"Predelava" odbijača

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

"Predelava" odbijača

Odgovor Napisal/-a GrizZzLy91 »

Torej lep pozdrav vsem skupaj :). Mene pa zanima naslednje...sicer sem že našel temo na foromu o domači predelavi odbijača in piše, da bi bilo potrebno homologirat, ampak potem sem gledal, da jaz ne bi imel kakšnih dodatkov na odbijačih zraven ampak vseeno sem se odločil, da bom vprašal, ker več mnenj kot dobiš, boljše se lahko odločiš kot pa da zajebeš in te potem odirajo :D.

In sicer je naslednje...ker se mi lušči na sprednjem odbijaču barva dol iz letvic in zgleda PRECEJ grdo in zjebano sem malo iskal po netu in tako zasledil, kaj bi lahko naredil z odbijačem, da bi imel "clean look" tako kot storia clio.

Sedaj pa me zanima, ali bi bilo ogromno kompliciranje, če bi me štopali policaji in če bi se vpiknali v odbijače, oziroma tudi na tehničnem potem.

Prilagam slike, da se bo vedelo o kakšni predelavi govorim (imam pa identični odbijač na svojem cliotu):

Slika
Slika

in pa končni videz:
Slika
Slika

No v bistvu je predelava samo v tem, da bi zgladil te letvice, da se ne bi videl rob tako spredaj, kot tudi zadaj na odbijaču, sedaj pa me zanima ali bi se vtikavali v tole ali ne?

Hvala za vsa vaša mnenja in lep pozdrav :)
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Re: "Predelava" odbijača

Odgovor Napisal/-a franko »

Verjetno te bo kdo kdaj vprašal, ker se mu bo zdelo drugače, ampak če mu boš lepo razložil, pomoje ne boš imel problemov.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Toma.
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Toma. »

Moje mnenje je tako, recimo se ti polomi plastika na odbijaču pa voziš brez nje. A ti bo kdo težil? Verjetno ne. In tako je tudi tukaj, resda drugače zgleda, ampak če bo pogledal oznako odbijača bo videl da je original renault.
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

franko napisal/-a:Verjetno te bo kdo kdaj vprašal, ker se mu bo zdelo drugače, ampak če mu boš lepo razložil, pomoje ne boš imel problemov.
Aha dobro hvala za odgovor, si mi že olajšal dušo haha :mrgreen: :mrgreen: .
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Toma. napisal/-a:Moje mnenje je tako, recimo se ti polomi plastika na odbijaču pa voziš brez nje. A ti bo kdo težil? Verjetno ne. In tako je tudi tukaj, resda drugače zgleda, ampak če bo pogledal oznako odbijača bo videl da je original renault.
Samo res, mater tole si pa res dobro napisal in razložil, tega pa res sploh nisem poštudiral :D. Hvala ti za odgovor, sedaj pa samo veselo na delo :twisted: :twisted: :D
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Sam zgleda avto čist drgačn s tem odbijačem mislm brez letvic..

Najbrš je pa seveda use odvisno od "sreče" da naletiš na zateženega policaja..
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Storz napisal/-a:Sam zgleda avto čist drgačn s tem odbijačem mislm brez letvic..

Najbrš je pa seveda use odvisno od "sreče" da naletiš na zateženega policaja..
Saj pravim, meni zgleda tole že več kot dovolj glede predelave in še izgled mi je dober hehe :wink: :lol: 8). Ja to imaš prav, vsaj upam da ne bom naletel na zateženca, kolker imam jaz sreče se mi še zna to zgodit :D :D
Uporabniški avatar
marex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a marex »

zadnji odbijač mi je dosti lepši kot sprednji :D
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

marex napisal/-a:zadnji odbijač mi je dosti lepši kot sprednji :D
Meni sta oba dobra, samo da jaz ne bom tiste luknje za zrak dol zalil, ker tista še najbolj vžge spredaj :D :D.

To sem našel na youtubu in izrezal vn slike, ker tale predelava mi je na original odbijač čist preveč huda :D :twisted:
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

bam88 napisal/-a:Enostavno povedano. VSAKA predelava na vozilu, ki ni tovarniško planirana za točno tvoj model avta je POTREBNO homologirat. Pa nima veze a zakitaš letvice in nardiš clean odbijač al pa nardiš fast and furious odbijač. Zadevo je treba vpisat v homologacijski kartonček in pika!

Tako pač je zakonsko.

Kako se pa zmeniš s policaji je pa druga zgodba. Če ne goniš gobca in nisi pametn ko k... ti ponavadi rata samo z opozorilom.
Mhm vse razumem popolnoma, ampak potem bi pa samo en dober nasvet oziroma razlog rabil, kako naj homologiram original predelan odbijač? Edino opcijo, ki jo poznam je, da ga dam npr. eni firmi (Fazer itd.) in potem oni predelajo to in mi dajo papirje...to se edino spomnem, če pa hočem sam to uredit pa mislim, da možnosti za homologacijo potem ni ali se motim?
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Mislim da bi sam lahko uredil samo če bi imel firmo, ki se s tem ukvarja. To je tako kot če si sam zmontiraš druge fedre, ki nižajo avto, pa še vseeno rabiš potrdilo o strokovni vgradnji od ene firme, čeprav imaš tuv in so fedri pravilno vgrajeni.
Slika
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Cefizelj napisal/-a:Mislim da bi sam lahko uredil samo če bi imel firmo, ki se s tem ukvarja. To je tako kot če si sam zmontiraš druge fedre, ki nižajo avto, pa še vseeno rabiš potrdilo o strokovni vgradnji od ene firme, čeprav imaš tuv in so fedri pravilno vgrajeni.
Ja na to sem vse pomislil in preštudiral, ampak tuv za org odbijače dobit? Potrdilo za strokovno vgradnjo bi že nekak šlo samo papirji za odbijače bi bilo zanimivo...očitno bom samo letvice prebarval na gladko in v barvo avtomobila pa bo še najbolj mir in brez težav :D .
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

bam88 napisal/-a:Ni problema dobit številke. Pojdi do uradno registriranega predelovalca in ga zaprosi za št. in TUV. Plačaš par 10€ in greš homologirat.
No ja, mogoče bi se pa izšlo, bom videl kaj bo iz tega, ker tu na Koroškem je glede teh predelovalcev bol praznina kot pa kaj drugega heh :)
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

men je ustyle pomagal pri tem
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Odgovori