Kratka vprašanja
Re: Kratka vprašanja
Živjo
Opazil sem da ima Laguna 2 ph1 tudi funkcijo govora, sepravi da ti prijeten ženski glas govori o raznih funkcija BCja. To funkcijo so pri ph2 odstranili?
In pa, ali se da na ph2 nastavljat glasnost PDCja. Ker sedaj moram radijo dati čisto na potihem, da sploh slišim piskanje.
Opazil sem da ima Laguna 2 ph1 tudi funkcijo govora, sepravi da ti prijeten ženski glas govori o raznih funkcija BCja. To funkcijo so pri ph2 odstranili?
In pa, ali se da na ph2 nastavljat glasnost PDCja. Ker sedaj moram radijo dati čisto na potihem, da sploh slišim piskanje.
Neka govorna zadeva je, če imaš DVD navigacijo - imaš potem gumbek na levi ročki (žmigavci, luči). Meni gumbek ne dela, ročka pa je trenutno predraga, da bi menjal 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
to imam ja, to so govorne komande ki jih ti daješ avtomobilu. Tel imenik, Navigacija,.. Na YT sem gledal tale posnetek, tega pa jaz ne znam usposobit. Ali pa tega ph.2 nima več.
http://www.youtube.com/watch?v=e1C30JXkLDg" onclick="window.open(this.href);return false;
PS: koliko pa stane ta ročka? Meni sicer zaenkrat še deluje, vendar po tujih forumih berem da je to kar standardna napaka.
http://www.youtube.com/watch?v=e1C30JXkLDg" onclick="window.open(this.href);return false;
PS: koliko pa stane ta ročka? Meni sicer zaenkrat še deluje, vendar po tujih forumih berem da je to kar standardna napaka.
Kot gledam po tujih forumih, imajo to samo nekatere ph.1.
Ročka je bila pred cca 2 leti okoli 170€. Rabljenih praktično ni, spet pa tudi vprašanje, ali dela. Problem je v kabelčkih, ki gredo do gumba mimo obročka za prižiganje luči. Ko prižigaš luči, se kabelčki potrgajo in gumb ne dela več. Za razstavit in polotat pa je menda prava vojna z nekimi fedrčki in malimi koščki v ročici.
Ročka je bila pred cca 2 leti okoli 170€. Rabljenih praktično ni, spet pa tudi vprašanje, ali dela. Problem je v kabelčkih, ki gredo do gumba mimo obročka za prižiganje luči. Ko prižigaš luči, se kabelčki potrgajo in gumb ne dela več. Za razstavit in polotat pa je menda prava vojna z nekimi fedrčki in malimi koščki v ročici.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Mogoče smešno vprašanje, ampak kaj čmo.
R Clio L2001 1.4 16V potrebna menjava svečk. Katere priporočate? Sedanje so NGK mislim da in so naredile cca 90 k km.
R Clio L2001 1.4 16V potrebna menjava svečk. Katere priporočate? Sedanje so NGK mislim da in so naredile cca 90 k km.
Štrom for wife, UPS for life.
Če ni bilo težav bi dal iste notri, katere so zdaj. Če me spomin ne vara se naj bi svečke menjavale na cca.50kkm.obi napisal/-a:Mogoče smešno vprašanje, ampak kaj čmo.
RenaultSport
Mnja hitro ti uide iz glave da je treba to menjat, potem pa se pogovarjaš z kolegi in pogruntaš, da pa revice že lep čas delajo tudi v tvojem avtu.
Štrom for wife, UPS for life.
Uf 170 eurdrhouse napisal/-a:Kot gledam po tujih forumih, imajo to samo nekatere ph.1.
Imam pa še eno vprašanje, je možno na CNC navigaciji nastavit, da se ob zagonu pokaže seznam radijskih postaj ali CD ne pa takoj karta za navigacijo. Ker morm potem vsakič ročno to izbirat z tipko. Glede voice dail verjetno to že veš pa vseeno opazil sem da mi voice dail ne dela če ni vstavljenega DVDja v navi enoti, mogoče imaš v tem težavo?
PS: ta teden bom menjal tudi slavne oljnične ležaje na 2.2 dci se spkača pri tem posegu še kaj menjat? Avto je sicer malo preveč glasen, sliši se kot bek kovinski zvok.
Ja, da se - stisneš za cca 3s gumb "Map - Main" na joystick-u.
DVD imam vedno noter, ker mi je (če ne drugo) všeč spremljat kakšni ovinki sledijo, pa lahko malo bolj hitro peljem
Je kar inžinerski fail v igri - okvara ročice 
Za 2.2 ti bo še kdo drugi kaj povedal, drgač pa načeloma še to povleče za sabo še tesnilo karterja, olje, filtre...
DVD imam vedno noter, ker mi je (če ne drugo) všeč spremljat kakšni ovinki sledijo, pa lahko malo bolj hitro peljem
Za 2.2 ti bo še kdo drugi kaj povedal, drgač pa načeloma še to povleče za sabo še tesnilo karterja, olje, filtre...
Ja obvezno!!!PS: ta teden bom menjal tudi slavne oljnične ležaje na 2.2 dci...
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Koliko je pa kaj cena menjave tega tesnila. Ležaji, olje, filter me bo prišlo 330€.
Imam eno vprašanje avto sem imel na servisu in od takrat mi potovalni računalnik ne kaže koliko kilometrov mam do bencinske črpalke izpiše se samo črtice ki pa samo utripajo. Ostalo dela vse brez problema ima kdo kako idejo ?
[imghttp://www.autoviva.com/img/photos/938/renault ... g_6938.jpg][/img]Pomoč v nesreči
Prevozi še nekaj kilometrov, da rač. izračuna. Verjetno so ti izbrisali, ko so resetirali servisni interval.ORkO napisal/-a:Imam eno vprašanje avto sem imel na servisu in od takrat mi potovalni računalnik ne kaže koliko kilometrov mam do bencinske črpalke izpiše se samo črtice ki pa samo utripajo. Ostalo dela vse brez problema ima kdo kako idejo ?
RenaultSport
Uf, a ti niso nekam veliko naračunali?slo napisal/-a:Koliko je pa kaj cena menjave tega tesnila. Ležaji, olje, filter me bo prišlo 330€.
Za ojnične pravijo okrog 90€, olje Elf je cca 40€, filter Mann pa max 10€. Za delo si vzamejo 190€?
Hm nevem, ker servis pa priporočaš. Toliko so mi naredili predračun na uradnem servisu Pleško cars. Problem airbag lučke so mi uredili zelo ugodno, pa sem jim zaupal. Sej še vedno lahko kam drugam peljem če ima kdo kakšen boljši predlog