Katrca ne greje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
nominator

Katrca ne greje

Odgovor Napisal/-a nominator »

Meni pa katrca 92 ne greje kabine.Ventilator laufa sam piha pa komaj mlačno.Mislu sem zamenjat termostat pa mi je un ki prodaja dele rekel naj se sprijaznim da katrce ne grejejo.Sedaj sem dal še karton za prvo masko pa isto ne greje.Ko sem se pa peljal v en dolgi breg se mi je prižgala opozorilna lučka za temperaturo vode, takrat je pa začela greti.Ampak samo dokler je bil breg sedaj pa ne greje spet.

A ma kdo kakšno idejo?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Katrca ne greje

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V koliko hladilni sistem deluje brezhibno ( termostat, odzračen sistem................. ) bi moralo pihati toplo. Res pa je da R4 piha pri oknih in kakšne divje temperature ne morete pričakovati v kabini.
Preverite:
- ko vozilo stoji naj bo motor prižgan, vklopite gretje in počakajte da se sistem segreje, sedaj bi moralo lepo toplo pihati......................zapeljite se z vozilom, v koliko se bo gretje zmanjšalo vam nagaja termostat na motorju - zablokiral v odprtem položaju ali pa ga ni notri.
- kljub temu, da vozilo stoji, motor ima delovno temperaturo in ne piha toplo.........................je zmanjšan pretok tekočine skozi pečko ...........potrebno ščistiti ali menjati pečko v kabini.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
nominator

Tudi na mestu ne piha vroce.Piha mrzlo.Radiator sem odzračil pa zanimivo da sta ob vevi do radiatorja vroči.Zakaj je pihalo vroče ko je kuhala v klanec?
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Je sploh dovolj hladilne tekočine v sistemu?? To preveri najprej.
nominator

ja ekspanzijska je polna do polovice hladilnik do konca pa zrak sem tudi spustil.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Meni se zdi da je problem v termostatu. Kot praviš avto ne greje, potem ti je pa kuhala ko si dal papir. Se pravi termostat je odprt ali ga pa sploh ni in se voda ne more segreti ker skos kroži skozi celoten sistem. Ko si dal pa karton spredaj pa ni moglo hladit, voda je še vedno krožila in se je cel sistem segrel, ker ni imel hlajenja. Antifriza je pa notri dovolj? Mislim na samo mešanico.
nominator

antifriz je dobr.A če dam termostat ven se bo vidlo da je pokvarjen oz skoz odprt?jaz tudi najbol termostat sumim.Bom razkopal pa sporočim.
nominator

Termostat sem dal ven in izgleda čisto uredu.Vrgu sem ga v eno posodo in zavrel v vodi pa se lepo odpre tako da pomoje je termostat uredu.G bom zamenjal sam mislim da je tudi tastar uredu
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Sedaj ko imaš že vse podrto operi še celoten hladilni sistem z blagim pritiskom vode. Mogoče bi bilo še najboljše če bi lahko pečko dol snel.

Lp
Uporabniški avatar
uporabnik

Odgovor Napisal/-a uporabnik »

no ja tudi sam termostat stane par evrov (cca 5 eur)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Termostat odpirajo smole, ki se topijo pri različnih temepraturah............................s kuhanjem se uniči vsak termostat. Kakor so vam svetovali, če je že podrto, ščistite še pečko.

Lep pozrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
nominator

Zamenjal termostat ampak ni nič bolje.Malo sumim loputo s katero se preklapla vroče in mrzlo da ne dela pravilno.Bom še ta teden razdrl pa poročam.Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ziher zabita pečka - zamenja se precej enostavno.

Katrca zna ZELO gret, me nikoli ni zeblo v njej ;)
Uporabniški avatar
lagunabreak

Odgovor Napisal/-a lagunabreak »

Tud jst sem meu katro in je res odlično grela.
Uporabniški avatar
biste
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a biste »

snemi cevi na vodni pumpi ki gresta v pečko in jih z šlaufom speri ene par krat ponovi postopek iz ene in druge strani.. vendar prejd spusti hladilno tekočino ven da ti ne teče po celi mašini potem pa sistem dobro odzrači in bi moralo delovati..
Lp!
Odgovori