clio-cviljenje pri pritisku na sklopko
clio-cviljenje pri pritisku na sklopko
živjo! mene zanima sledeče...pri teh hladnih jutranjih temperaturah se mi dogaja da v začetnih recimo 3 kilometrih piska ko pritisnem na sklopko. to naj bi bilo takole: ko šaltam iz prestavami, če pritisnem sklopko in dodam malo plina,...zasliši se pa zvok kot če bi vzeli tisto otroško vetrnico ki je iz paperja na leseni palčki in pihnili vanjo in ko bi se zavrtela naredi identičen zvok... skratka piska ko je pritisnjena sklopka v začetnih parih kilometrih, zjutraj in popoldan ko grem iz službe ( ko avto miruje 9 ur ) avto je clio III letnik 2006, s 50.000km in 1.4 motorjem, vse dele ima tovarniško ugrajene, nikoli posegov v menjalnik in podobno. mogoče gdo ve kaj bi to bilo?
Re: clio-cviljenje pri pritisku na sklopko
lahko je potisni ležaj... ko se avto segreje in npr. na mestu pritisneš in spustiš skolpko se pa ne sliši nič?
sliši se samo ko je avto hladen, ko prestavljam med vožnjo ali če na mestu pritisnem sklopko in dodam malo gasa, če samo pritisnem brez gasa se ne sliči nič. obrati motorja večajo jakost zvoka...več kot je obratov glasneje je, manj ko je obratov tiši je zvok, v prostem teku se skoraj da ne sliši...verjetno bi bil res kakšen potisni ležaj ja...je potrebna takojšnja menjava, lahko napaka potegne za sabo še večje probleme??
ja dobr definitivno ni.. priporočam ti, da auto čimprej pelješ do mehanika. potisni ležaj je pa tako poceni (par 10€+menjava), da se nesplača tvegat (ČE je to to). drgač pa je lahko velika pizd***** zrd potisnga, lahko sam ostaneš brez sklopke, lahko ti pa use zje** (odvisn kaj zdrobi, kako zdrobi pa kam odpadek potegne, lahko povzroči nepotrebne probleme) pa če se že razkopava je pametno zamenjat komplet sklopko. 
ok hvala za pomoč in informacije! v sredo sem zmenjen pri mehaniku in bova vidla kako in kaj...bom javil, mogoče bo pa še komu kaj koristilo=)
ps. zanimivo da danes ko sem se vračou iz šihta nisem imel teh problemou, verjetno ker je bilo zunaj malo topleje, -2 stopinji...uglaunm nevem, bomo vidl
ps. zanimivo da danes ko sem se vračou iz šihta nisem imel teh problemou, verjetno ker je bilo zunaj malo topleje, -2 stopinji...uglaunm nevem, bomo vidl
ja, gre za piskanje potisnega ležaja, ampak sta mi mehankar in sodelovc na šihtu ki je strojnik rekla da še ni hude panike, tko da zaenkrat vrjetn še nebom menjou. avto ma prevoženih dobrih 50.000km... nej mi še gdo ki ima izkušne na tem področju svetuje kaj in kako glede potisnega ležaja? kakšn to pride približn strošek naprimer valeo sklopke? glede na to da je treba snet dol menjalnik in razstavt sklopko je vrjetn racjonalnejš da menjam use v kompletu če bi menju ane? tipa motorja nevem, vem da je 1.4 iz 98 hp,06 letnik to je pa to=)
Naj te potolažim sam imam identičen problem, Clio 3, '07, 72kw preko 120kkm. Piska samo pod rečmo -5 ali ko je velika vlaga okol nule. Mislm da piska jermen ker je mrzu/vlažen in ko se mašina segreje ne piska več. Daš mal muzko bl na glas pa je 
Sam imam isti problem s piskanjem. Piska mi samo ko avto užgem, po prvem prevoženem kilometru pa neha. Sam sem se tolažil da je jermen, vendar po velikem servisu (menjal oba jermena, rolce, ...) piskanje ostaja identično. Torej piska potisni ležaj sklopke. Del res ni pretirano drag, vendar pa je za menjavo potrebnega ogromno dela. Tako da, če ne piska res močno, komot še malo počakaš...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Pol je to zgleda res pogost pojav, mata tut 2 frenda na meganih 1.6 podobne probleme ...
Valeo sklopka komplet lamela + košara pride 150 eur, potisni pa tudi tam okoli 150 eurbobo.89 napisal/-a:ja, gre za piskanje potisnega ležaja, ampak sta mi mehankar in sodelovc na šihtu ki je strojnik rekla da še ni hude panike, tko da zaenkrat vrjetn še nebom menjou. avto ma prevoženih dobrih 50.000km... nej mi še gdo ki ima izkušne na tem področju svetuje kaj in kako glede potisnega ležaja? kakšn to pride približn strošek naprimer valeo sklopke? glede na to da je treba snet dol menjalnik in razstavt sklopko je vrjetn racjonalnejš da menjam use v kompletu če bi menju ane? tipa motorja nevem, vem da je 1.4 iz 98 hp,06 letnik to je pa to=)
potisni 150€???uporabnik napisal/-a:Valeo sklopka komplet lamela + košara pride 150 eur, potisni pa tudi tam okoli 150 eurbobo.89 napisal/-a:ja, gre za piskanje potisnega ležaja, ampak sta mi mehankar in sodelovc na šihtu ki je strojnik rekla da še ni hude panike, tko da zaenkrat vrjetn še nebom menjou. avto ma prevoženih dobrih 50.000km... nej mi še gdo ki ima izkušne na tem področju svetuje kaj in kako glede potisnega ležaja? kakšn to pride približn strošek naprimer valeo sklopke? glede na to da je treba snet dol menjalnik in razstavt sklopko je vrjetn racjonalnejš da menjam use v kompletu če bi menju ane? tipa motorja nevem, vem da je 1.4 iz 98 hp,06 letnik to je pa to=)
826303 (Kit 2 Pieces (cover & plate)) in pa 804509, pa poglej po internetu koliko so cene, od kje pa tebi 30 eur pa ne vem
Odvisno od menjalnika, ker možni so trije različni potisni ležaji. Najcenejši cca. 75€, najdražji cca. 150€. Je pa Sachsov ali pa Lukov cenejši.
Je renault malo zakompliciral zadevo in je zato tako drag.

Je renault malo zakompliciral zadevo in je zato tako drag.
Enigma motorsport
vendar tista ostala dva sta po katalogu od 2009 dalje
- gamblerDH20
no točno tako piskanje se je pojavilo tudi na mojem cliu rs letnik 06.
sosed je mehanik na remontu in je rekel da je potisni ležaj slb. da ni nujno takoj zamenat sam da nej vozim po pameti. ampak zakaj pa mam rs-a? da se počas pelm pač ne..
Tko da ja, nov pride 160e, +cca 8 ur dela kar pa tudi ni poceni. in ko je avto že v kosih se splača menat še sklopko tako da se mi obeta kar precejšno tanšanje denarnice
pa je šlo nižanje, tršanje in ostale zadeve ki jih imam v planu po zlu..
sosed je mehanik na remontu in je rekel da je potisni ležaj slb. da ni nujno takoj zamenat sam da nej vozim po pameti. ampak zakaj pa mam rs-a? da se počas pelm pač ne..
Tko da ja, nov pride 160e, +cca 8 ur dela kar pa tudi ni poceni. in ko je avto že v kosih se splača menat še sklopko tako da se mi obeta kar precejšno tanšanje denarnice
pa je šlo nižanje, tršanje in ostale zadeve ki jih imam v planu po zlu..