Nastavitev avtomatskega pomika stekel
Nastavitev avtomatskega pomika stekel
Živjo,
zanima me, če so preko računalnika možne nastavitve v smislu, da je tudi sovoznikova šipa avtomatska (samo klik in gre sama gor - ni treba držati do konca)?
Kaj pa nastavitev, da bi pomik stekel deloval tudi brez kontakta (recimo ob delnem kontaktu)?
Gre se za Clio II ph2.
Hvala in lep pozdrav.
zanima me, če so preko računalnika možne nastavitve v smislu, da je tudi sovoznikova šipa avtomatska (samo klik in gre sama gor - ni treba držati do konca)?
Kaj pa nastavitev, da bi pomik stekel deloval tudi brez kontakta (recimo ob delnem kontaktu)?
Gre se za Clio II ph2.
Hvala in lep pozdrav.
Re: Nastavitev avtomatskega pomika stekel
Za impulznost rabiš dvostopenjsko stikalo, ki to omogoča, drugače se ne da. Za pomik stekel brez kontakta ti pa ne bi znal pomagat. 
Stikala so ista... Stvar je v multipleksu in pri teh Cliotih tudi v računalniku ki to omogoča. Ker drugače stikalo stane nekih 20 EUR (na voznikovi strani moraš menjati oba, ker sta v kompletu)Cefizelj napisal/-a:Za impulznost rabiš dvostopenjsko stikalo, ki to omogoča, drugače se ne da. Za pomik stekel brez kontakta ti pa ne bi znal pomagat.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Potem se da?
Pozna kdo koga, da bi to nastavil za zmeren denar?
Nimaš kalkulatorja za to...nanoleet napisal/-a:Potem se da?
Kako vem da so stikala ista? Modus ima impulzen pomik samo na voznikovi šipi, Scenic pa na vseh... In lej ga zlomka, ko sem priklopil Modusov stikalni sklop voznikovih stikal na Scenica je impulzni pomik še zmeraj delal na vseh steklih... Testiral pa sem osvetlitev (ali stkala imajo žarnice ali ne oz. ali je vse skupaj samo stvar priklopa...
Hm, ok, sem čist razočaran zdej. 
A veš zakaj nimajo nekateri avtomobili impulznega pomika še na sovoznikovi strani? Samo šparanje ali ma to nek globji pomen? Jao
Pa to da šipe ne delajo, ko ni kontakta, je tut delo idiota. Na vislice z njim! Prispeš na cilj z odprto šipo, ugasneš avto, ker pozabiš in nato spet kontakrt, spet pumpa požene, spet lučke pržgejo... vse to sam zato, da lah ti šipo dvigneš :/
A veš zakaj nimajo nekateri avtomobili impulznega pomika še na sovoznikovi strani? Samo šparanje ali ma to nek globji pomen? Jao
Pa to da šipe ne delajo, ko ni kontakta, je tut delo idiota. Na vislice z njim! Prispeš na cilj z odprto šipo, ugasneš avto, ker pozabiš in nato spet kontakrt, spet pumpa požene, spet lučke pržgejo... vse to sam zato, da lah ti šipo dvigneš :/
Šparanje...nanoleet napisal/-a:Hm, ok, sem čist razočaran zdej.
Recimo tam od letnika 2005 (Clio III), pa tudi že Megane II imajo to možnost, da dokler ne odpreš voznikovih vrat oz. ne potegneš ključa ven da lahko še šipe odpreš in zapreš (na delnem kontaktu). Clio II, pa je iz leta 1998 oz. 2002 in še nima teh bonbončkov... Isto kot prve Lagune II...
Moj ima to (2003), ampak samo za voznikova vrata. Kjer spet ne razumem logike 
Vem... Tvoj še nima tega. Impulzni pomik je izveden preko stikala, motorčka in računalnika. Nikoli ni noben model imel tega niti za doplačilo.nanoleet napisal/-a:Moj ima to (2003), ampak samo za voznikova vrata. Kjer spet ne razumem logike
Lahko pa probaš če zadeva dela na delnem kontaktu (ko se prižge radio in osvetlitev stikala za vklop 4 smernikov)
Prejšnji post je bil odgovor na to 
dokler ne odpreš voznikovih vrat oz. ne potegneš ključa ven da lahko še šipe odpreš in zapreš (na delnem kontaktu).
Moj je letnik 1999, ima impulzno voznikovo steklo. Ko se pripeljem in ugasnem avto, lahko še vedno en čas zaprem šipo brez kontakta. Edino takrat ne dela impulzno ampak se dviga kot da je navadno.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Bom kr tle uprašu da ne odpiram nove teme.
Sm mislu da je fora dviga stekel samo v motorčkih, zdej ste me zbegal.
Mam jst el. sprednje šipe (niso impulzivne), pa bi si dal vgradit vse 4 impulzivne (kupu motorčke, stikala,...); ka bi mogu tut kej po rač. avta šart, al je to samo vgradit komponente in stvar dela (impulzivni dvig, dvig stekel brez kontakta,...)? (nameravam si enkrat dokupit keyless go, pa zato rabim)
Hvala za odgovore
Sm mislu da je fora dviga stekel samo v motorčkih, zdej ste me zbegal.
Mam jst el. sprednje šipe (niso impulzivne), pa bi si dal vgradit vse 4 impulzivne (kupu motorčke, stikala,...); ka bi mogu tut kej po rač. avta šart, al je to samo vgradit komponente in stvar dela (impulzivni dvig, dvig stekel brez kontakta,...)? (nameravam si enkrat dokupit keyless go, pa zato rabim)
Hvala za odgovore
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Ne vem kako točn mi je uspelo. Ampak pri cliotu sem tiščal gumb, da je steklo spustilo dol + še nekaj sekund, nato pa sem steklo dvignil in še nekaj časa tiščal gumb za dvig.