naslednji vikend bom kupil Cliona 1,5 dci, letnik 2003 od znanca. Problem je ker ima notri xenon luči in mi trdi, da so to orginal. On ga ima že 5 let in ni imel problemov na tehničnem nikoli je rekel. Tudi policaji ga niso opozarjali na to. Zdaj me zanima, kje lahko preverim če avto ima res orginal xenon in kako naj to policajo dokažem.... mogoče malce butasto vprašanje, ampak res ne vem
Poglej če ima v notranjosti (spodaj na levi strani armaturke) gumb za nastavitev snopa žarometov po višini. Če ga ima potem je xenon vgrajen naknadno, ker pri tovarniško vgrajenem xenonu se snop nastavlja avtomatsko glede na obremenitev zadnje preme in pri takem avtu je gumb "slep", oz. se ga ne da premikati.
Ne vem zakaj bi ti znanec lagal ampk dober.. Edino če si 100% da laže in, da veš da je naknadno vgradil xenon Po sliki sodeč je teško vedet kej.. Ampk zgleda že orginal.. Drugače pa po opremii poglej kaj je res notr.. Al pa tko kot ti je v prejšnem komentaru napisal že nekdo..
Po sliki sodeč je naknadno dodano, ker nima pranja žarometov. Sem imel cliota dci z original xenonkah pa je imel pranje in avtomatsko nastavitev. Drugač pa greš na servis pa ti lahko sprintajo spisek opreme ki jo je imel avto ko je šel iz tovarne.
Tole so naknadno vgrajene xenon žarometi, ker ni pranja žarometov. Jaz imam na svojem isto original xenon, ki so bile naknadno vgrajene in nimam pranja. So pa original kupljene na renault sevisu in tudi nisem imel nikoli problemov z policaji in na tehničnih pregledih. Vem pa da jih je potrbno po zakonu homologirati in vgraditi še pranje žarometov in nastavitev višine.
saneldinho napisal/-a:Torej sem najebal, če se me policaj loti ?
Tako nekako
V takšnem stanju, kot je zdle ja. A imaš xenon žarnice ali navadne? Če imaš navadne žarnice ne bo nič. Če imaš pa xenon žarnice potem pa moraš imeti vsaj pranje žarometov.