Kratka vprašanja
Re: Kratka vprašanja
Najboljši izid je, če pušča kje, kjer je vroče in sproti hlapi. Najslabši izid pa je puščanje pri vodni črpalki, kjer je tudi vroče ali pa radiator v kabini, če smrdi v kabini. Vsak soliden serviser ima sistem za probo, kjer naredi pritisk v sistemu in vidiš kje pušča.
Včasih se vidi samo sled katera sčasoma preide v "kapnik" barve antifriza, seveda če pušča počasi. Pol litra na teden pa že je nekaj. A okoli vodne pumpe ste tudi pregledali?
RenaultSport
po menjavi akumulatorje se stekla ne odpirajo avtomatsko temveč po 5 cm tako da moram 5x kliknt da se do konca odpre!! Renault scenic
Spusti steklo do konca dol in potem nazaj gor in na koncu, ko si steklo čisto zapr drži tipko stisnjeno nekaj časa in se mora resetirat.scenicc napisal/-a:po menjavi akumulatorje se stekla ne odpirajo avtomatsko temveč po 5 cm tako da moram 5x kliknt da se do konca odpre!! Renault scenic
Sem lastnik Espace-ja letnik 2007 in včeraj sem opazil, da se sredinski predal, kjer je radijo teško odpira. Po podrobnejšem ogledu sem opazil, da je odstopila plastika-guma na zgornjem delu. Kako se da ta predal dobit ven oz. kako bi stvar najbolj hitro in enostavno uredil?
Hvala
Urban
Hvala
Urban
ve kdo katera znamka izpuha je v orginalu bila na scenicu 2001 letnik ? ali vsaj katera kopija je dobra ?
greš do monterja (če ne montiraš sam) pa v katalog pogleda če ima ustreznega za tvoj avto 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Pozdravljeni. Na avtu se mi en čas ni zaklepal prtljažnik. Obojna vrata so se mi zaklenila, odklenila tako kot treba ampak prtljažnih ni zaklenilo, na avtu se niso prižgali tudi 4 smerokazi ob pritisku tipke za odklep avtomobila. Včeraj pa so se mi kar naenkrat prtljažna vrata zaklenila in se sedaj ne odklenejo več. Gre se za. Renault Megane Coupe 1.6 16V letnik 1999.
Verjetno ključavnica zaštekala, če se ostala vrata odklepajo in zaklepajo ali pa je kakšen kabel precvikan na pregibu ko odpreš havbo zadaj-v gumijasti cevki.szobov1 napisal/-a:Pozdravljeni. Na avtu se mi en čas ni zaklepal prtljažnik. Obojna vrata so se mi zaklenila, odklenila tako kot treba ampak prtljažnih ni zaklenilo, na avtu se niso prižgali tudi 4 smerokazi ob pritisku tipke za odklep avtomobila. Včeraj pa so se mi kar naenkrat prtljažna vrata zaklenila in se sedaj ne odklenejo več. Gre se za. Renault Megane Coupe 1.6 16V letnik 1999.
RenaultSport
Dve hitri vprašanji: (Megane 2, 2004)
1. Kako se sčisti odvodne kanale za vodo spredaj? Plastika je iz enega dela, tako da bi moral odmontirati tudi brisalce? Ta plastika ima na vsaki strani le dve reže kjer naj bi voda odtekala, vendar kaj več kot površinsko to težko sčistim? Nabira se mi voda v vratnih predalih (spredaj)
2. Menjava sprednje žarnice za smerokaz? Le če vzamem luč ven? Zato pa moram odmontirati cel sprednji odbijač? Če da, bom menjal kar celo luč, saj je tudi nekaj počena. Bi pa bilo to potrebno čim prej, saj mi sedaj desni smerokaz ne deluje pravilno (hitro utripanje).
Hvala
1. Kako se sčisti odvodne kanale za vodo spredaj? Plastika je iz enega dela, tako da bi moral odmontirati tudi brisalce? Ta plastika ima na vsaki strani le dve reže kjer naj bi voda odtekala, vendar kaj več kot površinsko to težko sčistim? Nabira se mi voda v vratnih predalih (spredaj)
2. Menjava sprednje žarnice za smerokaz? Le če vzamem luč ven? Zato pa moram odmontirati cel sprednji odbijač? Če da, bom menjal kar celo luč, saj je tudi nekaj počena. Bi pa bilo to potrebno čim prej, saj mi sedaj desni smerokaz ne deluje pravilno (hitro utripanje).
Hvala
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
1. za tisto plastiko se mi pa zdi da ja da morjo it brisalci stran. Se ne spomnem točno, kak je blo ko sem demontiral, se mi zdi da sem odstranil brisalce in tam ob strani plastiko, da sem dobil ven pa spucal.iRenault napisal/-a:Dve hitri vprašanji: (Megane 2, 2004)
Hvala
2.žarnice za smerokaz lahko zamenjaš tudi brez snemanja luči.. sem sam zamenjal z kromiranimi.. Res da se bolj matraš pa prekleješ Renaulta
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux 
Mora it venclio open napisal/-a:Jaz žmigavca ne dobim ven... Obrnem sedišče in ga iztaknem, a po nekaj milimetrih zadeva pride do pleha in se ustavi - ne gre ne ven, ne levo /desno, ne gor ali dol. Gre zgolj nazaj notsploh ne bi bil presenečen, če bi imeli kaj različne vezne med ph1 in ph2 (kot je to bilo pri Laguni prve generacije).
RenaultSport
Vprašanje:
Tašča mi je danes pustila svojega Clio Storia 1.2 16V s cca 173k km. Pri zaviranju nad recimo 20km/h, se čuti na pedalu, kot bi hotel grabiti ABS. Tudi zvok je podoben. Pri ostrem zaviranju zgleda, kot bi vse skupaj blokiralo, sliši se kot nekakšno kovinsko drsanje. Na volanu se načeloma ne čuti tresenja. Diske (Brembo) in ploščice (Delphi) sem menjal cca 10k km nazaj.
Sam v prvi vrsti sumim gume (Sava Eskimo S3), sovoznikova na notranji strani dejansko nima več profila (
GLADKA), voznikova pa tudi ni nič kaj boljša
Razmišljam, da zaradi slabega oz nikakršnega oprijema ABS stalno malo grabi, kar je razlog za ropot. Potem pa še slabo centriranje ipd...
Ju3 menjam gume pa bomo videli. Me pa res zanima v teoriji, kaj bi lahko še bilo? Malo me bega samo to, ker ne vibrira pri vsakem zaviranju, sploh se zadeva za eno zaviranje umiri, če prej na polno zaviram. Včasih pa samo minimalno naslonim nogo na pedal (da niti ne začne zavirati) in že čuti tresenje. Razmišljanje: če bi bili diski zviti, bi verjetno čutil tudi na volanu?
Prosim za kakšen nasvet...
Tašča mi je danes pustila svojega Clio Storia 1.2 16V s cca 173k km. Pri zaviranju nad recimo 20km/h, se čuti na pedalu, kot bi hotel grabiti ABS. Tudi zvok je podoben. Pri ostrem zaviranju zgleda, kot bi vse skupaj blokiralo, sliši se kot nekakšno kovinsko drsanje. Na volanu se načeloma ne čuti tresenja. Diske (Brembo) in ploščice (Delphi) sem menjal cca 10k km nazaj.
Sam v prvi vrsti sumim gume (Sava Eskimo S3), sovoznikova na notranji strani dejansko nima več profila (
Ju3 menjam gume pa bomo videli. Me pa res zanima v teoriji, kaj bi lahko še bilo? Malo me bega samo to, ker ne vibrira pri vsakem zaviranju, sploh se zadeva za eno zaviranje umiri, če prej na polno zaviram. Včasih pa samo minimalno naslonim nogo na pedal (da niti ne začne zavirati) in že čuti tresenje. Razmišljanje: če bi bili diski zviti, bi verjetno čutil tudi na volanu?
Prosim za kakšen nasvet...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ja, pri meni ja tako, ko je dež. K sreči je vsaj na suhem ok. In so sigurno gume, ker so, kot prvo, milo rečeno, sf*kane ku k*rac...kot drugo pa še jajčaste... 
V snegu z dobrimi zimskimi gumami pa tega ni, je vse v redu
V snegu z dobrimi zimskimi gumami pa tega ni, je vse v redu
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
ista zadeva je pri meni.. Malo sile pa gre venclio open napisal/-a:Jaz žmigavca ne dobim ven... Obrnem sedišče in ga iztaknem, a po nekaj milimetrih zadeva pride do pleha in se ustavi - ne gre ne ven, ne levo /desno, ne gor ali dol. Gre zgolj nazaj notsploh ne bi bil presenečen, če bi imeli kaj različne vezne med ph1 in ph2 (kot je to bilo pri Laguni prve generacije).
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux