Novi Clio IV - 2013

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
NOR'C

Re: Novi Clio IV - 2013

Odgovor Napisal/-a NOR'C »

Dons sm ga se js dubu na voznjo. Avto je top, vse je tolk enostavno za upravljat, da se ti zdi da si sovoznik, nekatere slike mu pa delajo krivico, ker spredaj je veliko lepsi kot na slikah in niti priblizno ni terenc, kakor se na nakterih slikah zdi. Bil je 0,9 Tce, navora kot ste ze rekl ma ogromno za tak avtocek, Media-NAV je enostaven, pregleden, gumb za tempomat je koncno pr prestavni rocic, prakticnu nimam pripombe cez avto. Renault je zadel u piko z novim Cliom.
Uporabniški avatar
Fuego 85

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

Jst sm zadnjic imel priliko odpret novega clia in si na hitro ogledat notranjost... Kolikor je zunaj sexi in je pravi Reno, znotraj za razocara. Plasticen je ko clio 1, vse je trdo in ceneno, ceprav ne izgleda tako in sem bil prav negativno presenecen. Da ne govorim o tem da je drzalo za vrata odperat kot pri kaksnem vwagnu... Zame je notranjot v trojki dosti bolj posrecena in domaca.

Lp
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

men ni ušeč sploh ne notr ne zunej.. me pa prov zanima kako tale mlinček potegne.. ma kdo kkšn podatek kok je prbližna teža avta ?
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

potegne v tretji kar dobr, četrta in peta pa rab kar neki časa da se navije do mal višje hitrosti :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

hehe bi mogu probat :P no ja sej tud 90 km da kr neki od sebe že..
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Test Siolovcev KLIK
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Fuego 85 napisal/-a:... Kolikor je zunaj sexi in je pravi Reno, znotraj za razocara. Plasticen je ko clio 1, vse je trdo in ceneno, ceprav ne izgleda tako in sem bil prav negativno presenecen...
Zdaj si pa krivično užalil Clia 1 :). Sploh prvi Clio je bil (v svojem času), za razliko od trenutnega Clia 4, nekaj več. Da je bil plastičen in predvsem cenen (za takrat)? No ja... :). Takrat je v osnovi bila plastika "in", poleg tega pa so različne opreme prinesle malo drugačne spremembe kot danes (med njimi tudi recimo vratne tapete), in že ne čisto osnovno oprema ni bila tako napačna/plastična.

Pa da ne pozabimo, včasih je bil Cliov slogan: "Ima vse kar imajo veliki". In dejansko je imel. Leta 1990 si lahko dobil v Cliu precej tistega kar so ponujali dražji "premijski" avtomobili (ABS, klimo, usnje, krom, les, avtomatski menjalnik in razne drobnarije).
Kaj ima pa Clio danes? Tukaj ciljam na podobno kot se je v tej temi debatiralo za RS-a. Saj ne da bi moral imeti vsak neko vesoljsko opremo, ampak preprosto sploh ni možnosti že za danes osnovne izbire. Kje je opcija xenon luči, usnja,... in ostalih "fensy" dodatkov, ki bi jih prodali verjetno še manj kot 3 vratnih avtomobilov, ampak vseeno. Danes ne moreš ponuditi takšnega avta, sploh s takšno tradicijo kot je Clio in ga opuliti skoraj do konca (za današnje razmere). Trenutno še avtomatske klime ni mogoče naročiti LOL :lol:!!! In to ravno v času, ko se v avtomobilizmu spet dogaja malo večji preskok in praktično nastaja nova generacija avtomobilov (vsaj kar se tiče opreme), bi lahko imel Clio 4 zopet možnost pokazati kaj zna in spet uporabiti znan slogan.

Clio, je v vseh treh prejšnjih generacijah obstajal z najvišjo opremo Initiale Paris (oziroma Baccara pri prvem Cliu) in z njo ponujal kar precej opreme. Sedaj pa Clio 4 (zaenkrat) ne ponuja niti tega več :S? In kot tak verjetno tudi ne bo, ker potem bi, ali oprema že bila na voljo, ali pa bi počakali s predstavitvijo.
OK, verjetno bo res tudi Renault ubral drugačno pot in svojo najvišjo opremo zapakiral v neko dodatno/drugačno oznako modela in s kakšnimi manjšimi spremembami to prodajal kot Citroen svoje DS modele. Tako da bom do takrat še malo počakal. Ampak vseeno to ne spremeni dejstva, da bi morala določena oprema biti kot opcija že v "navadnem" Cliu.

Drugače meni je novi Clio še vedno všečen, pelje se dobro, tudi nov 0.9 motor je zanimiv in se bo prijel, ampak sama notranjost mi pa ni nič posebnega, pač še en avto.

Recimo ravno nasprotno sem se počutil v novem Kia Ceed, sicer polno opremljenemu. Tam (vsaj na voznikovem mestu) dobiš precej tistega "vau" občutka kot, da sediš v nekem premijskem avtomobilu. Bratranec še vedno ne more verjeti, da sem kot tak zapriseženi renaultovec, prehvalil njegov novi avto :D. Ampak takšna Kia dejansko lahko ima praktično vse (sicer je potem tudi cena enkrat višja od osnovne, pa nima veze :)), hkrati pa je vse še zelo všečno in vsaj na izgled zelo kvalitetno zapakirano. Ko sva njegovo Kio primerjala z mojo zadnjo (renojevo) pridobitvijo (razreda: "ima vse, ker je velik" + "več pa ni"- Initiale Paris oprema, k temu pa še vse dodatne opcije 8)), sva ugotovila, da ima on v "nepremijskem" Ceed-u vse kar imam jaz v svojem :oops:, in ne samo to, ampak plus tega ima Ceed še kar nekaj "bonbončkov" več :shock: (recimo touchscreen, samodejno parkiranje, ogrevan volan,...). S tem udarcom, da je moj ("premijski") model pri Renaultu še vedno aktualen in stane še enkrat več kot njegov (že tako enkrat dražji od osnovnega) Ceed :roll:. Glede na to, da je bil model ravno faceliftan in da bi lahko takšne "malenkosti" zelo enostavno in cenovno ugodno nadgradili, sem nad Renaultom rahlo razočaran.
In kje je potem šele novi "nepremijski" Clio?

Da me ne bo kdo narobe razumel, vem, da zna tudi Renault narediti dober kvaliteten izdelek (govorim recimo o notranjosti), ampak če osnova ni najbolj privlačna, ne pomaga dosti. Vem tudi, da ima Renault v Initiale opremi (tudi pri Cliu 3) recimo usnjene tapete z dvojnim šivom ampak, da to opaziš moraš (vsaj pri Cliu) malo bolj pogledati, kljub temu pa je vratna tapeta (tako kot ostala notranjost) vseeno pusta.

Mogoče me pa Clio "DS"4 preseneti :)...

BTW Glede na to, da bo obstajal samo kot 5 vratni, bo dostavni Clio (serviser ipd.) verjetno edini mali "dostavnik" s 5 vrati.

Ne vem ali tale video testiranja RS-a je že bil: http://www.youtube.com/watch?v=pRaevyp9pT8" onclick="window.open(this.href);return false; ?

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Fuego 85

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

schkorc napisal/-a:
Fuego 85 napisal/-a:... Kolikor je zunaj sexi in je pravi Reno, znotraj za razocara. Plasticen je ko clio 1, vse je trdo in ceneno, ceprav ne izgleda tako in sem bil prav negativno presenecen...
Zdaj si pa krivično užalil Clia 1 :). Sploh prvi Clio je bil (v svojem času), za razliko od trenutnega Clia 4, nekaj več. Da je bil plastičen in predvsem cenen (za takrat)? No ja... :). Takrat je v osnovi bila plastika "in", poleg tega pa so različne opreme prinesle malo drugačne spremembe kot danes (med njimi tudi recimo vratne tapete), in že ne čisto osnovno oprema ni bila tako napačna/plastična.
No ja, Clio ena je bil kul, nisem rekel da ni bil :D ... Pac vsi vedo kako plasticen je bil in je bila to edina prava primerjava :mrgreen: .

Se pa popolnoma strinjam s tabo, zunanji dizajn hud, ko stojis zraven deluje zelo nizek in nabildan... Notranjost pa je povprecna. Seveda bi pa lahko bilo tudi slabse...

Kar se pa Kiie tice se je pa res blazno popravila. Sem si zadnjic ogledoval Sportage ful opcija in avto res deluje premijski. Dec ima drugace se Audi A5 in je izbiral med Sportage ter Q5... Pravi da je Kia boljsa od Audija za 40% manj kesa :D . Ampak, jaz osebno bi si itak nabavil Koleosa :fist: (nekateri bodo rekli "norec" :mrgreen: )

BTW, katero initialko si si pa privoscil :D ??

lp
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

btw, učeri sm vidu enga modela z familijo, ki je koleosa preizkušal na enem polju po snegu :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Ferdo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Ferdo »

Novi clio se je podražil in spemenil pakete :/
A bo to kaj na mene vplivalo če sem že podpisal "Renault prodajna pogodba"?
Čakam že skoraj 60dni :/
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Ferdo napisal/-a:Novi clio se je podražil in spemenil pakete :/
A bo to kaj na mene vplivalo če sem že podpisal "Renault prodajna pogodba"?
Čakam že skoraj 60dni :/
Uprašanje če se je podražil,vrjetno so le umaknili tiste promocijske popuste ob začetku prodaje.
Uporabniški avatar
schkorc

Fuego 85 napisal/-a:No ja, Clio ena je bil kul, nisem rekel da ni bil :D ... Pac vsi vedo kako plasticen je bil in je bila to edina prava primerjava :mrgreen: .
Saj vem kako si mislil :). Pisati sem začel zaradi tega, ker je Renault včasih (recimo ravno v času Clia 1) bil zelo "soliden"/zanimiv/všečen/dober in nekako Renault danes ni več tak celoten paket kot takrat. Sicer mu nič kaj dosti ne manjka, ampak ni to to :). Sploh Clio 4, bi moral biti nekaj več/novega. Niti ne po zunanjosti, bolj drugje.

In Clio 1 za tisti čas res niti ni bil tako zelo plastičen (v ne čisto osnovni opremi). Na določenih mestih je bilo v uporabi dosti umetnega "neplastičnega" materiala, ki tudi ne samo na izgled, daje dokaj soliden občutek. Vsaj v Cliu 2 in 3 se mi zdijo umetni materiali (za toliko let mlajše avtomobile) bolj neprijetni (s Cliom 4 sem bil premalo časa, da to potrdim).
Da ne govorim o Twingu 2, kjer sploh ne vem kaj so si mislili?!?!? Sam izgled je sicer čisto zadovoljiv, ampak sama trda plastika... Totalen FAIL za drugače res zelo dober avto v smislu uporabnosti, prostornosti, velikosti, preprostosti,... pač takšen avto, kjer se potrebuje avto, kot smo jih bili vajeni v B segmentu. Tak Twingo 2 je avto za precej takšnih, ki so/bi kupili Clia 2, ker več mogoče ne potrebujejo ali tudi ne želijo. In tak Twingo bi lahko bil tudi po (materialih) notranjosti vsaj na nivoju Clia 2 (če je že po ostalem tam nekje). Na ta račun (plastična notranjost) Twingo je in še vedno izgublja, ker kar nekaj kupcev raje zavije h konkurenci. In potem krivijo za "slabo" prodajo zunanjo, sicer precej posrečeno, obliko Twinga 2 in ga (prekmalu) faceliftajo v "spako", češ da to je to :)?

OK tema je Clio 4 :)... In Clio ima vsaj od Twinga neprimerno boljšo notranjost (materiali), še vedno pa deluje nekako plastična in pusta, ko sediš v avtu (na fotkah je še kar všečna). Očitno jim ni čisto vseeno, recimo glede na pretirano uvedbo (še trše) "piano" plastike, ampak to ni to. Sicer je vse "renojevo", postavljeno tam kjer pričakuješ in potrebuješ, je dobro, pa vseeno je pusto.
Škoda in hkrati zanimivo, da za Clia 4 niso (kot ponavadi) kopirali in uporabljali delov iz aktualnega Megana (3). Zanimivo je to, da je (oz. bi naj bil) razvoj 3 vratnega Clia predrag/nesmiseln, hkrati pa izdelujejo kakšen model kot 3,4,5 vratni, karavan, limuzina, enoprostorec,... oziroma pride tudi Clio še kot "terenec" in kot poseben/drugačen "Clio Initiale",... in denar za razvijanje nepotrebnih novih delov pa ni problem?
Recimo sploh komandna plošča (avtomatske) ventilacije/klime v Meganu 3 deluje malo bolj posrečeno, kot ta v Cliu. Poleg tega zato Clio še vedno ne bo ponujal ločenih nastavitev (voznik/sopotnik)?! Tudi števce bi recimo spet lahko uporabili tiste iz Megana, čeprav tem novim tudi nič ne manjka. Sploh bi lahko uporabili Meganovo prestavno ročico, ker ta je... čudna, itd.

Imam pa občutek, da je uvedba tega velikega ekrana zelo pisana na kožo tistim, ki pri Renaultu skrbijo za (pust) izgled notranjosti :). Že tako ni bilo kakšnega "odvečnega" gumba na armaturi, sedaj pa jih sploh ne bo več :). Čudno, da ni že sedaj ventilacija upravljana preko tega ekrana, ker slej ali prej bo verjetno pri renoju vse na tem ekranu. Naslednik bo torej imel ta ekran ter volan (mogoče v začetku še en ekran namesto števca) in par zračnikov, armatura bo še samo zaradi airbagov :). In to pri vseh modelih enako :lol:.

Sem se pa že pred časom spraševal kakšna je še sploh razlika med Cliom in Meganom (sploh med Clio 3 in Megane 2, ki sta praktično enaka)? OK to ni samo pri Renaultu, pa vseeno, zakaj biti ovca in imeti dva skoraj enaka avtomobila?
Mogoče so pa ugotovili, da sta postala preveč enaka avtomobila in jih bodo na ta način (z opremo in deli) sedaj ločili? Ampak zakaj sedaj Clio postaja "slabši"? Smisel je kje?
Fuego 85 napisal/-a:BTW, katero initialko si si pa privoscil :D ??
Nič posebno zanimivega za forum, čeprav pa na cesti pritegne več pozornosti kot jo je LY R27 :D...
Kangooja sem nadomestil z nečim večjim in predvsem udobnejšim, kar zna (oz. je znal) Renault narediti celo tako dobro, da postavlja merila v svojem razredu. No pravzaprav je z njim sploh nastal ta razred :)- Espace (ki ima verjetno najbolj pestro pospravljeno armaturko, predvsem z veliko gumbi :lol:).

LP, Primož
Uporabniški avatar
Ferdo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Ferdo »

Pa sem ga končno dočakal :)
Avto je komaj en dan star pa me je že policija zaustavila. Napihal 00000 hotela pa sta prit avto vohat ker jima je dišal po novem. LoL :)
Ko sem imel stari avto me je policija komaj zaustavila po 3-4 letih. :) samo 1x.

Rabim eno pomoč :)
novi clio 4 media nav pokaže uro potovalni računalnik pa ne kaže uro v navodilih piše kako se nastavi.
Ampak ne gre pomaknem se tam kjer kaže koliko je temp od zunaj potem držim par sec gumb in ne prikaže ure. A je to kaj narobe al je res nimam v potavalnem računalniku kar se mi čudno zdi.
Trgovci še sami ne vedo. :/

Ko imam prek bluetootha telefon povezan z media nav ne morem se javt na telefon ne prime funkcija pri volanu prime pa na touch screen.
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a 2Fast&2Furious »

Tudi pri našmu ni ure v potovalnem računalniku, le na MediaNav. Bom pa sprobal tole glede javljanja z obvolansko ročico pa sporočim (jutri verjetno).

Pa srečno z novo pridobitvijo 8)

lp
Uporabniški avatar
schkorc

Malo off... Kje pa se skrivajo vsi novi Clio-ti? Trgovci pravijo, da je precej zanimanja in da ne dohajajo dobavljati. Po drugi strani sem včeraj (pa drugače sem kar dosti "okoli") v Mariboru prvič videl Clia, ki ni deloval, da bi bil testni. Malo kasneje sem sicer v Trbovljah srečal še enega, ki tudi ni deloval testni, s tem da je ta potoval na avtovleki (registriran in videti vožen)?

LP, Primož
Odgovori