Tesnilo glave - popravilo
Tesnilo glave - popravilo
Pozdravljeni
Lastim si Megana letnik 2003 1.9dci, 183k km v dobri veri, da me vsaj nekaj časa ne bo pustil na cedilu sem ga kupil letos oktobra (takoj naredil veliki servis), no sedaj pa diagnoza-tesnilo(dihtnga) glave je očitno popustila ker je motor v zadnjem času začel piti hladilno tekočino in olje. Zanima me če se splača, menjavati še ojnične ležaje, poleg tega da sedaj pride brušenje in ravnanje glave motorja in menjave vseh potrebnih tesnil. Pred nakupom sem se o vseh problemih tega motorja že pozanimal in na žalost me je stvar presenetla tam kjer bi najman mislu, zanima me predvsem vaše mnenje in izkušnje o tem ali bi se splačalo zamenjati še ojnične ležaje če je že motor na pol rastavljen in približna cena menjave le tega?
Lastim si Megana letnik 2003 1.9dci, 183k km v dobri veri, da me vsaj nekaj časa ne bo pustil na cedilu sem ga kupil letos oktobra (takoj naredil veliki servis), no sedaj pa diagnoza-tesnilo(dihtnga) glave je očitno popustila ker je motor v zadnjem času začel piti hladilno tekočino in olje. Zanima me če se splača, menjavati še ojnične ležaje, poleg tega da sedaj pride brušenje in ravnanje glave motorja in menjave vseh potrebnih tesnil. Pred nakupom sem se o vseh problemih tega motorja že pozanimal in na žalost me je stvar presenetla tam kjer bi najman mislu, zanima me predvsem vaše mnenje in izkušnje o tem ali bi se splačalo zamenjati še ojnične ležaje če je že motor na pol rastavljen in približna cena menjave le tega?
Re: Tesnilo glave - popravilo
Zamenjaj motor z drugim delujočim!
revier napisal/-a:Pozdravljeni
Kar menjaj ojnične ležaje to je tako poceni kot da bi kupil dva litra jegermaistera tko da ja veselo na delo...
Sicer nima veze z zgornjim delom, vendar ti priporočam menjavo...
Evo zadeva je taka, sedaj tudi dokončno potrjena, zamenjava vseh potrebnih tesnil, brušenje ali pa ravnanje glave, in še menjava ojničnih ležajev, upam da bo končano v prvem tednu novega leta. Kar me muči je samo še strošek kakšen bo, upam da čim manjši.
@Grascak2 zakaj bi pa bila smotrna menjava motorja, če pa je vse ostalo vredu?
@Grascak2 zakaj bi pa bila smotrna menjava motorja, če pa je vse ostalo vredu?
okrog 400 eur računaj, odvisno kaj vse bo zamenjano...v to ceno "400 eur" bi dejal nekako takole...delo+olje+oljni filter+tesnila zgornji del(glave, tefloni, semeringi, ses.in izp.kolektor)ojnični ležaji m ravnanje glave ter tesnilo karterja. Če še nisi oz. je blizu menjava zobatega jermena bi menjal še to ter napenjalce in vodno črpalko,(ob razdiranju glave se bo to podrlo... je pa potem seveda strošek višji.
Predator hvala ti za okvirno podano ceno
vam pa seveda sporočim kolk približno me je prišlo
drugače pa zobat jermen in napenjalec + napenjalec za mikro jermen ter vodna črpalka so bili menjani 1000km nazaj, ko sem veselo naredil glavni servis in mislu da bo to zadnji večji strošek za obdobje par let
to kar si menjal pred 1000km daš nazaj, torej ni potrebna menjava...
Evo, avto sem dobil nazaj v uporabo
Brušenje glave + vsa potrebna tesnila + antifriz, menjava ojničnih ležajev ter posledično novo tesnilo karterja + še olje za menjalnik me je prišlo 200€. Tolk glede materiala, ker je zadevo rihtal prijatelj mehanik dela nisva obračunala. Je pa bila zadeva taka, da je bilo še vse ok od tesnil do teflonov itd... problem je biv v glavi, ker naj bi bila nekako malo spodjedena, in tam umes med tesnilom in glavo je uhajala hladilna tekočina. Na koncu koncev sem še kar dobro prišel skozi
) upam da bo zdej tja do 300k km mir kar se tiče motorja, razen vsakoletni servisi na 15000k km 
Dobro si prišel skozi.revier napisal/-a:Evo, avto sem dobil nazaj v uporaboBrušenje glave + vsa potrebna tesnila + antifriz, menjava ojničnih ležajev ter posledično novo tesnilo karterja + še olje za menjalnik me je prišlo 200€. Tolk glede materiala, ker je zadevo rihtal prijatelj mehanik dela nisva obračunala. Je pa bila zadeva taka, da je bilo še vse ok od tesnil do teflonov itd... problem je biv v glavi, ker naj bi bila nekako malo spodjedena, in tam umes med tesnilom in glavo je uhajala hladilna tekočina. Na koncu koncev sem še kar dobro prišel skozi
) upam da bo zdej tja do 300k km mir kar se tiče motorja, razen vsakoletni servisi na 15000k km
RenaultSport