva škriplje ko zaviraš počasi in ko je hladna ko se pa use skup segreje ne škriplje nič al pa malenkost :D
Uporabniški avatar
xray80

Odgovor Napisal/-a xray80 »

Pravkar narejen servis, pa so me na pooblaščenemu servisu opozorili, da počasi razmišljam o zamenjavi ploščic. Odločil sem se, da dam original Renault/Brembo. Čeprav me mikajo ferodo Ds performance. Original Renault/brembo se dajo pri nas dobiti samo na uradnih poobaščenih servisih ali še kje drugje? Na servisu pridejo cca 185 eur. Pri K-tec racingu pa 49 eur.
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Slab ti to gledaš...

Slika

Poglej na eBay, kjer jih dejansko lahko dobiš za 50€ + poštnina.
Slika
Uporabniški avatar
xray80

Mislil sem, če se da dobit kje pri nas po dostopni ceni. Kupovanju v tujini se izogibam, če se le da :wink: Kje bi lahko dobil pri nas original sprednje in zadnje ploščice po najnižji ceni. Če pa se da dobiti kakšne druge z boljšim zavornim učinkom in da ne škripajo v kombinaciji z Brembo HC diski, bi bil še bolj vesel. :D
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Sam bi pogledal tudi za ATE ploščicami.
RenaultSport
Uporabniški avatar
white_five
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a white_five »

Nebi rad delou nove teme, zato bom kr tuki uprašou.
Mi lahko kdo pove, če obstajajo kakšni aftermarket diski pa ploščice za R5 Campus? Kr bom mogu menat diske in ploščice pa me zanima če obstaja kakšna varianta, al moram dat original gor?
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 23&t=37799" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
xray80

Po vsej verjetnosti bom vzel spredaj Ferodo DS 2500 zadaj original Renault/Brembo. Za Ferodo sem prebral dosti pozitivnih mnenj. Eni pravijo da dokler so mrzle primejo malo slabše kot original, ko se segrejejo pa je povsem druga zgodba. Drugi pravijo da so tudi mrzle ok. Za Ate keramične ploščice nisem našel mnenj, tako da ne morem nič reči. Reklamirajo pa da so tihe, ne umažejo platišč in naj bi dolgo zdržale. CL RC5+ naj bi bile super, vendar so zelo glasne, kar nekaj Angležev na meganesport forumu prisegajo na EBC yellow stuff, eni so pristaši original Renault/Brembo. Ferodo DS performance se dosti prašijo, performance pa so na ravni original ali malenkost boljše. Fritech/Trusting naj bi bile super, vendar niso prijazne do diskov in občasno cvilijo ko so hladne tudi prašijo. Ima kdo izkušnje s keramičnimi ploščicami od Ate?
Uporabniški avatar
xray80

Danes sem dobil mail, da se za Megana RS Dci ne da dobiti Ferodo DS 2500 sprednje ploščice. Mi lahko kdo pogleda če je res, upam da se je prodajalec zmotil. Nimata RS 225 in RS Dci iste zavore?
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Ja normalno, da se je zmotil.So iste zavore.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
xray80

Sokol napisal/-a:Ja normalno, da se je zmotil.So iste zavore.
Sokol če me spomin ne vara, imaš na tvojem RS-u Ferodo DS 2500 ploščice. Zanima me, če so ploščice tihe ali kdaj cvilijo?
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Sem jih imel ja.Če jih pravilno utečeš običajno ne cvilijo.Vsaj moje niso.
Niso pa prepričljive pri višjih temperaturah.Enostavno prenašajo preveč materijala na disk in potem se vseskupaj trese.
Zdaj imam Pagid...
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@xray80: Po mojih izkušnjah so Frietech najboljše ploščice, ki sem jih do sedaj vozil (Trusting bi naj bile enake, ampak še nisem imel prilike). Na RS197 mi niso kaj dosti cvilile, na drugih avtih pa malo (pri počasni vožnji). Pa tudi zmes se mi zdi prizanesljiva do diskov, zato ostajam na tem (oz. bom poskusil Trusting).
Ferodo racing sem vozil sicer samo DS3000, ampak so (meni) slabše od Fritech (manj zavornega učinka in večja obraba), pa še dražje so. Drugače sploh niso slabe.
EBC so bile (pred več kot desetimi leti) moje prve racing ploščice in sem bil nezadovoljen, ker so se razletele :). Mogoče so sedaj kaj boljše.
Za CL (ne vem katera trdota) nekateri pravijo, da diske uničiš zelo hitro (komplet ploščic = komplet diskov).

Original Renault (Brembo ali kaj drugega- za ostale renoje) je res zelo dober kompromis. Kvalitetne ploščice; dober "initial bite" (ta je ponavadi pri navadnih aftermarket ploščicah posebej problematičen), delajo hladne in tudi pri mučenju so še vedno zelo zaupljive in predvsem ne pregrevajo (zvijajo) diskov, pa tudi niti ne cvilijo,...
Kje jih v SLO dobiti ceneje? Na servisu, če dobiš popust :).
Drugače pa ima te Brembo čeljusti kar nekaj avtomobilov in mogoče so kje enake ploščice ceneje.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
xray80

Hvala obema za pomoč :D Po jutranjem pogovoru s trgovcem, sem se odločil za original ploščice. Glavni razlog je bil ta, da je po njihovem Ferodo katalogu DS2500 sprednje ploščice ustrezajo pod šifro 1667 za modele 225, F1, R26 in R26R za mojega pa bi bila primerna šifra 1865. Ploščice s šifro 1865 pa se ne da dobiti v DS 2500 varianti. Če bi pa naročil, tiste pod oznako 1667 in nebi ustrezale, jih nebi mogel vrniti. Reskiral pa ne bom. Ploščice pridejo 170 eur. Za originalne sem se tudi odločil, ker 100 % ne cvilijo in dobro primejo tudi ko so mrzle. Kar se tiče popusta pa ga dobim ,ker sem reden gost v enem pooblaščenem servisu Renault. Kljub popustu pa se da dobiti še ceneje na K-tec racingu. Tam imajo kar nekaj dobrih stvari :D
Uporabniški avatar
xray80

Pravkar sem pogledal Fritech katalog in bolj ustreza opisu. RS 175 in 225 imajo iste ploščice spredaj. Šifra 1667 od Ferodo ustreza šifri 667 pri Fritechu. Šifra 1865 Ferodo pa ustreza šifri 344 pri Fritechu in je primerna za manj zmogljive megane 2 generacije:1.5 Dci,1.9 Dci, 1.6 16V, 2.0 16V, 2.0 Dci 150 KM...Zgleda da je bila napaka v Ferodo katalogu.
Odgovori