Megane CC ozvočenje

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Acronis

Megane CC ozvočenje

Odgovor Napisal/-a Acronis »

Živjo.

Izredno razočaran sem nad zvokom v tem Meganu. Za cc-ja bi se lahko mlčk bolš potrudl. Morm nardit nekej v tej smeri ker drugače me bo pobralo ker do zdej mi je še v vsakem avtu tumbalo da so me prej slišal ko vidl :D

Zanima me na kakšen način če sploh, bi bilo mogoče obdržati original avtoradio samo akustiko pa bi nadrgradil z mocnejsimi in kvalitetnejšimi zvočniki, subom in ojačevalcem. Bi se mogoče dalo kaj uskladit z FM reciverju ki po frekvenci predvaja mp3je na USb klučku in ima tudi AUX izhod.

Če se ne motim, ni mogoče dveh kanalov pripeljat iz ojačevalca do radia saj orig. radio nima te moznosti. Ali pač? Se pravi bi v vsakem primeru moral menjati tudi avtoradio ki ima kanalne izhode ter remote možnost da lahko priklopim nanj ojačevalec.

Ali vprašam drugače? Kako na original avtoradio priklopit ojačevalec pol 1 ali 2 kanalih.
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Re: Megane CC ozvočenje

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Pozdravljen

priklopiti ojačevalec na originalni avtoradio brez izhodov ni nikakršen problem. Uporabiti moraš High-Low pretvornik in dobiš RCA izhode iz zvočniških. Ta adapter pa generira tudi remote izhod za vklop ojačevalca skupaj z avtoradiem.

http://www.orangeaudio.si/vmesnik-high-low-remote" onclick="window.open(this.href);return false;

V omenjenem avtomobilu bi sicer raje predlagal menjavo avtoradia, ker je kvaliteta vgrajenega precej slaba. Izjemno slabi so tudi zvočniki v Meganu oziroma splošno v Renaultih.

FM modulator na splošno je izjemno slaba rešitev in jo močno odsvetujem. Če bi že ostal na originalu raje poglej za kakšnim Mp3 vmesnikom DENSION ali pa Parrot prostoročno telefonijo, ki ima tudi vhod za USB,iPod, AUX.

Upam, da sem ti odgovoril na par vprašanj, če pa te zanima še kaj pa me lahko tudi pokličeš ali pa pišeš na naš mail in bomo našli rešitev za izboljšanje avdio sistema :)

[email protected]

041 678 139 -- Žiga

Lep pozdrav
Odgovori