Sem lastnik lagune 3, modre barve. nekje v tujini sem videl enako laguno z črnimi platišči, zato sem malo razsikoval in se spravil k delu. strošek za 18'' alu platišlča, brez da bi jemal gume dol, je bil nekje 60eur, eur gor dol. delal sem seveda sam.
vse sem delal z že pripravljenimi barvami v spreju od Pirha, mb.
najprej sem vzel kolesa iz avta, jih dobro opral z wapom, našamponiral, še enkrat opral in zdrgnil z glici gobico, ker je potrebno spravit vso maščobo in umazanijo dol.

nato sem z šmirglpapirjem grobosti 600 pošmirglal oz zmatiral aluminij, znotraj in zunaj, pomagal sem si še z žičnato ščetko, tako precej izrabljeno, da sem še spravil zadnjo umazanijo iz felgn. nato sem šel povrh z šmirglpapirjem 1000, vodobrusnim, da sem popravil morebitne rise od prejšnjega brušenja. popravljat felgn nisem rabil ker so bila ok ohranjena.

Ko sem jih naro temeljito očistil z nitro razredčilom, sem oblekel gumo v papir in pihnil z alu-primerom, zunaj in znotraj.

po 6 urah je bil dovolj suh da sem lahko začel z črno. najprej sem pihnil tanek sloj navadne črne barve (1sprej 2,4eur), porabil sem 2spreja za 4 kole. po 3h sem nanesel še en sloj, da se ni nič več videlo bele barve primera. naslednji dan, ko sem felgne sušil pri 30stopinjah 12h, sem z vodobrusnim papirjem 1000 pobrusil bulice, ki so se naredle zaradi predbelega sloja barve. zaradi časovne stiske nisem mogel nanesti počasi več slojev, tako mi je pa barva stekla na nekaterih koncih. nato sem špricnil z diamant črno, in po 6h še enkrat. po 12h sušenja sem še vse skupaj prebarval z prozornim lakom 2x, pustil 12h da se posušijo in zmontiral. zaenkrat, vse dobro:) nikjer se ne lušči, lahko se pere pod visokim tlakom,...

še končni izgled:

všeč mi je kombinacija modre in rumene, zato sem zbrusil in špricnil z sprejem za 'diske', še vsa 4 zavorna pesta. sprej pride 10eur, če bi pa kupil barvo na čopič, je pa 3komponentna in pride 36eur. sprej je malo nerodn, ker hitro pobarvaš kaj nisi imel namena, je pa zato tolko cenej