Renault Laguna II - mehanizem za dvig stekla

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
sinko

Re: Renault Laguna II mehanizem za dvig stekla

Odgovor Napisal/-a sinko »

ja schik, vem da bo treba tapeto dol, samo prej ko vzamem dol, pa glede na to da so določeni to že montirali in so simptomi enaki, se pravi da je počlo ko hudič je najverjetneje plastika šla, kot pravim naprej nisem stiskal tako da načeloma bi zajla mogla ostat, al se motim. Po pravici povedano niamam cajta dol vzet pa pogledat ker se selim, in bi rad brez da jemljem dol prišel do odgovora je plastika al še kaj drugega, saj ni problem naročit teh plastičnih delov ker so itak vsi skup za 20€, nebi pa rad, da plastiko naročim, in ko podrem vidim da bo še kaj za dokupit in pol spet čakat, tapeto pa mi tudi ni za vlačit gor in dol, bolj jo vlačiš slabše zgleda in še usnjena je.
Ja linke sem videl tudi najdo določene stvari, tnx tudi tebo Samojed
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Meni je snelo dol belo plastiko iz nosilca motorčka, jeba, ker mi še vedno nekaj ruži. Moram odpret, pa kakšno zajlo zamenjat:)
Slika
dejan333

Odgovor Napisal/-a dejan333 »

Imam Laguna letnik II 2001. Na voznikovi strani sem odprl okno in ga ne morem več zapret. Ko pritisnem na tipko se sliši klik, vendar se ne zapre. Ko sem dal dol tapeto, zgleda vse vredu. Mehanizem sem vzel dol in prestavil nekje na sredino, ko sem priključil nazaj, deluje mehanizem samo navzdol. Kaj bi lahko bilo narobe, da mehanizem deluje samo navzdol? Kaj še naj preverim oz. če lahko kako popravim?

Hvala.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lahko da je samo stikalo.
dejan333

Odgovor Napisal/-a dejan333 »

Mislim, da ni stikalo. Ko sem priklopil samo motorček se vrti samo v eno smer torej navzdol. Če pa držim tipko navzgor 5s pa se "resetira" , tako da stikalo očitno da signal. Je že kdo razdito motorček? In kje na motorčku bi lahko pogledal zakaj deluje samo v eno smer?
Uporabniški avatar
Matejkec
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Matejkec »

Ponavadi počijo plastike pri teh mehanizmih in se jih samo zamenja, priporočeno je takrat menjati tudi zajlo. Dela je pa za slabo urco. Material je pa na bolhi za male pare (nekdo je že prilepil link od materiala). Vodilov ni treba menjati prav tako tudi ne motorčka.
Če bo kdo potreboval me lahko kontaktira:
070 902 203
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Hvala za koristne nasvete v tej temi, tudi sam se včeraj zamenjal mehanizem na voznikovem steklu včeraj (dobro urco dela - vključno s pavzo za zeleno pločevinko). Niti ni tako komplicirano kot se morda sliši. Menjal sem komplet mehanizem (kupil v Adel).

Imam pa še eno vprašanje in sicer na desni strani imam podobno zadevo, vendar tam se sploh ne sliši da bi motorček delal (stisnem gumb in se zgodi NIČ). Steklo mi tud ne leze dol, tako da morda je vodilo ok (na levi strani je bila strgana zajla in je steklo lezlo navzdol). Potem me tudi zanima, kako naj spravim steklo malce nižje, da bom lahko vodilo vzel ven (nočem presiliti motorčka na silo).

Hvala in lp,
David
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Nagajajo stikala, za spust/dvig desnega stekla
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Ampak mi je malce čudno, da bi nagajala oba dva. Kakšen je bil simptom ko je zadeva nehala delovati žal ne vem, ker ko sem kupil avto je že bil ta problem z desnim steklom.

Bom poskusil za začetek odklopiti motorček in počistiti kontakte (sem prebral na forumu, da pri nekaterih je že to rešilo problem).

lp,
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Uporabniški avatar
kingsix

Re: Renault Laguna II - mehanizem za dvig stekla

Odgovor Napisal/-a kingsix »

Pozdrav...

Meni se je tudi okno ustavilo na voznikovi strani, ko sem imel odprto sredi Madžarske. :mad:
Tam sem nekako uspel prit do Renault servisa, kjer mi je mehanik tole uredil..Mel srečo, bi lje slučajno tam - sred dneva v soboto.
Okno je fuksiral gor, tako da je v notranjosti vrat le-to "podložil" z leseno desko, ki jo je privil na kovinski nosilec. Kakorkoli....
Dal mi je neke plastike, ki bi naj bile fuč in če sem ga prav razumel bi moral le tole menjat (ni vedel ne angleško in ne nemško....).

Tole so te plastike..Meni sicer ne izgleda tole nič polomljeno itd., morda mu je to le ostalo ko je zadevo popravljal...ne vem..
link: http://shrani.si/f/1U/uw/4ZsdO97p/dsc0346.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

A je kje kak mojster z štajerskega konca ki bi bil pripravljen tole pogledat?

lp
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ena od opcij so polomljene te plastike ali pa modre plastike/nosilčki. Ponavadi so glih to razlogi, da se okno ustavi. Še ena opcija pa je počen nosilec zajle/počena zajla...
Uporabniški avatar
Dark_T

Odgovor Napisal/-a Dark_T »

V glavnem, kot je že splošno znano - material in sistem dviga oken je pri R za en krš. Tudi sam sem se lotil menjave (sicer sprednjo levo okno na meganu II) in mi je v dobri urci ratalo. Motorček je bil k sreči delujoč, tako da je bilo potrebno menjat le kolut, nosilčke in zajle. V kompletu na e-bayu s poštnino vred ca. 18 EUR. za napeljavo zajl skozi kolute in mehanizem sem si pomagal z linkom na youtube, ki ga je nekdo že objavil par postov višje. Drugače so tudi meni na več različnih servisih, preden sem se odločil, da bom menjal sam, na veliko razlagali, kakšen strošek je to, kao 150 EUR +, da je treba na menjat ves mehanizem, pa več kot 2 uri dela, itd. V glavnem, se splača naredit sam ali pa s pomočjo kakšnega kolega (meni je pomagal tast) pa še poleg spit kak pir al pa kavo :)
Odgovori