Problem !?

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
Potrč

Problem !?

Odgovor Napisal/-a Potrč »

Pozdravljeni !
Sem srečn lastnik Renault Cliota letnik 98 in si ga mislim malo sporihtat pa me zanima kak je z zakoni pri nas.

Avto nima serijsko vgrajenih meglenk, če si jih nabavim in zmotiram morem potem hodit da mi jih homoligirajo ali ne ?

pa spredaj so "navadni" žarometi, ampak meni osebno so všeč od modela sport bolj, bi se dalo to enostavno samo zamenjat pa fertik al bo treba it vse homoligirat? http://images.ceneje.si/products/thumbn ... 75x175.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Hvala za odgovore že v naprej
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Re: Problem !?

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

ma za meglenke ce mislis dat original se nebi smel noben zapicit v njih ker pac ti nikjer ne pise da tvoj avto ma nima meglenk,glede luci ce se prevec ne razlikujejo in ce ne das notri xenonk nebi smelo bit problemov....
Uporabniški avatar
Potrč

Odgovor Napisal/-a Potrč »

Kaj ima že kdo izkušnje s tako menjavo žarometov? ali se samo tastrari odklopijo pa novi dajo not al je treba kakšne kable spreminjat al pa kaj ?!
Uporabniški avatar
iceman89
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a iceman89 »

kulkr js vem ni treba luči homologirat če je svetilnost ista...
v meglenke se ti pa tut ne bo noben vpiču...razn če boš mel skos pržgane :wink: pol je pa tk prav da je kaka kazen :wink:
Slika
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

iceman89 napisal/-a:kulkr js vem ni treba luči homologirat če je svetilnost ista...
o kaki svetilnosti ti svetiš? a tebi kaj ne sveti? Kaj nabijate v prazno in to v stilu baba čula baba rekla. Ignorantia Iuris Nocet!!
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

to kar imaš ti v mislih ni problema saj so to tako ali tako originalni žarometi za clio II ph.1

glede meglenk tudi ni problema razen če jih misliš imet za dnevne luči potem moraš imeti vgrajene dvojne žarnice in homologacijo.
Uporabniški avatar
iceman89
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a iceman89 »

sinko napisal/-a:
iceman89 napisal/-a:kulkr js vem ni treba luči homologirat če je svetilnost ista...
o kaki svetilnosti ti svetiš? a tebi kaj ne sveti? Kaj nabijate v prazno in to v stilu baba čula baba rekla. Ignorantia Iuris Nocet!!
če spredi naprimer zamenjaš luči tk ko sm js na meganu prejšnem..
prvo sm dal noter luči identične originalnim edin plastike so ble črne noter...to ni treba homologirat!
ko sm pa dal angel eyes je pa to čist druga zgodba ker se marsikej spremeni (tut žarnice niso več iste) to je pa normalno treba...
ne vem ka se vžigaš neki...
Slika
Odgovori