Renault clio 1.8 16v 101kw
Renault clio 1.8 16v 101kw
zacel se je projekt clia. in sicer prej je bil vgrajen motor od clia 1.8 16v 99kw letnik 1993, sedaj smo kupili motor od devetnajske 1.8 16v 101kw, zanima me kako je kaj z motorno elektroniko ali paše od clia ali je potrebno dati od devetnajske. clio je imel lambda sondo, devetnajska pa naj jo nebi imela. ali kdo ve kje bi dobil slike od komplet elektronike in motorja ali kaj podobnega ali pa kak program kjer bi lahko izvedel kaj več...
Lp
Lp
Re: Renault clio 1.8 16v 101kw
Če maš na motorju od 19ke štrom in pa računalnik še gor, ti je itq veliko lažje zamenjat komplet.
Sicer generalno bi zadeva morala špilat in laufat, kar jaz vem ima clio drugačne senzorje za nivo in pritisk olja kot 19ka, tako da bi se znalo tukaj zataknit.
Za bolj točno bo pa kdo ki je kaj takega že kombiniral povedal. Generalno gledano pa mislim da bi zadeva moral delat od 19ke motor tut na štrom od Cliota, pa računalnik bi moral ponucat od 19ke zaradi lambde.
Sicer generalno bi zadeva morala špilat in laufat, kar jaz vem ima clio drugačne senzorje za nivo in pritisk olja kot 19ka, tako da bi se znalo tukaj zataknit.
Za bolj točno bo pa kdo ki je kaj takega že kombiniral povedal. Generalno gledano pa mislim da bi zadeva moral delat od 19ke motor tut na štrom od Cliota, pa računalnik bi moral ponucat od 19ke zaradi lambde.
Če je ravno, ni zabavno.
Hvala. starega motorja ni več ker je zaribal. tako da mam komplet motor zunaj se ter komplet inštalacijo večina sem že priklopil. izpušni kolektor je ostal od clia tako da ma gor sondo zaj pa nevem ali naj naštimam od clia ali od devetnajske, če dam računalnik od devetnajske pol vrjetno sonde nebom rabu. nevem kje je razlika v teh dveh kilovatih več pri devetnajski ali je to računalnik na več odprt al kaj so tu čarali. ker motor je isti se vrjetno ne razlikuje morem pa pogledat še tip motorja točno mislim pa da je f7p.
99Kw motor ima lambdo, posledično katalizator in pa "5" šobo na sesalnem kolektorju. Dva kilovata sta pomoje pridobljena le zaradi pomankanja katalizatorja pri 101Kw motorju.
Ko sem sam dal računalnik od 101 na 99 je ob zagonu gorela lučka za elektroniko?(ne vem točno katera je, na desni strani) in je ugasnila šele po parih prevoženih km. Računalnik sem menjal le za test in se s tem nisem kaj dosti vozil tako, da so to edine informacije, ki ti jih lahko dam.
Nisem pa opazil nobene razlike v samem delovanju. Če imaš original računalnik pusti tega in je.
Lp
Ko sem sam dal računalnik od 101 na 99 je ob zagonu gorela lučka za elektroniko?(ne vem točno katera je, na desni strani) in je ugasnila šele po parih prevoženih km. Računalnik sem menjal le za test in se s tem nisem kaj dosti vozil tako, da so to edine informacije, ki ti jih lahko dam.
Nisem pa opazil nobene razlike v samem delovanju. Če imaš original računalnik pusti tega in je.
Lp
Kako to mislis 5 sob na sesalnem kolektorju ne razumem. zaj čez vikend bomo probali z elektroniko od clia pa da vidimo ka se bo zgodilo. mogoče več ali je imela devetnajska one tri števce za olje?
Ni imela posebaj. Imela je tako kot nekateri drugi Renault-i, skupaj s števcem za temperaturo hladilne. Ko daš kontakt pokaže količino olja, ko motor teče, pa kaže temperaturo hladilne.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
ne, za nivo olja potem kaže pritisk olja, za temp. vode je posebajkmetek napisal/-a:Ni imela posebaj. Imela je tako kot nekateri drugi Renault-i, skupaj s števcem za temperaturo hladilne. Ko daš kontakt pokaže količino olja, ko motor teče, pa kaže temperaturo hladilne.
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
5. šoba je ja, dodatna za mrzli vžig.astegn napisal/-a:Kako to mislis 5 sob na sesalnem kolektorju ne razumem. zaj čez vikend bomo probali z elektroniko od clia pa da vidimo ka se bo zgodilo. mogoče več ali je imela devetnajska one tri števce za olje?
Če te jaz prav razumem ste zariban motor stran vrgli in sedaj nimaš nič od tistega motorja? Slaba.
Enigma motorsport
Pust štrom od 19 ke ker je bz da ga vlačš dol pa od clia gor konektor kater gre v kabino je pa najbrš itak isti tko, da je pomojm brezveze sam not utakn in se pel.. Računalnik pa logično da od 19ke.. pa katalizator dol.. oz na tehničnm ti bojo težil če nebo gor ker bojo plini drgačni kukr so predivdeni za avto s katalizatorjem.. oz prejšno mašino.. tko, da sam eno cev namest katalizatorja za tehničnga pa mal pošravfaš pa ga zmonteraš gor..
Senzor za števčke pa pobereš iz prejšne mašine če ga ta nima (morš najbrš tud pol kable vlečt do konektorja.. je pa pod olnim filtrom če ma 3 žičke (na mašini od 19ke) bi zadeva mogla delat vsaj teoretično
Senzor za števčke pa pobereš iz prejšne mašine če ga ta nima (morš najbrš tud pol kable vlečt do konektorja.. je pa pod olnim filtrom če ma 3 žičke (na mašini od 19ke) bi zadeva mogla delat vsaj teoretično
Ti bi si pa zakomplicirov življenje...Storz napisal/-a:Pust štrom od 19 ke ker je bz da ga vlačš dol pa od clia gor konektor kater gre v kabino je pa najbrš itak isti tko, da je pomojm brezveze sam not utakn in se pel.. Računalnik pa logično da od 19ke.. pa katalizator dol.. oz na tehničnm ti bojo težil če nebo gor ker bojo plini drgačni kukr so predivdeni za avto s katalizatorjem.. oz prejšno mašino.. tko, da sam eno cev namest katalizatorja za tehničnga pa mal pošravfaš pa ga zmonteraš gor..
Pri tvoji varjanti, mu nebi delali notranji števčki, pa avto nebi šel čez tehničnega. (Senzorji za olje so drugačni pri 19ki kot pri cliotu + moral bi vlečt na novo napeljavo od števcev, pa seveda pred tehničnim katalizator na avto dajat da bi mogoče šel skozi - motor bi še zmeraj laufal brez lambde, tako da je možnost da plini še vedno nebi bili dobri.)
Pa ne vzet tega kot napad nate, samo naredil bi si več dela, kot če prestaviš vse kar rabiš.
Če bi bil moj avto, bi zmontiral 5eti injektor iz starega motorja(oz. mogoče kar celega sesalca, glede na to, da je tut loputa malenkost drugačna clio/19ka), prestavil senzorje za olje in napeljavo z računalnikom, tako ti ostane lambda, imaš kompletno delujočo elektroniko, dela imaš pa mogoče 2-3h več. Štrom je itq ves na konektorjih in maš hitro odklopljenega, senzor pa odšraubaš iz starega motorja in ga zašraubaš v novega. Plug&Play, pa še vse bi delal kot more.
lp.
Če je ravno, ni zabavno.
hvala za odgovore. stvar je sledeča pustu sm od clia računalnik, prestavu kolektor od clia tako da dela peta šoba za hladn vžig. na žalost pa smo mogli glavo potegnt dol... ugotovili smo da ima en bat malo lufta sumimo al je cilinder al pa batni obroček.
a ma mogoč kdo blok za ta avto ( mam pa eno glavo viška če koga zanima)... drugače pa točn tip motorja je F7P D 704
a ma mogoč kdo blok za ta avto ( mam pa eno glavo viška če koga zanima)... drugače pa točn tip motorja je F7P D 704
kaj bi bla najbolša vrjanta zamenjat stvari al dobit drug blok..
aja pa za tehničnega drugač ni noben problem =) se da porihtat.
aja pa za tehničnega drugač ni noben problem =) se da porihtat.
Zamenji kar je slabega (verjetno samo batne obročke)
Če so bati ok in puše
Če so bati ok in puše
Go HARD or Go HOME