Laguna GT razredčeno olje...

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
tdk

Laguna GT razredčeno olje...

Odgovor Napisal/-a tdk »

Pozdravljeni!

Na laguni GT bo kmalu 74k km;do danes BP.In danes ko se peljem iz službe mi sporoči Check Injection sistem in se prižge indikator za servis.Obrnem se nazaj pa v MS na servis.Gor dajo tester in mi mojster pove,da je razredčeno olje in potreben servis 4600km oz 3 mesece prej pred servisnim intervalom.In tako gre jutri laguna na predčasni servis.Mi je glih pretekla garancija;ma ta matra nekaj drugega...kako neki senzorji in na podlagi česa sporočijo da je olje preredko oz razredčeno in zakaj?In če opozorila ne bi bilo kaj se lahko pripeti?..skratka razlage zaenkrat nimam;jutri so vse narejeno;vprašanje pa ostaja?

lp tdk
Uporabniški avatar
buscapé
Kraj: novo mesto

Re: Laguna GT razredčeno olje...

Odgovor Napisal/-a buscapé »

Meni se je enako pripetilo na laguni 2.0 dci 127 kw. Interval imam na 15k km in se mi je prejšnji teden obrnil interval in se je vključila oranžna lučka za servis. Nato sem s to lučko prevozil še okolli 200 km, torej že čez predviden servis in se mi je na avtocesti naenkrat napisalo opozoroilo Check injection system. Pokličem mehanika, mu povem in je rekel, da ga naj pripeljem, tako ali tako je redni servis pa bo še to pogledal. Ko ga priključi na računalnik je vidl za kakšno zadevo gre in mi je podal enako razlago kot tebi. Računalnik avtomobila na podlalgi različnih parametrov (način vožnje, kolikokrat ga prižgeš, kako voziš, imaš relacije ali mestne vožnje itd.) izračuna in ugotovi, da je čas za srevis in da je olje preredko. Kot mi je mehanik rekel, to ni res, ampak pač računalnik ugotovi svoje. Če se še naprej voziš ne bo nič narobe.

Mislim pa, da je to povezano z intervalom. Če ti nastavijo interval na 30k km, potem ti računalnik računa na takšen interval, če bi ga imel na 8k km , pa bi računal na tisti interval. Sam sem imel prej nastavljeno na 30k km interval in mi po 15k km to ni izpisalo. Potem sem se po 15k km odločil za servis in mi je mehanik spremenil interval na 15k km, sedaj pa se mi je to izpisalo. Pač je to računalniška doba in računanik se tako odloči, čeprav mehanika tega ne potrebuje. Mehanik mi je potem dejal, da ima pač Renault smešen sistem za opozorilo, kateri voznika seveda prestraši.
Renault laguna grandtour Initiale (2.0 dci 127 Kw)
Uporabniški avatar
tdk

Re: Laguna GT razredčeno olje...

Odgovor Napisal/-a tdk »

Zelo podobne oz. skoraj iste informacije sem sam izvedel danes od mehanika.
No,OK,servis je bil danes narejen;z GT-jko je spet vse OK.
Servise drugače delam na 20k km oz. 1 leto.

lp tdk
Odgovori