in sicer kot je že v moji temi delam generalno na motorju.. zdj pa kanale izpušne sem spoliral oz zbrusil z (biaxom), nisem jih nič večal, zdaj pa danes sem premeril luknje na glavi na sesalni strani in so večje za cca 1 mm po višini kot je pa velikost lukenj ki pridejo na sesalnem kolektorju prosil bi za kakšen nasvet a je to pametno pač narediti da bo enake velikosti ali naj rajše pustim?
vem so teme kako ste delali na cliotu 172, 182... zanima me če je kateri to počel že na cliotu 16vju?
Lp! za informacije se zahvaljujem že vnaprej:) Biste
Clio 1.8 16v izpušni in sesalni kanali
Re: Clio 1.8 16v izpušni in sesalni kanali
Kolikor vem so kanali v teh glavah že tako precej preveliki kot bi bilo optimalno, tako da tam res nimaš kaj večat. Kar se tiče prehoda pa vprašanje zakaj je stopnička, lahko z namenom, al pa zaradi slabega odlitka. Bodo mojstri znali bolj točno povedat 
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
na sesalnem delu delaš ujem, pri izpuhu je pa čisto vredu če imaš 1mm štengo
Main galery je res prevelik samo potem naprej pa ne vem. Vsako glavo se da še izboljšat.
Povsem enako kot na 172, 182 in drugih motorjih.
Povsem enako kot na 172, 182 in drugih motorjih.
Enigma motorsport
http://www.cliosport.net/forum/showthre ... -potential!!" onclick="window.open(this.href);return false;!
ma zgornjem linku se govori o maksimalnem izkoristku f7p motorja, če seveda denar ni problem
ma zgornjem linku se govori o maksimalnem izkoristku f7p motorja, če seveda denar ni problem