DEMONSTRACIJE

Vse čudne teme in izlivi inteligence
Uporabniški avatar
looli

Re: DEMONSTRACIJE

Odgovor Napisal/-a looli »

Zanimiva tema in še zanimivejši komentarji.
Se strinjam z demonstracijami, bi že moglo par let nazaj priti do njih, sam smo pač čakali na Kanglerjeve radarje, ki pa po vsem kar se je že prej dogajalo prebivalcem Slovenije ni bilo skorajda NIČ v primerjavi s tajkunskimi prevzemi, bančnimi manipulacijami... Po vsej vrjetnosti če bi se Kangler primer zgodil v kakšnem drugem mestu ( ne rečem da se ne oziroma se je še kaj dosti večjega) ne bi prišlo do takšnih vstaj. Pač je raven alkohola v zraku končno pripomogla, da splošno nezadovoljstvo privre na plan. Res da plan zahtev množice ni ravno jasen in se verjetno zaradi naših prečudovitih lastnosti ne bo nikoli razvil v to smer kot bi hoteli, ampak vsaj neke se je pokazalo. Kar je pokazala tudi volilna udeležba.
Za mene osebno ni zmagal noben od kandidatov saj niti skupaj nimata polovične podpore ljudstva. Osebno bi volilno pravico spremenil v volilno dolžnost, VENDAR bi morala biti na listu vsaj ena možnost več kot je kandidatov ( govorim seveda v predsedniških in vladnih volitvah) to je možnost: SE NE STRINJAM Z NOBENIM OD KANDIDATOV.
To bi pomenilo, da bi vsake volitve takoj pokazale zaupanje v politični sistem in ljudi, ki državo vodijo. v primeru, da se vsaj 1/2 ljudi z volilno pravico ne strinja se mora narediti čisto prestrukturiranje strank, prepoved kandidature obstoječih politikov za najmanj 2 mandata. Tako bi lahko čisto legalo se znebili vsaj del nezaželjenih obrazov in mogoče zmanjšali možnost korupcije. Poleg tega je tudi treba začeti preverjati veljavnosti izobrazbe naših politikov preden kandidirajo saj še nisem videl, da bi katero od podjetij ( beri privatni sektor) zaposlilo človeka naprimer za avtomehanika, če je ta človek obiskoval samo kuharski tečaj po osnovni šoli in še nikoli ni slišal za natični ključ.
Vem da se boste našli nekateri ko boste rekli je kaj pa zaposlovanje po vezah ipd. Moje mnenje je, da če se s takšnim zaposlovanjem povečuje pripadnost enemu podjetju je to dobro, če pa je to tako kot se večina zadev pri nas dela, da fotr svojemu sinčku zrihta biznis pa ne če nima niti malo pojma o čem se gre. Kar se tiče našega pravnega in davčnega sistema pa tako. Ko se gre za navadnega državljana bo mogel vse davke poravnati do določenega roka, če ne bodo naslednji dan potrkali rubežniki na vrata, če bo storil prekršek kateri koli, bo takoj pripeljan pred sodnika ( kr poglejte protestnike) zakaj pa ne morejo vodilnih? A je res tako težko zapreti kakšnega od vodilnih ob vseh teh dokazih, ki so ŽE VELJAVNI IN DOKAZUJEJO njihovo vpletenost? NEEE jih bomo še malo pustli na vodstvenih položajih kr še niso dosti pokradli. Če pa se že obsodi kakšnega od njih pa odjidejo za njih z izredno malimi kaznimi. In mi živimo v neki kvazi pravni državi. Sam osebno sem imel toliko opravka z sodnim sistemom, da popolnoma razumem zakaj NE MORE delovati.
SE VAM OPROŠČAM, da sem se razpisal samo trenutno stanje pač zahteva čim več predlogov za boljšo ureditev te naše male državice na sončni strani alp.

A ja pa še to kot predlog vsem. Tudi kot navadni državljani lahko predlagamo zakone, ki jih kasneje morajo upoštevati v vladi. Tako da bi lahko tudi brez protestov spremenili dosti. Če znamo zbrati 40000 podpisov za vsak referendum nam bo s skupnimi močmi uspelo zbrati tudi za kakšno pobudo zakona. Sam pri sebi upam, da nismo samo ubogljive ovčice na poti v klavnico ampak da imamo še izbiro kako in kdaj..
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Osebno bi volilno pravico spremenil v volilno dolžnost, VENDAR bi morala biti na listu vsaj ena možnost več kot je kandidatov ( govorim seveda v predsedniških in vladnih volitvah) to je možnost: SE NE STRINJAM Z NOBENIM OD KANDIDATOV.
Sej to opcijo imaš že zdaj - oddaš neveljavno glasovnico.

Kar se pa zadnjega odstavka tiče, pa nekaj takega že obstaja; http://predlagam.vladi.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

Na žalost neveljavna glasovnica ni isto kot če bi bila možnost da nisi za nobeno opcijo ampak je lahko tudi to, da se je eni stari teti roka tresla pa je še na mal večje obkrožla al pa kaj takega, tako da na žalost to ni isto.

glede te strani ki si jo navedel pa je tako, da pametnih predlogov ne objavijo oziroma so predelani in to vem iz osebnih izkušenj, tako da na žalost ni tako rožnato kot se sprva prikazuje.
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Se še demonstrira??
V Mb radarji še kar stojijo, v Lj so se pa zarad snega razbežal...
Spremenil se pa itak nč ni.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
simpa

Odgovor Napisal/-a simpa »

Živjo.

Moje mnenje pa je, da smo pregloboko zabredli, da je stvar že šla predaleč kar se naše zadolžene Slovenije tiče, nažalost, in niti ni važno, kdo bo glavni v vladi, parlamentu itd. Računica je preprosta. Če doma sam ali pa z ženo, punco, življensko sopotnico ali pa sopotnikom, no, v današnjih cajtih je vse mogoče-moderno, vsak mesec skupaj zaslužita recimo 1000 EUR, se jih ne more zapraviti več kot 1000 EUR na mesec. No, praktično gre tudi več, če si človek kje sposodi, vzame kredit itd. Ampak, to gre na kratek rok, na dolgi rok je to treba vrniti z obrestmi vred. In dandanes imamo v naši državi recimo, čez palec, dohodka za 600-800 EUR na mesec, torej povprečna plača ne more biti 1000 EUR, ampak se bo morala znižati. Praktično se bo morala znižati še za več, kot sem omenil, ker moramo vračati še dolgove. Na praktičnem primeru. Pred leti je človek zaslužil recimo 1000 EUR na mesec. Vzel je 300 EUR kredita na 10 let recimo. Torej je lahko zapravil 700 EUR na mesec. Danes mu je plača padla na 700 EUR. Torej lahko zapravi 700-300 je 400 EUR na mesec. Računica je čisto preprosta. Demonstracije gor ali dol, ne vem, kaj lahko rešijo. Zato imamo vsake 4 leta volitve. In ljudje božji, 5% znižanje plač v zdravstvu, šolstvu, javni upravi in kaj vem kje še vse, še niti začetek ni. Kot zdaj kaže, bo znižanje moralo biti vsaj 30%, če ne 50%, ali pa se bo zgodil bankrot, kar je pa še slabše. Dokler so stvari še kolko tolko pod nadzorom, še gre. Ko bodo ušle nadzoru, nas ne bodo kreditodajalci več šmirglali, potem pa Slovenija ne preživi dolgo, mogoče nekaj mesecev, potem pa se bo moral znajt vsak po svoje. Kar se tiče ukradenih miljard, miljonov itd. Najboljše bi bilo sprejeti zakon, s katerim te svinjarije ne zastarajo. Se bo stvar raziskala pač, ko bo čas, volja za to. In se takrat seveda zarubilo dotičnim osebkom, kar so nakradli. Denar, premoženje ne more izpuhtet. če je šlo na Ciper, Malto, magari Mars, se bo pač od tam nazaj zarubilo. Moja kmečka logika je vedno bla in bo: kar si si sposodil, ukradel, poneveril, je treba vrniti z obrestmi vred. da pa sledi tudi kazen za kršitev zakona, če si ga kršil, je pa menda vsakemu jasno. Nedolgo tega sem gledal eden western, mislim, da je celo Clint Eastwood igral v njem, naslova si nisem zapomnil. V glavnem, dogajalo s eje na divjem zahodu, kriminala kolikor češ, šerifov in sodnikov pa premalo. Imeli so samo eno in edino kazen, smrt z obešenjem tako za krajo konja, umor, posilstvo, karkoli pač. Ker se drugače stvari pač ni moglo kolikor tolikor spraviti pod kontrolo. Mogoče bi bilo treba kaj podobnega narediti pri nas. Sprejelo bi se lahko recimo neko spodnjo mejo, do katere še ni smrtne kazni. N evem, mogoče bi to lahko bilo 100 tisoč EUR, zaradi mene pa tudi 10 tisoč EUR. Vse nad tem bi bilo snakcionirano s smrtno kaznijo. Zakaj pa ne. Barab, lopovov je kolkor češ, od njih koristi nobene, sami stroški. Če bi jih enkrat in dokončno obsodili na smrtno kazen, je strošek končen in to je to. Seveda bi tudi sodstvo morali totalno spremeniti, ne pa zdaj, ko še kurjega tatu ne znajo obsoditi, pa čeprav je dokazov malo morje. Tako je moje skromno mnenje. Se pa z njim seveda nihče ne rabi strinjat.

Lep pozdrav,
Simap
Odgovori