Detailing by ridder (poliranje) renault espace
Re: Detailing by ridder (poliranje) renault laguna
Bojda da "škarje" tud rešjo problem. Sori za OFF. Ja za spravljanje šmira in podobnih zadev iz zicov sem jst uporabljal eno zelo agresivno čistilo, katerega smo na bivši firmi uporabljal za čistit mast iz materiala, za tem pa vodni sesalc. Tako kot je ridder napisal - velik potrpljenja.
Aja ridder nice vork with laguna.
Aja ridder nice vork with laguna.
Štrom for wife, UPS for life.
Jst mam isto taktiko kot obi. Na tleh sem imel v tkanini nekaj šmira (verjetno prinešen s čevlji) in sem uporabil razmaščevalec (brake & clutch cleaner) ki sem ga našprical na madež, potem pa čez z vodnim sesalcem. Postopej sem ponovil trikrat in madež je izginil (čudežno-kot pri Vanishu
)
Me pa zanima s čem čistiš usnje. Sam imam usnjeno notranjost v bež barvi in ratuje vedno bolj rjave barve
Pore v usnju so že precej zasvinjane pa bi jih rad nekako rešu...
Me pa zanima s čem čistiš usnje. Sam imam usnjeno notranjost v bež barvi in ratuje vedno bolj rjave barve
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
http://www.carshinefactory.com/products ... trfs0bem2r
Works like a charm....
Maš pa navodila za uporabo tut pri csfu na strani.
Works like a charm....
točno tako.Cefizelj napisal/-a:http://www.carshinefactory.com/products ... trfs0bem2r
Works like a charm....Maš pa navodila za uporabo tut pri csfu na strani.
sam uporabljam še paro, s katero še bolj odstraniš umazanijo, potem pa še zaščitiš, pa maš mer za 1 let
aja glede šmira, pazte če ne čistite s čistili, ki so za notranjost avtomobila. če so to kakšni break duster-ji lahko tut poškodujete.
tako da previdno. drugače za notranjost je top: http://www.carshinefactory.com/products ... &cPath=140" onclick="window.open(this.href);return false;
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
Za šmir pucat je dober tudi vanish, ali pa meglio razredčen z vodo in malo vlažna krpa.
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
No spet sem ime delovni teden 
na vrsto je prišel megan, tokrat zunanji del. Ni bila želja po 100% korekciji ampak samo da izboljšam zadevo. Delalo se je cca 10 ur, korekcija je nekje 70-90% odvisno od mesta. Ima pa avto tudi nekaj globjih prask in pikic od kamenčkov,katere bodo tudi odpravljene, samo čakam na korekturno barvo.
se opravičujem zaradi slabe kvalitete
Material:
snow foam lance
snowfoam chemical guys
avtošampon wolfs
wolfs break duster
wolfs apc outside
rumena, zelena in črna gobica chemical guys
menzerna s100, 3.02, 85re, magicone modra pasta
polirka alphatools
plastelin automagic
tekočina za plastelin chemicalguys
vosek menzerna, banana magic
izopropanol/destilirana voda v razmerju 1:1
veliko mikrokrp
avto je bi na začetku v katastrofalnem stanju glede na to, da je star 3 leta. Hologrami in swirl-i so bili po celem avtomobilu, poleg tega pa je bil tudi konkretno umazan:

avto v snowfoam-u, opran po sistemu dveh veder, ščiščeni detajli, ter splastelinjen:

in pa še rezultat po poliranji:

vidi se, da so nekatere globje praske še ostale, vendar je bila stranka zadovoljena, saj je želela le toliko.
Na koncu je res izpadlo super, tudi sijaj je odličen.
komentarji zaželjeni
l.p.
na vrsto je prišel megan, tokrat zunanji del. Ni bila želja po 100% korekciji ampak samo da izboljšam zadevo. Delalo se je cca 10 ur, korekcija je nekje 70-90% odvisno od mesta. Ima pa avto tudi nekaj globjih prask in pikic od kamenčkov,katere bodo tudi odpravljene, samo čakam na korekturno barvo.
se opravičujem zaradi slabe kvalitete
Material:
snow foam lance
snowfoam chemical guys
avtošampon wolfs
wolfs break duster
wolfs apc outside
rumena, zelena in črna gobica chemical guys
menzerna s100, 3.02, 85re, magicone modra pasta
polirka alphatools
plastelin automagic
tekočina za plastelin chemicalguys
vosek menzerna, banana magic
izopropanol/destilirana voda v razmerju 1:1
veliko mikrokrp
avto je bi na začetku v katastrofalnem stanju glede na to, da je star 3 leta. Hologrami in swirl-i so bili po celem avtomobilu, poleg tega pa je bil tudi konkretno umazan:

avto v snowfoam-u, opran po sistemu dveh veder, ščiščeni detajli, ter splastelinjen:

in pa še rezultat po poliranji:

vidi se, da so nekatere globje praske še ostale, vendar je bila stranka zadovoljena, saj je želela le toliko.
Na koncu je res izpadlo super, tudi sijaj je odličen.
komentarji zaželjeni
l.p.
Re: Detailing by ridder (poliranje) renault megane poliranje
Sm mislu napisat da so tu pa tam še svirli vidni (oz. risi) samo če je stranka tako hotela je to treba spoštovat. Je pa končni efekt fenomenaln. Itak pa je črna barva najbolj zaj. za polirat. Vsaka napaka se vidi
Good job
Good job
hvalaobi napisal/-a:Sm mislu napisat da so tu pa tam še svirli vidni (oz. risi) samo če je stranka tako hotela je to treba spoštovat. Je pa končni efekt fenomenaln. Itak pa je črna barva najbolj zaj. za polirat. Vsaka napaka se vidi![]()
Good job
ja takšna je bila želja oz. stranka je imela določeno vsoto denarja, jaz pa sem potem z njim razpolagal in iz vsote naredil kar se je pač dalo..
l.p.
Sej pravim glede na to kak je bil svirlast ko si začel pa kje si nehal, je super. Bi mogu jst svoje projekte začet kazat. So velik manjši
. Dost off. naprej ON topic.
no spet en mali projekt. Stranka je bila tik pred tem, da avto odpelje na zavarovalnico in potem še do ličarja, da popravi havbo.
zgodba je pa takšna, da se je čez sprednjo havbo in blatnika polila emulzija, ki je na avtu ostala 5 dni:

celo haubo in blatnika sem zbrusil z vodobrusnim papirjem, splastelinil in spoliral.
za poliranje sem uporabil belo, rumeno in črno gobico chemical guys in paste menterna 85re, 100, 3.02
in rezultat:

tako da pazite, kje parkirate avte
zgodba je pa takšna, da se je čez sprednjo havbo in blatnika polila emulzija, ki je na avtu ostala 5 dni:

celo haubo in blatnika sem zbrusil z vodobrusnim papirjem, splastelinil in spoliral.
za poliranje sem uporabil belo, rumeno in črno gobico chemical guys in paste menterna 85re, 100, 3.02
in rezultat:

tako da pazite, kje parkirate avte
Re: Detailing by ridder (poliranje) emulzija po haubi
Pa še črna barva. Dobro si tole uštimov. A si z 3000 ko drgnu al kaj višjega?
Drgač pa pohvale.
Drgač pa pohvale.
ja. 1500, 2000, 3000obi napisal/-a:Pa še črna barva. Dobro si tole uštimov. A si z 3000 ko drgnu al kaj višjega?
Drgač pa pohvale.
Hvala
l.p.
Jp sm tud jst ugotovu da kar je več kot 3000 je skor nepotrebno.
je res.obi napisal/-a:Jp sm tud jst ugotovu da kar je več kot 3000 je skor nepotrebno.
Že s pravilno pasto in uporabo pravilnega postopka brez problema odstraniš sledove uporabe 2000 brusnega papirja
ampak zihr je zihr, zato sem šel še s 3000 čes.
l.p.
Re: Detailing by ridder (poliranje) bmw x5
evo spet v delu nor stroj=bmw x5.
ker so mi bmw-ji že od nekdaj všeč res uživam ob delu z njimi, in iz njih probam "izvlečt" kar se da.
no tale bmw je že bil enkrat pri meni, tokrat pa ponovno na kompletnem čiščenju. v avto je bilo vloženo preko 30ur dela.
pri meni je je že 1 teden, ker je lastnik na morju
tako da se res nič ni mudilo. 3. dan poliranja sem dobil nov fotoaparat, tako da je slik veliko, ker sem le-tega še testiral.
slike prej:
zunanjost:

motor:

notranjost:

za čiščenje motorja se je uporabil snow foam, kasneje pa apc out, autobrite wheel cleaner, čipič in veliko dobre volje ;P

za notranjost uporabljen globinski sesalec (bilo je narejeno globinsko čiščenje), parni čistilec, apc, in za premaz wolfs milk.
rezlultat:

(flekec je ostal od čistila, ko se je posušilo ni bilo več nič )

avto se je v celoti spoliral, plastike so se namazale. čes avto je bil naneše menzerna vosek in glaswork glaze od cg. za poliranje je bila najboljša kombinacija (trda barva) rumena vg gobic+ s100 menzerna. za plastike uporabljen autobrite.
rezultat:

ker so mi bmw-ji že od nekdaj všeč res uživam ob delu z njimi, in iz njih probam "izvlečt" kar se da.
no tale bmw je že bil enkrat pri meni, tokrat pa ponovno na kompletnem čiščenju. v avto je bilo vloženo preko 30ur dela.
pri meni je je že 1 teden, ker je lastnik na morju
slike prej:
zunanjost:

motor:

notranjost:

za čiščenje motorja se je uporabil snow foam, kasneje pa apc out, autobrite wheel cleaner, čipič in veliko dobre volje ;P

za notranjost uporabljen globinski sesalec (bilo je narejeno globinsko čiščenje), parni čistilec, apc, in za premaz wolfs milk.
rezlultat:

(flekec je ostal od čistila, ko se je posušilo ni bilo več nič )

avto se je v celoti spoliral, plastike so se namazale. čes avto je bil naneše menzerna vosek in glaswork glaze od cg. za poliranje je bila najboljša kombinacija (trda barva) rumena vg gobic+ s100 menzerna. za plastike uporabljen autobrite.
rezultat: