Modre pozicijske luci/diode

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
birkoff
Kraj: Maribor

Modre pozicijske luci/diode

Odgovor Napisal/-a birkoff »

Hja.. "globa" se dobi zanje! :evil: Uh kako sovrazim to besedo, skoraj bolj kot policijo :)
V glavnem, v soboto zvecer me ustavi policija.. ok preveri dokumene in me vprasa ce sem kaj pil. Recem mu, da ne. Potem mi vrne dokumente in molcec odide od vozila. Nakar zalaufam avto in zamuka :) Modri "kolega" pogleda nazaj in ker sem imel prizgane luci, vidi modro pozicijsko diodico. Pride nazaj do vozila in pravi (citiram): "Sedaj boste takoj odstranili te modre zarnice, drugace vam bom napisal globo, ki pa ne bo majhna!" Ok jaz ga gledam, ugasnem avto, se odpnem in grem ven, da bi reso zadevo. Oni tip pa je kar lepo odsel sedet v topel avto, tako da sem v temi pulil kable iz pozicij dol :mad: No ok, vsaj brez kazni sem jo odnesel, diode pa na naslednjem ovinku priklopo nazaj :D . Je pa za razmislis damn :cry:

Lp, Birkoff
Uporabniški avatar
Gianelle
Kraj: Višnja gora

Odgovor Napisal/-a Gianelle »

uuuuh.. dobr da sm jz svoje dol pobrau.... :roll:
Slika
PinkZ

Odgovor Napisal/-a PinkZ »

zanimivo birk sploh pa to ker si iz mojih krajev... ker mene so 3 vstavili pa mam modre pozicijske... pa nic... zanimiv....
tko BTW: kateri policaji so te ustavili mislim iz katere obcine....
virko
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a virko »

Jaz imam za vsak slucaj se navadne pozicijske vedno s seboj :) Nikol ne ves kdaj jih bos rabil. Ce policaj ni prevec zatezen, potem ti rece, da jih zamenjas pa je ;) ;)
Uporabniški avatar
birkoff

PinkZ napisal/-a:kateri policaji so te ustavili mislim iz katere obcine....
Pinky nimam pojma in katerega obmocja so bili policaji, ker mi nasreco ni napisal "GLOBE" [kako sovrazim to besedo :evil: ].
Hmm ni blo lih to v tvojem kraju ves.. blizje Ormozu je bilo :)

Lp
PinkZ

Odgovor Napisal/-a PinkZ »

aha... nevem sicer kako so tam policaji... vem naprimer za Obcino Lenart da niso tko zajebani... razn en...

vazn je da nisi dobil GLOBE.....

drugac pa kaksne barve je tvoja 19ka....ker kaj vem mogoce sem te kdaj ze videl... ker poznam enga ko je nekje naprej od mene doma pa ma tako belo 19ko na eazy varjanto porihtano...
virko

No takole, pa sem tut jaz prisel na svoj racun za pozicijske :( :evil: Uceraj ko sem zavil iz avtoceste so bili policaji ravno na kriziscu in nato takoj za menoj.... uffff, sem takoj vedel da mi bodo zatezil zarad luck, ker zarad druzga itak nimajo kaj tezit :(

Ok, ustavijo me, kontrola prometa, ok... potem stopi policaj pred avto, jaz sem ga takoj ugasnil, ko je sel spredaj, pa rece potem ce bi lahko lucke prizgal :evil: :roll: banda.... itak da je potem zatezil zaradi modrih diodic.... globa 30.000 SIT !!! aaaa

No ja, lepa najemnina je tole :)
virko

Zanima me, za koga potem velja 4. tocka (20.000 SIT kazni) ???

Luci in odsevniki na vozilu

60. clen

(1) Na vozilih v cestnem prometu smejo biti namescene samo homologirane luci in odsevniki, predpisani s tem zakonom in podzakonskimi predpisi, izdanimi na njegovi podlagi.
(2) Vozniki motornih vozil in drugi udelezenci cestnega prometa smejo uporabljati predpisane luci le po dolocilih tega zakona.
(3) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekrsek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z dolocbami tega clena.
(4) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekrsek drug udelezenec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju z dolocbami tega clena.
MihaT

Odgovor Napisal/-a MihaT »

Virko :

Kak je zdaj s tem, al je treba 30.000 jurjev placat, al je se vedno ona varjanta ce v 7 dneh pol je pol manj?*??=

Ker ce se obstaja ta varjanta, pol se ni tak hudo, ce pa ne obstaja pol pa je 30.000 sit vsekakor prevec da bi vstrajali z modrimi pozicijami.

Ajd
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Odgovor Napisal/-a VIA »

Se vedno je polovicka-sem imel prejsnjo soboto s5 radar kontrolo-damn
Slika
virko

Se velja polovicka, drugac bi blo 30k SIT res pretiravanje.
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Virko: 20.000 velja za mopediste, traktoriste itd. (kar ni motorno vozilo)

Jaz sem plave pozicijske dal ven ze 2 leti nazaj. Pa niti ne zaradi plavih, izgeldalo je grdo.

LP :)
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

men so tezil zarad modrih zarnic, ki svetijo belo. pa to ne mores vec vrjt. un model, k v smartnem stromarja poc, pa kes ukrade, se pa mirno sprehaja. vozniki smo pa kriminalci :x :mad:

kak me to razp....

sori :oops:
Slika
vesolc
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a vesolc »

offtopic...kako se pa zvezejo te diodice v luci?? :oops: :oops:
Uporabniški avatar
birkoff

vesolc napisal/-a:offtopic...kako se pa zvezejo te diodice v luci?? :oops: :oops:
gres v elektrostarcuno reces da hoces modro diodico, visokosvetleco, in pa upor zraven, pa reci da bos priklopo v avtu ker mislim da je 13,x V in bos dobo primere upor, ki ga nalotas na nogico diodice.. pol pa + nogico na +, - nogico na - pa je!
to je bolj izi razlaga... ni neka hard stromarska :)
Odgovori