laguna 2 1,9 dci temp.motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

laguna 2 1,9 dci temp.motorja

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Pozdravljeni!

Včeraj ko sem se vračal iz morja in sem se peljal na velebit (stara cesta) mi je orng poskočila temperatura motorja. Res je da sem imel poln avto, zunanja temp. je bila 37 stopinj in 20 km orng hriba, s klimo.

Pisem zato ker nisem se nikoli opazil takšno naraščanje temperature motorja. Vedno se mi tempratura dvigne na delovno, kaj takšnega pa še ne. Ko sem se pa spuščal iz hriba dol pa tempratura pade in vse normalno naprej, števec pa se od takrat ni več dvigoval.

Vem normalno de temperatura motorja pri obremenitvi naraste ampak nikoli se pri svojem avtu nisem opazil da bi se števec tako poskočil...zato sumim da bi lahko bilo kaj narobe. Števec je poskočil malo čez polovico in ni prišel do plafona oz. kritičnega polja.

Gre za laguna 2, 1,9 dci 88kw.

Kakšne so vaše izkušnje s tem.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Re: laguna 2 1,9 dci temp.motorja

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Pozdravljen,

si preveril nivo hladilne tekočine?

lp
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

hladilne tekočine je kot sem jo nalil pred 3 meseci.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
MARK01

Odgovor Napisal/-a MARK01 »

zdravo

čez hladilnike je premajhen pretok zraka, ker ima verjetno prvi hladilnik klime (kondenzator) hladilno satovje že čisto zaprto zaradi mehanskih poškodb ki nastanejo med vožnjo ; pesek , kamenčki ...
Drugi je hladilnik zraka (intercooler) ni poškodovan, je pa zabasan z prahom in umazanijo, prav tako hladilnik vode.
Najboljša rešitev je novi kondenzator, intercooler in hladilnik vode pa lahko prepihaš z komprimiranim zrakom ali visokotlačnim čistilnim strojem, vendar moraš paziti da z visokim pritiskom ne poškoduješ satovja na hladilniku vode intercooler pa ima bolj grobo satovje in ni tako občutljiv. Če je hladilnik vode močno zabasasn ti svetujem da ga menjaš z novim , ker ga boš teško sčistil.

lep pozdrav
Odgovori