Clio II 1.4 16V by Toma. (Slike str. 3)

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: 2002 Clio II 1.4 16V Dynamique by Toma.

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Razmišljam - ne vem še ali bi pasala na Laguno ali ne :?
Uporabniški avatar
Toma.
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Toma. »

Kupi pa probaj, pride pa 3,83€/kvadratni meter. Če ne bo izpadlo dobro samo potrgaš dol :)
Uporabniški avatar
Toma.

No pred dnevi sem naročil pri CSF par artiklov in danes je bil pravi dan za jih preizkusit :)

Kupil sem Autobrite Vinyl Trim Bubblegum protectant, za zunanjo plastiko ter Auto Finesse Satin tyre gel za pnevmatike. Avto zgleda kot nov, še sam sem presenečen nad izdelki. Na slikah se žal ne vidi tako kot v živo, verjetno boste rekli, ta tip nima pojma slikat :mrgreen: Ne, avto je spet postavljen tako, da mi je sonce v napoto in ne morem pomagat. (premikat avta pa se mi ne da :evil: ) Ugl slike so tukaj:

Slika
Slika

Še slika gume, spodnje plastike in blatnika nisem namazal z Bubblegumom:
Slika
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

kolk časa pa to drži?
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Toma.

Baje da par tednov. Bomo vidli kako bo :-)

Je pa števec danes obrnil 64000 km ;-)
Uporabniški avatar
Toma.

No pa sem zamenjal še stranske smernike za bele. Sedaj pa mislim da je to to glede zunanjosti :)

Slika

Nekje poleti ga bom dal nižat za 30 mm, recimo s H&R ali Eibach vzmetmi in kupil bom ene 16" OZ feltne. Ne vem pa ali bi dal prebarvati cel avto na novo, ker se na tej svetlomodri barvi pozna vsaka praskica :-/ Če pa ne celega, pa vsaj zadnji spojler v barvo avtomobila. To pa bi bilo to, glede "rihtanja" avta. Če mi ne dela preglavice z mehaničnimi deli, morem vsaj nekako zapravljat denar okoli avta :-D
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Če bo nižov bl kot 3 cm morš dt krajšat batnice če hočeš seriske amortizerje.. To ti pa amortizer v lj nardi al pa vuga v novi gorici (baje je amortizer precej drag ampak ko sm sprašvov za obnovo je bla skoraj ista cena kakor pri vugi ampak sem šel raje potem na primorsko pa še lepa cesta je :P

Drgač glede žarnc meu sm night breakrce v prvm avtu in so delale supr za v prejšnga sm jih tud kupu sicer night breakr + (so kao bolše) in so tud supr delale.. morm zdej premonterat v tanov avto da bojo služle naprej.. to so H4

V meglenkah sem imeu iste sicer H1 in ko sm se zaletu je žarilno žičko (tista k svet) spull iz "podnožja" na obeh tko da so zanč prej so pa delale ko urca.. Me pa čudi da je spulil žičko vn..

Aja pa si probov zamenjat obe ? čeprov druga dela ? učasih to pomaga..
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

Nisi nič premišljeval glede spojlerja če bi ga dal mogoče oblečt v karbon folijo ? Bi pomoje tudi kar dobro zgledalo.
Uporabniški avatar
Toma.

Storz napisal/-a:Če bo nižov bl kot 3 cm morš dt krajšat batnice če hočeš seriske amortizerje.. To ti pa amortizer v lj nardi al pa vuga v novi gorici (baje je amortizer precej drag ampak ko sm sprašvov za obnovo je bla skoraj ista cena kakor pri vugi ampak sem šel raje potem na primorsko pa še lepa cesta je :P

Drgač glede žarnc meu sm night breakrce v prvm avtu in so delale supr za v prejšnga sm jih tud kupu sicer night breakr + (so kao bolše) in so tud supr delale.. morm zdej premonterat v tanov avto da bojo služle naprej.. to so H4

V meglenkah sem imeu iste sicer H1 in ko sm se zaletu je žarilno žičko (tista k svet) spull iz "podnožja" na obeh tko da so zanč prej so pa delale ko urca.. Me pa čudi da je spulil žičko vn..

Aja pa si probov zamenjat obe ? čeprov druga dela ? učasih to pomaga..
Eibach pro kit in pa H&R vzmeti gredo do 3 cm, tako da mislim da ne bo treba krajšat batnice. Sej bom videl kako in kaj, ker bom dal avto nižat strokovnjakom (amortizer ali vuga).

Žarnice sem kupil nove na benzinski in je vse v redu. Kot izgleda sem imel doma same neke cheap žarnice.
szobov1 napisal/-a:Nisi nič premišljeval glede spojlerja če bi ga dal mogoče oblečt v karbon folijo ? Bi pomoje tudi kar dobro zgledalo.
Nisem razmišljal, ampak mislim da ne pride ta varijanta v poštev, ker sem pristaš originalnega videza. Nočem iz avta naredit "rižoto", zato sem se odloču, da bom dal spojler v barvo avta. Zato sem tudi opustil idejo da bi dal streho v karbonsko folijo.

Pa tudi glede temnenja šip, imel sem v mislih jih dal temnit, ampak ker ne smeš več prednjih šip temnit bi delovalo čudno s samo zadnjimi temnimi šipami.
Uporabniški avatar
Toma.

No da se tudi jaz javim po dolgem času.

Danes sem nabavil vzmeti H&R, ki upam da bodo čimprej na avtu. :wink: Hvala @al€x-u, da sva se končno zmenila in dobila :wink: Potem pa še počakam na prava platišča in bo končno avto po mojem okusu :) Mislim da bom potem zaključil s predelavami.

Avto ima trenutno nekje okoli 65800 km, ampak mi deluje nekam len, mislim da je to zaradi tega ker ga vozim nonstop po mestu 50 km/h kot neka babica :D
Uporabniški avatar
Toma.

Hehe no da nadaljujem svoj monolog :D Uglavnem jutri gre avto na nižanje pa uredit homologacijo in vse skupaj. Feltne pa pridejo nekje v septembru ;)

Pa končno sem zrihtal ene normalne slike avtomobila :D

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Aleš_Megane

Odgovor Napisal/-a Aleš_Megane »

počasi vedno lepši :) objavi slike ko bo nižan

kaj ve kdo če z nižanjem zgubiš garancijo ?
Uporabniški avatar
Toma.

No danes je končno avto dočakal nižanje :D Avto je kar konkretno znižan, pozabil sem izmeriti kolko.

Tukaj so tudi slike before in after :)

Spredaj

Slika
Slika

Zadaj

Slika
Slika

In pa še malo fotk:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Re: Clio II 1.4 16V by Toma. (Slike str. 3)

Odgovor Napisal/-a Storz »

zgleda uredu čeprov bi šov lahko še kšn cm dol :P

zdej pa sam še ene mau večje litke pa si zmagu :P
Uporabniški avatar
JernejV

Re: Clio II 1.4 16V by Toma. (Slike str. 3)

Odgovor Napisal/-a JernejV »

Zgleda supr! Kar se mene tiče ravno prava višina, sam še ene hude felge pa bo bomba! :P
Zaklenjeno