Kratka vprašanja
Re: Kratka vprašanja
Pozdravljeni.
Ali se je vklopil ventilator?
l.p.
l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
Nimam pojma. Kak pa to preverim?ridder napisal/-a:Pozdravljeni.
Laguna 1,9 dTi
ko se ti bo avto segrel odpri haubo in preveri.Marsek napisal/-a:Nimam pojma. Kak pa to preverim?ridder napisal/-a:Pozdravljeni.
samo glej, da neboš prepozno ustavil, ker drugače bo zakuhu.
če se ventilator ne prižge je v okvari ali on ali termostat...
Lahko je krivo termo stikalo na ventilatorju ali pa varovalka za ventilator - je zaradi tega že kolegu P206 zakuhal 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Meli ste prav, ventilator ne dela. Sem ogrel avto da je kazalec kazal malo čez polovico, in ventilator se ni vrtel. Al bi se mogel motor še ogret, da bi se ventilator vklopil?
Zdaj, ali to pomeni da je samo ventilator hin, al je šel tud termostat?
Zdaj, ali to pomeni da je samo ventilator hin, al je šel tud termostat?
Laguna 1,9 dTi
Sliši se kot dober predlog. Kak pa to naredim? Na kaj bi ga moral priklopit?bam88 napisal/-a:Probaj ventilator priklopit na direkt + če se ne zavrti je zanič.
Tak http://www.youtube.com/watch?v=WOhdUXeCjG8" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Laguna 1,9 dTi
prklopiš ga na akumulator. pač stakneš konektor in prklopiš direkt.Marsek napisal/-a:Sliši se kot dober predlog. Kak pa to naredim? Na kaj bi ga moral priklopit?bam88 napisal/-a:Probaj ventilator priklopit na direkt + če se ne zavrti je zanič.
Tak http://www.youtube.com/watch?v=WOhdUXeCjG8" onclick="window.open(this.href);return false; ?
drugače pa se ventilator prižke pri nekih 70 stopinjah C (je pa odvisno).
velikokrat so bili problematični konektorji na ventilatorju ali ventilatorji sami
l.p.
Če je normalna temperatura ene 83°C ni logike, da ventilator zalaufa, le-ta se vklopi šele po precej dolgem času na mestu, ko gre voda proti 90. Ventilator pa, takoj ko prižgeš klimo, obvezno zalaufa na visoki hitrosti. Testiranje ni kar tako, dokler ne veš ali ti proži ventilator enostavna tehnika s termostikalom v hladilniku ali sama klimatska naprava.
zalaufa na temperaturojoztom napisal/-a:Če je normalna temperatura ene 83°C ni logike, da ventilator zalaufa, le-ta se vklopi šele po precej dolgem času na mestu, ko gre voda proti 90. Ventilator pa, takoj ko prižgeš klimo, obvezno zalaufa na visoki hitrosti. Testiranje ni kar tako, dokler ne veš ali ti proži ventilator enostavna tehnika s termostikalom v hladilniku ali sama klimatska naprava.
vsak ventilator pa lahko priklopiš na 12v in takoj vidiš če je le ta zanič.
Najlažji korak, da zelo hitro izločiš možnega krivca!
Kolk je pa polovica skale ki jo kaže termostat? Nimam namreč nobenih številk tam. No, mal čez polovico sem ga kurblal.
Mi je pa en rekel da se kao dobijo stikala ki se vžgejo na nižji temperaturi, kar pa ne vem če ima smisla vgrajevat...
Mi je pa en rekel da se kao dobijo stikala ki se vžgejo na nižji temperaturi, kar pa ne vem če ima smisla vgrajevat...
Laguna 1,9 dTi
A sistem je pa ziher dobro prezračen? Vćasih tudi zaradi tega ne kaže temperaturo kot bi moglo.Marsek napisal/-a:Kolk je pa polovica skale ki jo kaže termostat? Nimam namreč nobenih številk tam. No, mal čez polovico sem ga kurblal.
RenaultSport
Ne vem če je prezračen, ampak temperatura niha, odvisno od tega kako vozim. Zdaj sem ugotovil, da ko prižgem klimo ventilator laufa.
Laguna 1,9 dTi
Še enkrat prezrači sistem, lahko pa da termostat šteka, samo praviš da je novMarsek napisal/-a:Ne vem če je prezračen, ampak temperatura niha, odvisno od tega kako vozim. Zdaj sem ugotovil, da ko prižgem klimo ventilator laufa.
RenaultSport
Jah, ni glih ganz novSpula napisal/-a: Še enkrat prezrači sistem, lahko pa da termostat šteka, samo praviš da je nov
Laguna 1,9 dTi