Pozdravljeni!
Pred nekaj dnevi sem kupil laguno l. 2008 (benc. 2.0, 16V) in sem nad avtom navdušen (pred tem vozil laguno l. 2000)... ...Včeraj in danes pa sem opazil, da ko zaviram se slišal tanek in ozek pisk. Sicer sem imel občutek, da je po kilometru vožnje ali dveh ta pisk izginil, vendar je zadevca moteča, sploh če se bo to dlje časa ponavljalo.
Je imel kdo kakšno podobno izkušnjo oz. se komu dozdeva kaj bi bil razlog tega? (raje prej vprašam na forumu, ker na servis ga še vedno lahko peljem)
(Avto sem sicer kupil v avto hiši Commerce v MB, kjer pa avto ni dolgo stal - nekaj dni)
Hvala za pomoč.
tanek pisk pri zaviranju
Re: tanek pisk pri zaviranju
na naši cvilijo zavore ampak en čas ne cel čaš ko bremzaš. ja malenkost je moteče ampak tak je 
če pa redno stisneš pa ne cvilijo.
če pa redno stisneš pa ne cvilijo.
Verjetno ne delaš veliko kilometrov. Posledično diski malo zarjavijo, ko pa se pelješ in prvič pritisneš zavore, se ti diski "sčistijo". In kam gre umazanija? - na zavorne ploščice
Rezultat je ta, da imaš tudi na zavornih ploščicah "kovino". Železo ob železo pa je vedno cvililo
.
Značilni so zelo tanki piski.Skrbeti te pa nima kaj zaradi tega.
Rezultat je ta, da imaš tudi na zavornih ploščicah "kovino". Železo ob železo pa je vedno cvililo
Značilni so zelo tanki piski.Skrbeti te pa nima kaj zaradi tega.
l.p., Mr. B
lahko da ploščice zaradi robov cvilijo, lahko so porabljene toliko da plehek kateri je kao da veš kdaj so znucane ploščice nasedel na disk, lahko so pa že čisto znucane, lahko je pa kakšen kamenček med diskom in ploščiso,,, bi blo treba podret pa se vid zraven se pa še vodila sčisti...
Kot je UrosJ napisal, tako je pri meni ...pa sem pri daljši vožnji večkrat močneje na zavoro stisnu pri višji hitrosti ..kot mi je predlagal en sosed - mehanik ...pa se mi je zdelo, da je bilo par dni bolše, brez cviljenja, zdej se pa je spet pojavilo ...ok, sej mam servis, čez en mesec, bojo pogledali, kako in kaj...
Hvala vseeno za odgovore in sam, da nisem edini s tem problemom
Hvala vseeno za odgovore in sam, da nisem edini s tem problemom
na disku sz pilo poberi robček na koncu diska, na obeh straneh, potem pa še ploščice sčisti ter poskrbi da po robovih torne površine(meso na ploščicah) ni pravi kot na disk, se pravi jih po robovih mesa pobrusiš in s tem bo cviljenje odpravljeno!