Nastavitev sklopke

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
LEFTY

Re: Nastavitev sklopke

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Živjo!
Noben ni napisal za katerega megana gre, letnik. Ker jaz imam megana 1.9 dti l.2000 in me precej moti da mi sklopka prijemle cisto na zacetku, ze takoj ko malo stisnem pedalo. Raje bi nekje na sredini. Ali se pri meganu 1 tudi avtomatsko nastavlja???
Ker gledal sem kje bi lahko to nastavil pa se mi sanja ne. Pri stari astri f, je bilo to povsem enostavno.
Prosim za par smernic. :-P
Hvala
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Je bila sklopka ali zajla kdaj menjana? Mogoče ni prav nameščena ali pa neustrezna zajla.
Uporabniški avatar
LEFTY

To pa nisem prepričan ker sem rabljenega kupil. Ima pa 165.000km, sicer je lastnik trdil da je še prva sklopka.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Uh, mislim da sem narobe razumel. Se pravi sklopka prime čisto pri vrhu? Potem se verjetno počasi poslavlja.
Uporabniški avatar
LEFTY

Aaaaaj super še tega mi treba. :P Se prav nastavit se pa več nič ne da ali kako?
Pismo pr astri mi je prva sklopka držala 300.000 ta pa pol manj?! :S

Hvala
Uporabniški avatar
uporabnik

Odgovor Napisal/-a uporabnik »

no ja čisto je odvisno od proizvajalca in pa lahko da se je pač več uporabljala in ni bilo nekaj veliko avtoceste, drugače pa če se gre o 72 kW verziji je komplet skopke (lamela, košara in potisni ležaj) od Valea 160 eur, oziroma od Sachsa 155 eur, vendar bi moral pogledati po vsej verjetnosti je notri Valeotova pakirana
Odgovori