Fitnes renojevci

Vse čudne teme in izlivi inteligence
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Fitnes renojevci

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

Ta tema je namenjena vsem forumašem, kateri hodijo v fitnes ali pa bi začeli hoditi
Tema je namenjena tudi vprašanjem glede vaj, prehrane in dodatkov. Sam imam nekaj malega izkušenj, tako da lahko pomagam.

Ideja za temo se mi je porodila, ko sem videl, da se nekatere višje sile foruma zanimajo za fitnes in zanimivo bi bilo narediti kak skupni trening+srečanje.

No bom jaz začel:

Trenutni fitness: FITINN Ljubljana + Garaža doma
Koliko časa: Približno 3 leta On/Off
Cilj: Delam na masi
Kile: Začel pri 60kg trenutno 85kg največ letos pozimi 92kg
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Re: Fitnes renojevci

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

pussy! štartal na 68kg, sedaj 98kg. Ne vse "lean" :)

lohjk pa kako rečemo ;)
Slika
Uporabniški avatar
enej_46

Jaz sem 1.74cm. Sklepam da si ti višji. Kje treniraš?
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Pri meni gredo kilogrami v minus. Pričel z ene 88 kg (lansko leto), letos sem trenutno na 82 kg (180 cm). Cilj je priti pod 80 kg. Tečem ali prehodim tedensko od 20-50 km (ena runda je 10 km), od tega je precej hoje v klanec, zraven pa vsako rundo naredim še ene 50 sklec in trebušnjakov, redno tudi plavam.
Delam pa na tem, da se zgonim in na koncu "treninga" dobro počutim, ob enem pa zgubim še kakšen kilogram.

Bi pa imel vprašanje za Eneja; Kaj jesti ko prideš domov iz teka?
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Banano, ovsene,...skratka OHje za energijo in regeneracijo ;)
Slika
Uporabniški avatar
enej_46

1. med tekom moraš veliko piti, zdej, če delaš na izgubi maščobe, spij še kratko črno kavo preden greš tečt, da pospešiš metabolizem itd.

Po teku, če ne maraš proteinov, naredi si shake z banano, mlekom in oreščki. V vsakem primeru moraš nahraniti mišico. Med tekom ti telo proizvaja hormon, kateri razgrajuje mišico za energijo. Če želiš to omejiti, moraš mišice čez cel dan pravilno hraniti. Veliko beljakovin, ter tudi OH.
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
Cr00k

Saj Uros ni napisal da je na kaksni super, truper dieti, ampak kaj po teku jest... Takrat misice "pojejo" vse in ne gre nic v trebuscek :D razn ce pojes 2kg cokolade...

...po kradiu je in general najbolj primerno OHje jest.

Kar se pa teh raznih diet tice, pa jst bolj svetujem spremembo lifestilea in zmernosti, razen ce imate kaksen kratkorocni/zacasni cilj (na dolgi rok ne "palijo"), ala obisk Zrc :D stave, al pa kaksnega fitness tekmovanja, kjer vam morjo zile se na riti vn skoct :D preizkuseno ;)
Slika
Uporabniški avatar
enej_46

Ok, sigurno bolj obvladaš kako stvari potekajo in razne divje besede :D
Ampak dejstvo je, da ti kofein da energijo in pripomore k pospeševanju metabolizma, saj tti nutrienti hitreje potujejo po telesu.

To, da gre po treningu vse v mišice seveda ni res, in noben tega ni rekel, ampak je še vedno optimalno okno za vnos beljakovin in hidratov tistih prvih 15 minut po treningu. In velika večina tega gre v mišice, saj so potrebne regeneracije.

Ti se bolj spoznaš na velike besede in razne raziskave, če bi intenzivno treniral, bi tudi vedel, da je 50% efekta raznih dodatkov libido efekt. Ko prideš do nekega platoja, je zelo težko priti čez to. Lahko si čisti začetnik ali pa profesionalec. In če nekomu tableta s kofeinom pomaga potisnit mejo tistih par kg, metrov, zamahov več, je sigurno vredna svojega denarja.

Ne pravim, da je vse kar se piše po forumih pravilno, ampak če večini to pomaga, naj to tako ostane. Pri treningih je najtežje doseči to, da se ti psihično pripraviš in greš čez svoj ''comfort zone''.

Nič ni zavajujoče, če ti pomaga priti do določenega cilja. Ponavadi je najlažje ljudem govoriti, za ekranom ( ne leti nate Sanel, saj imaš sigurno več znanja kot jaz o delovanju organizmov) in pljuvati čez bodybuilderje,tekače, kolesarje, kako so vsi nezdravi in nimajo pojma kako telo deluje itd. itd. Sami pa so leni kupi masti, ki se tolažijo z raznimi raziskavami, ki dokazujejo točno to kar želijo slišati.
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
error 90

Odgovor Napisal/-a error 90 »

pred tekom aminokisline aka BCAA 10g po teku riž, ovsene kosmiče, banane od OH. Od beljakovin pa lahhko skuto, jajca, piščanca, tuno. Pojej veliko solate in pij veliko vode (4-5 l na dan) Pa boljša je hitra hoja v klanec kakor pa tek (zaradi sklepov)

Drugače pa začel pri 73 zdaj na 82 in se je napredek ustavil. Cilj mi je da do prvega aprila delam še na masi potem bom prešaltal na definicijo. Tam do 85 kg potem pa spet nazaj na ene 74 kg Začel sem letos z marcem
Uporabniški avatar
enej_46

April je že malo pozno za definicijo, če mene vprašaš. Jaz bi šel na dirty bulk do konc februarja in se počasi pucal do poletja. Na sebi sem opazil da pridobim največ na mišični masi pozimi, če grem res na umazano maso( ne gledam na maščobe preveč, veliko OH in beljakovin, 7-9 obrokov na dan).
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
Cr00k

Haha, clovek vprasa, kaj nej je po teku :D ni vprasu, ce mu lahko seminarsko naredimo, hahaha...

Iskreno, koliko kalij iz banan vpliva, ce pojes 1kg na mesec in kombiniras iz drugimi viri, sadjem?
Koliko Ima smisla dodajati L-carnitin, ce nimas niti makrozivil razdelanih in imas kalorijski suficit?
Zakaj se nisi fruktoze in vnetnih stanj nic vtaknu? Oz. kaksno je tvoje glede tega?

Evo definicije, brez L-carnitina :D
http://youtu.be/o6P4B9pTw6Y
Slika
Uporabniški avatar
Cr00k

Open, niti nisem vzel, da napadas... Ne tako jemat, debata pac ;)
Slika
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Začel cca 4 leta nazaj, od začetka cca 4 krat na teden, kasneje prešel na 3 krat na teden. Sedaj zaradi družine odvisno mogoč pride en sklop mišic enkrat na dva tedna...

Teža - Od začetka padel iz 100 kg na cca 90 in tu sem ostal do danes (odvisno kolk se najem :D).

Tip treninga - 3 krat na teden po dve mišični skupini skupaj, včasih vmes vrniem še trebuh, hrbet pa šparam ker ni ravno pripravljen sodelovati recimo da ga naredim enkrat na mesec. Delam na moči (ne na masi in ne na definiciji, na moči, če se boste začeli kregat), seveda se na koncu koncev to na masi pozna in volumnu :D.Vmes še pade kakšen vzopn na bližnje hribe z nahrbtnikom in hčero na hrbtu (cca 20 kg vse skupaj) ter priganjanjem vseh so trpinov naj gredo malo hitreje.

Prehrana - vse po vrsti in po pameti (ne dokler ne počim ampak po pameti in počasi), mogoče se zadnje čase umikam kruhu.

Dosežki (če lahko temu tako rečemo) - Boljše zdravje, večja vzdržljivost, večja moč (vem da vsi merijo moč v benchu jst je ne, je pa razlika med 4 leta nazaj in sedaj :D)

Treniram v 4P prej sem 2 leti v MOJ FIT na Brnčičevi hodu, pač kar je bližje službi.

Bom pa po moje začel z open air vadbo ker imajo v našem kraju fitnes in orodja na prostem in sem zadjič probov in je blo prov fino.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

Eno vprašanje.
imam hiter metabolizem. Zredit se je mission impossible.

poizkusil sem nekaj diet
pred leti sem začel se namensko redit
186cm in 58 kg in sem v enem letu prišel na 62kg s tem da sem se prenažiral, ker sem imel študenske bone sem imel tri kosila na dan plus proteinski napitki ter napitki z ogljikovimi hidrati.
dan se je začel ob 6h zjutraj in jedel sem vse do 22 ali 23h zvecer.

pred tremi leti sem poizkusil redilno kuro z dodatki. takrat se je zadeva poznala in sem v pol leta prisel iz 62 na 68kg. nato sem brez dodatka, po končani kuri z dodatki (piramaidi) prišel na 66.

lani sem poizkusil isto kuro in prišel na 79kg ter shujšal nazaj na 75.

želja okoli 90 do 95kg
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
enej_46

Super torej smo že 4?

@obi: koli časa hodiš v 4p? Jaz sem mel zdaj letno karto, ampak nisem podaljšal.
Slika
事実は拳ではない!
Odgovori