Pozdravljeni,
Moja težava je sledeča pred enim tednom sem na renault scenic 2004 letnik zamenjal akumulator, pred tem je računalnik prikazoval da imam še 150km na voljo (gorivo), ko sem zamenjal akumulator se je vse spremenilo in sicer ob tankanju za 20 euro računalnik pokaže da lahko prevozim še 144 km(!!!???) in se ta številka vedno spreminja včasih gre do 160km drugič pa do 140 km. Moti me tudi to da povprečno porabo pokaže da je 16l/100 km in vedno narašča spremljal sem jo in je šla tudi do 17,5l/100km kar mi je zelo čudno in hkrati nemogoče saj do zdej sem imel povprečno porabo 5,8l/100 km Kaj lahko storim ali lahko restartiram kilometre in kako se to naredi?
Hvala za odgovor
težava z scenicom
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Re: težava z scenicom
Postavi vse skupaj na ničlo in to tako, da se premikaš po potovalnem računalniku in na vsaki poziciji drži za nekaj sekund to tipko na ročici, pobrisal boš lahko povprečno porabo, hitrost, koliko litrov goriva si pokuril, potem koliko km imaš še na voljo, ostanejo ti samo prevoženi kilometri in km števec dnevne porabe(tega lahko tudi pobrišeš, po želji, vendar ta nima vpliva na tvojo težavo), potem se pa en teden vozi in dobil boš neko povprečno porabo, ki naj bi bila podobna predno si menjal aku, ker k podereš pot.računalnik povprečna poraba zelo niha, z njo pa tudi km.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Ko si odklopil akumulator si resetiral kilometre, porabo, itd. zato ti zdaj vse na novo računa. Naredi tako kot ti je že napisal nekdo nad mano.
RenaultSport
hvala vam!! restartiram sem računalnik in zdej malo manj niha in sicer povprečna poraba je "samo" še 15 litrov na 100 km. Še koliko kilometrov lahko prevozim na začetku se je zmanjšal in sicer na še 80 km potem pa ko sem se vozil je prišel na 270km kar je bolj realno ko pa avto miruje spet pade recimo največ do 260 in ko se avto giblje spet narašča.
Koliko imaš še do pumpe je odvisno kakšno imaš povprečno porabo v računalniku. Dokler poraba niha, bo tudi št. km do pumpe. Tako kot so že povedali. Dlje časa se voziš, bolj se sproti umirja povprečna poraba.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG