Menjava sklopke Twingo II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
speedfighter
Kraj: Domžale

Menjava sklopke Twingo II

Odgovor Napisal/-a speedfighter »

Evo, nov mesec, novi stroški na Twingu :evil:

Skratka, glede na simptome se obeta menjava komplet garniture sklopke ter olja v menjalniku (pri 66kkm, je to normalno?).
Zanima me, koliko okvirno nanese tak servis z materialom in delom vred, seveda ne pri pooblaščencu? Gre pa za l.2007 1.2 16V.

Hvala za informacije.

lp
Slika
Uporabniški avatar
ridder

Re: Menjava sklopke Twingo II

Odgovor Napisal/-a ridder »

d4f motor predvidevam?
pri nas bi bilo tako:
original sklopka brez ddv je 106€, potisna plošča (če je potrebno) 101€
priporočljivo je menjati potisni ležaj: 30,3€

delo: potrebno je odmontirati menjalnik, zato je po dialogysu norma 6-7h za odstranitev/ponovno namestitev, ter menjavo potisnega ležaja in sklopke.
Tako da bi te skupaj delo prišlo 150€, ddv že vključen.

Za točnost podatkov pa mi dodaj še tip vozila, ter motorja.

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Marca 2013 sem na svojem avtomobilu Clio III 1.2 Tce, tudi sam bil primoran v zamenjavo sklopke. Avto je imel cca 70000km. Menjana je bila sklopka (kpl. s košaro) in potisni ležaj. Skupni strošek 300€ (140€ komplet sklopka Sachs s košaro, ostalo 160€ (delo in potisni)), z popustom in delnim sofinanciranjem RNS, če ne bi bilo okol 500-540€ ...

Najprej sem mislil da bomo to naredili v lastni režiji, ko pa smo v dialogysu videli normo za menjalnik in ko so pri avtohiši, kjer sem avtomobil kupil zrihtali sofinanciranje iz strani RNSja; se ni bilo težko odločiti kdo bo zadevo delal.

Sklopko sem sam prinesel, ker sem tko al tko najprej želel menjavo opraviti v "lastni režiji" a na koncu prišel do zaključka da je cnej če mi naredijo na pooblaščencu.
Uporabniški avatar
speedfighter
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a speedfighter »

Hvala za odgovora.

Jutri peljem avto na servis k popoldancu, vse skupaj naj bi me prišlo 300 eur - sprva se mi je zdela cifra kar visoka, zdaj pa vidim, da je to čisto normalna cena :)
Me pa preseneča, da gre to že pri 66kkm po gobe? Pri Marei mi je zdržala 170kkm, pa tudi komplet strošek je bil 200 eur (resda 3leta nazaj...) - očitno so Renoji veliko bolj komplicirani za porihtat :)

lp
Slika
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Osebno menim, da je malo prekmalu, sicer nisem nikjer zasledil, kako ste prišli do zaključka, da je potrebno menjati sklopko, vendar verjamem v sposobnosti vašega izbranega mehanika, ki je to diagnozo postavil. Ali se z vozilom vleče priklopnik????

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Se pridružujem FANu, če škrta je slabo odvajanje, če spodrsuje je prepozno sklapljanje. Potrebno si je strokovno ogledati stanje na avtu. Je pa večno vprašanje, ali avto vozijo babe, ki z nogo na sklopki v levi roki držijo mobitelj in se drstijo.
Odgovori