clio vzmetenje
-
gregec12345
clio vzmetenje
no kupil sem cliota 1.5dci, 2002 letnik in me zanima če so vsi clioti tako trdi (občutiš skoraj vsako lukno na cesti)...?
Re: clio vzmetenje
Sam imam 1.5dci 2004 letnik. glede vzmetenja sem zelo razočaran. kot si tudi ti rekel avto čuti vsako luknjo na ovinku pa sili ven kot bi imel avtobus. Kje je tukaj rek...francozi so mehki pa nevem
lp
lp
-
gregec12345
ja to je res sam se bom že navadil. drugače sem pa že mislil da je kaj narobej na podvozju...
lp.
lp.
Kakšen tlak in letnik gum imata?
Bo treba kupit Eibach-e, da bo mehkejši
Bo treba kupit Eibach-e, da bo mehkejši
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
kmetek napisal/-a:Bo treba kupit Eibach-e, da bo mehkejši
-
gregec12345
195/50 R15 tlak: 2.2
letnik: 2009
letnik: 2009
175/65 r14 letošnje goodyear pred tem pa uniroyal (manj kot 2 leti stare). tlak od 2.2 do 2.4.
Hja kaj pa vem, tlaki so recimo da OK, časi "katrc" in "spačkov" pa tudi, tako da putra pač ni za pričakovat
Imam pa doma en komplet fedrov za Clio II 1.2 8V, ki so edini drugačni (mehkejši) pri navadnih Clio II, če bi kdo menjal. Al pa kupit Laguno 
Da sili sprednji konec naravnost je lahko posledica napačnega stekanja prednjih koles, če je to res tako hudo?
Da sili sprednji konec naravnost je lahko posledica napačnega stekanja prednjih koles, če je to res tako hudo?
Optika narejena v nulo pred mesecem tako da ni to 
Meni osebno se zdi, da se clio 1.5dci na original podvozju zelo dobro drži (velko bolj je vodljiv in veš kaj se dogaja kot megan recimo)
je pa res malce trši (sam imam extreme) ni pa neke sile ...
Mene bolj motijo bedni zici...brez podpore za spodnji del hrbta :S
Ima kdo predlog katere zice naj dam notr?
je pa res malce trši (sam imam extreme) ni pa neke sile ...
Mene bolj motijo bedni zici...brez podpore za spodnji del hrbta :S
Ima kdo predlog katere zice naj dam notr?
Go HARD or Go HOME
dynamiq
sam nevem če majo podporo za spodn deu hrbta 
Extreme ima kolikr vem že športne sedeže z airbag-i, tako da boljših pač ni bilo serijsko. Meni osebno so celo boljši kot od RS-a, ker nimajo usnja ob kraju in manj drsiš. Za začetek si lahko stisneš skupaj tiste opore, ki so v notranjosti sedeža, pa mogoče daš malo tršo peno, pol se pa počasi konča pri teh.
No sej tudi sam imam Extreme. Sej verjetno razlike u podvozju med navadni in extremom ni. Sedež ima dobro bočno podporo za spodnji del hrbta pa katastrofa se strinjam (sam imam eno majco med hrbtom in sedežem
) Verjetno so za slabo vodljivost krive tudi gume (ozke pa visoke) ki se na ovinku slabo obnašajo. Verjetno bi z 15" in 195 širino že predcej rešil. Opažam slabo vzmetenje pa tudi pri speljevanju ali zaviranju. namreč avto ko pohodiš gas kar počepne zadaj pri ustavljanju pa obratno. hehe da bi bil zato kriv motor z 80konji pa dvomim hehe 
LP
LP
Kako to misliš, stisnem skupaj opore?kmetek napisal/-a:Extreme ima kolikr vem že športne sedeže z airbag-i, tako da boljših pač ni bilo serijsko. Meni osebno so celo boljši kot od RS-a, ker nimajo usnja ob kraju in manj drsiš. Za začetek si lahko stisneš skupaj tiste opore, ki so v notranjosti sedeža, pa mogoče daš malo tršo peno, pol se pa počasi konča pri teh.
Ker moji sedeži nimajo možnosti nastavljanja opore za spodnji del hrbta
Bočna opora mi je všeč. Sam spodnji del je katastrofalen.
Dynamique oprema/sedeži imajo možnost nastavljanja opore za spodnji del hrbta, sam pa nimajo tolk bočne opore
kaj pa kakšni sedeži iz Megana II, Lagune II ?
Bi se to dalo kaj naredit?
Go HARD or Go HOME
Ja pač nosilce v sedežu se skupaj stisne. Razdreš sedež in tiste palice, ki tvorijo oporo stisneš za kakšen cm skupaj in potem sedež nazaj sestaviš. to je samo pri športnih sedežih, pri navadnih pomoje ni veliko razlike.
Treba je vedet da so sedeži pač narejeni za maso ljudi, od 50kg do 120kg, zdaj tisti ki smo malo lažji, so nam preozki in obratno. Delno se da to popravit na že opisan način
Treba je vedet da so sedeži pač narejeni za maso ljudi, od 50kg do 120kg, zdaj tisti ki smo malo lažji, so nam preozki in obratno. Delno se da to popravit na že opisan način