Renault Megane II ph2 1.5dCi l.06 by mateichk... xenon dela

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
SebaJeba
Kraj: Zagorje ob Savi

Re: Renault Megane II ph2 1.5dCi l.06 by mateichk a.k.a. MEG

Odgovor Napisal/-a SebaJeba »

Če boš hotu da ločeno šprica (ne skupaj z šobami za čiščenje prednjega vetrobranskega stekla) boš mogu dat še eno pumpco za vodo noter, kar potegne za sabo tud vso napeljavo. Neki dela boš mel s tem, sam bo pa na konc prbližn legalno :)
Drgač pa čestitke da si se odloču znižat zverino :)
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

SebaJeba napisal/-a:Če boš hotu da ločeno šprica (ne skupaj z šobami za čiščenje prednjega vetrobranskega stekla) boš mogu dat še eno pumpco za vodo noter, kar potegne za sabo tud vso napeljavo. Neki dela boš mel s tem, sam bo pa na konc prbližn legalno :)
Drgač pa čestitke da si se odloču znižat zverino :)
Mah dej če je k terenc nooooooo hahaha :D mal sm bil v dvomih drugač k delam relacije hrastnik - ljubljana
Za šobe je pa tko da bom pomoje kr direkt napeljavo na eno posodo naštimu važn da mal šprica :P
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Uporabniški avatar
SebaJeba

Obstaja varjanta, da narediš na cevki ki gre na zadnjo šipo en razdelilec (dobiš jih v vsaki šrtcuni z malimi živalmi - rezervni deli za akvarij) in vežeš cevko še na šobe na odbijaču. Tako ti bo špricalo na zadnjo šipo in na šobe na odbijaču. Najmanj dela boš mel tko, sam ne vem kako bo kej na tehničnem to zgledal :)
Drgač pa tko k sma že govorila, sprobi najprej kako ti odgovarja trdota podvozja predn boš šel v menjavo. Meni osebno je bila razlika 100% in mi je odgovarjalo, drugim je blo spet preveč trdo, tko da sprobi predn boš mel nove fedre že gor.
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

SebaJeba napisal/-a:Obstaja varjanta, da narediš na cevki ki gre na zadnjo šipo en razdelilec (dobiš jih v vsaki štacuni z malimi živalmi - rezervni deli za akvarij) in vežeš cevko še na šobe na odbijaču. Tako ti bo špricalo na zadnjo šipo in na šobe na odbijaču. Najmanj dela boš mel tko, sam ne vem kako bo kej na tehničnem to zgledal :)
Tole pa sploh ni slaba ideja. Pa a na tehničnem se v take malenkosti spraulajo če maš xenon? Men tok da žarnice, brisalce pa izpušne pline pogleda...
Sej original je na sprednjo šipo vezan? Pomoje nebi smel bit problem, važn da šprica takrt k more :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
SebaJeba

Tisti k ma original ksenon vgrajen ima dva motorčka in večjo posodo za vodo. En motorček je za sprednj in zadnje steklo, drugi pa za ksenon šobe. Vsaj mislm d je tko ?!? Brez ksenona je pa tko da je en motorček za vodo in ko se vrti v eno smer pumpa vodo v eno cevko (sprednja šipa) ko se vrti nazaj pa v drugo cevko (zadnja šipa). Kako bo s tem na tehničnem, če boš tko zrihtu, ne vem ker se "strokovnjaki" na tehničnem obnašajo kokr vreme :)
Uporabniški avatar
mateichk

SebaJeba napisal/-a:Tisti k ma original ksenon vgrajen ima dva motorčka in večjo posodo za vodo. En motorček je za sprednj in zadnje steklo, drugi pa za ksenon šobe. Vsaj mislm d je tko ?!? Brez ksenona je pa tko da je en motorček za vodo in ko se vrti v eno smer pumpa vodo v eno cevko (sprednja šipa) ko se vrti nazaj pa v drugo cevko (zadnja šipa). Kako bo s tem na tehničnem, če boš tko zrihtu, ne vem ker se "strokovnjaki" na tehničnem obnašajo kokr vreme :)
Jst sm to mislu zvezat kr na sprednje šobe od pranja stekl... mislm da je celo tko da k špricaš po šipi da tut sprednje luči pere nism pa 100 posto. Mam pa že T razdelilce za cevke pa šobe za pranje vse prštiman sam odbijač je treba še dol vzet kar se mi pa ne da :P
Uporabniški avatar
iRenault

Ma dej sej sprednji odbijač je vsega skupi kaj, 15 šraufov?
A maš že narjen za šobe v odbijaču al boš mogu rezat?
Uporabniški avatar
vran22
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a vran22 »

iRenault napisal/-a:Ma dej sej sprednji odbijač je vsega skupi kaj, 15 šraufov?
pomoje bi že mogl bit zarisan pod obijaču kje more sam luknce zvrtat? Vsaj tk majo nekateri avti že pripravlen oz. označen kje morš luknce nardit..
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux :)
Uporabniški avatar
mateichk

vran22 napisal/-a:
pomoje bi že mogl bit zarisan pod obijaču kje more sam luknce zvrtat? Vsaj tk majo nekateri avti že pripravlen oz. označen kje morš luknce nardit..
Ja naj bi blo na notranji strani zarisan kje naj bi šobe pršle tko da to ni neki problem zavrtat v odbijač pa našraufat šobe not :)

@iRenault: problem je v tem da niti nimam placa za odbijač dol vzet ker živim v bloku tko da... :)
Uporabniški avatar
vran22

mateichk napisal/-a:
vran22 napisal/-a:
Ja naj bi blo na notranji strani zarisan kje naj bi šobe pršle tko da to ni neki problem zavrtat v odbijač pa našraufat šobe not :)

@iRenault: problem je v tem da niti nimam placa za odbijač dol vzet ker živim v bloku tko da... :)
pejt do kajga kolega ko ma garažo :D Js ko sm menju plastiko na odbijačo sm kr pred blokom razšraufu na parkingu :D..
Uporabniški avatar
mateichk

Ma sej jst tut gume menjam kr pred blokom sam mam take faine sosede da so vsi na balkonu :D pol pa trači sej veš kako je to hahaha :D
Uporabniški avatar
vran22

mateichk napisal/-a:Ma sej jst tut gume menjam kr pred blokom sam mam take faine sosede da so vsi na balkonu :D pol pa trači sej veš kako je to hahaha :D
hjaa vem kak to zgleda :) sploh če že kej mal bol tak šraufaš :D.. Ampk js sm pred 1mescom auto do konc parkinga zapelu, pa kr dol fuknu odbijač..
Uporabniški avatar
iRenault

Prpel do mene mam dvorišče - pa hladno pivo v hladilniku :)

Drgač pa ja,... Tele parkingi so tut čudni; brat živi v bloku, pa k sva kkšne ciaote/skuterje včasih šraufala tm na parkirišču te že vsi čudn gledajo...
Uporabniški avatar
mateichk

iRenault napisal/-a:Prpel do mene mam dvorišče - pa hladno pivo v hladilniku :)

Drgač pa ja,... Tele parkingi so tut čudni; brat živi v bloku, pa k sva kkšne ciaote/skuterje včasih šraufala tm na parkirišču te že vsi čudn gledajo...
Bomo se en dan zmenili ;) samo povej s kerga konca si :)
Uporabniški avatar
iRenault

Malo za šalo malo za res :)

Drugače sm tle iz okolice Lj (Podpeč, Jezero - Pod Rakitno/Preserje).

Če boš kdaj okol hodu se lahko komot oglasiš na pijači al pa da kej pošraufamo :)
Zaklenjeno