Ex-clio dci in Laguna 1.9 dci Dynamique 2002

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Re: Clio 1.5 dci Dynamique 2003

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

andrej86- slpoh nwm zakaj sm tist napisu :)
gaši- chiptuning je kar fina zdeva, samo pa, da bi ga kupil pri neki poznani firmi pa ne hvala saj pride okoli 300€ in ni vreden tega denarja. Je res, da se v moči malo pozna ampak ne ravno kako veliko. Za bencinarja pa nwm, tam bi se pa pomoje splačalo.
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

Danes sem se malo poigral z chiptuningom. :)
Zadevo se ,da privijat ter pa odvijat, na začetku je bilo nastavljeno tako
Slika
Potem sem jaz malo privil
Slika
Slika
Po prvih kilometrih (uff) :) avto res lepo vleče samo me pa malo skrbi ,da ne bo kakšna stvar na motorju popustila oziroma uničila. Kaj vi mislite, zna kaj odpovedati :?:
_iT_

Odgovor Napisal/-a _iT_ »

Pozdravljen.

Najprej bi pohvalil tvoj clio. Res lepo vzdrževan. Moj je slabši, ker se ga dobil, zato tudi ni ravno po mojem okusu (rdeč ). Imam pa iste 15col platišča s tem da so gor 195/50/15. In tudi prevoženih ima zelo veliko (180k) in ga čaka velik servis.
Prebral sem, da si menjal gumice stabilizatorejev , a to ti je pokalo ko si zapeljal v luknje, ker meni zelo poka skozi vsako manjšo luknjico. :)
Imam namen sčistiti egr ventil, zanima me samo če je potrebno izključiti akumulator kakor sem nekje zasledil in kakšni so kaj rezulatati?
Skratka avto mi cuka kot nor, menjan je bil nosilec motorja pred 15tisoč a ni najbolj pomagalo..Vrjetno je treba vse zamenat, ali je še kakšna druga opicja :)

Zanima me še, če še imaš tale karbon "papir" in če bi mi seveda za plačilo oblekel notranje letvice :)

Veliko vprašanj, vem :) :lol:
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

No tako :) Glede gumic stabilizatorja je tako, da tudi zaradi njih lahko poka podvozje ampak lahko pa so še drugih dejavniki npr. končniki, amortizerji... Drugače če pa zamenjaš tiste gumice nima kaj škodit, kvečjemu lahko odpravi ropot (cena je pa tudi denarnici prijazna). Jaz sem takrat zamenjal vse končnike + te gumice ter dal napravit optiko. Za čiščenje egr ventila ni treba izključit akumulatorja (raj si še radio vžgi da ne bo dovgčas med delom :wink: ). Lahko ga poskusiš očistiti če bo kaj bolje jaz sem ga že dvakrat, zdaj ga pa moram zamenjati. ker je hin. Probaj če cuka zaradi egr ventila to pa narediš tako, (najbolje topel motor), samo odklopiš konektor z egr ventila pa gasa, pri meni celo ne javi napake če to naredim pri nekaterih pa. Glede karbona je pa tako ,da nekaj ga še imam in ti lahko tudi oblečem tiste letvice za simbolično ceno :D Drugače ga greš pa lahko tudi sam kupiti v črnuče za točen naslov morem pa pogledati v avtu kjer mam račun (lahko jutri) :) če te pa še kaj zanima samo vprašaj. :)
_iT_

Hvala za odgovore :) Egr dvomim da je kriv za cukanje, ker ko cuka je vidno na menjalniku, ampak očistil ga bom vseeno. A to s kašnim WDjem spucaš al lahko z navadnim kuhinjskim razmaščevalcem :D Včeraj sem v eni temi našel sliko od novega nosilca motorja, in lej šment mehanik mi ga le ni menjal, ker izgleda, da je že naredil svoje. Razen če menjal kakšnega drugega, ker so baje 3 če se ne motim :)

Za folijo sem se že pozanimal ima v Ihanu pri Domžalah 19e na kvadrat, tako da se lahko praktično s kolesom odpravim :)
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

Za cukanje ne more biti kriv menjalnik :!: Menjalnik se zato trese, ker se trese motor. Ampak če cuka to nimajo veze nobene gumice, nosilci itd. Poiskusi odklopiti egr, spucaš ga lahko s čimer koli samo, da ga potem posušiš ,najbolje z bencinom pa z krtačko za zobe. :)
_iT_

Super. Potem bom danes ali jutri poizkusil in poročal :) Glede na to da sem jaz naredil z avtom 90.000 bo verjetno zelo zapacan, ker najbrž ni bil še nikoli čiščen :) Upam da mu je še kaj pomoči
_iT_

Evo kljub slabemu vremenu sem se odločil da očistim. Moram najprej pojamrat da mi je več časa vzelo, da ga ven spravim, kot da ga očistim. Bil sem presenečen,ker se mi ni zdel tako zelo zamazan, vseeno očistil, malo pobrusil okoli z brusnim papirjem (2000), da je šel lažje nazaj in rezultat je bil dober. Avto končno lahko vozim normalno brez, da mi cuka pri enakomerni vožnji.

Vseeno pa ko spustim gas zatrese menjalnik, pa v prostem teku tudi nekako motor ne laufa enakomerno ( trese avto vsake toliko časa). Stare gare :)
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

Ne spuščaj gasa pa ne bo nič treslo :wink: haha :D
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

Jaz si zapišem vsako stvar, kar naredim, popravim, zamenjam, dodam na cliotu (okvara, tuning, styling, potrošni material) in sem zračunal, da sem od julija.2011 pa do danes april.2012 zanj zapravil 2058€ +- 100€ :shock:
_iT_

Ja sej fajn račune shranjevat, jaz sem tudi začel. Ja kje je še registracija pa vse. Samo jaz nujno rabim avto zarad službe. Sem že bil čisto pred menjavo, samo po dolgem razmisleku (potreben bi bil kredit normalno ) sem se odločil, da ga še vozim :) nimaš lepšega kot čiste račune
Tadej89
Kraj: Svta Trojica v Slo.Goricah

Odgovor Napisal/-a Tadej89 »

Lep clio, pa še vzdrževan lepo to mi je všeč :D všeč mi je tudi ideja da si še klučeka prevleko v folijo pa zgledata prav sexy 8)
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

Hvala :D
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

Popravilo motorčka za zaklepanje desnih vrat. :)
Slika
Takole zgleda
Slika
Podoben motorček kot pri električnih igračah :)
Slika
Kontakt sprej in motorček dela kot prej :D
Slika
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/

Wofer sem, kar privijačil na podlago v prtlažniku, da se mi ne vozi sem ter tja :)
Slika
Slika
Slika
Utripanje neonk :D
http://www.youtube.com/watch?v=2tRaXsbyFH0" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo nekam temen je ta posnetek na youtube.
Zaklenjeno