Clio 3 RS okvare/tezave/napake

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@fuegogt: Torej kljub temu, da ti krijejo polovico stroškov, boš verjetno vseeno plačal več kot, če bi dal nepooblaščenem (privat) servisu delati :?.

Če si par postov nazaj omenjal nekega kolega, s katerim sta nekoč podirala menjalnik... kaj nista več kolega :)? Res to ni Yugo, ampak prav dosti drugačen pa tudi ni ;). Cena bi bila pa verjetno drobiž za kakšno pijačo. Sam sinhron mislim, da je cca 40€.

Lp, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Glede na število okvarjenih menjalnikov bi bil pomoje kar business naredit ene "bulletproof" aftermarket sinhrone...
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Sej večinoma ni fora v sinhronih. Kar sem jaz podiral menjalnikov (večina sicer peugeot) sploh niso sinhroni požrti, temveč vklopni zobniki na prestavah. Ponavadi je tudi cel vklopni mehanizem tisti ki ima zobe požrte. Sinhron (tisti obroček z zobi) pa je v veliko primerih prav lep, re pa je da je fora tudi v tem, da dobi notranjost tega sinhorna prevelik premer in je premalo trenja med prestavo in sinhronom.

Treba bi bilo podreti in pogledati.

Menjalniki pa večinoma vsi delujejo na zelo zelo podoben način tako da neke razlike v samem delovanju ni.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

fuegogt napisal/-a:Danes sem bil na servisu. Diagnoza okvare-sinhron :( . Najmanjši ocenjen strošek pred odprtjem cca 750 €, če bo samo sinhron, če bo še kakšen ležaj, prirobnica zobnika, podložke itd, bo kar jurja. Izven garancije glede na malo prevoženih krijejo polovico... Čakam še eno varianto, javim čez en teden.
Kam si šel to? Avtotehnika?
Uporabniški avatar
fuegogt

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

@schkorc: kolega se je preselil na primorsko, tako, da je ta scena zamrla :(. Sinhron je res 44 €. Omenjali so še podložke in neke meritve itd...orodja pa tudi verjetno nimamo vsega.

@Drmo: Prav imaš, tudi mehanik je sumil tisti vklopni zobnik, cena 160€, diagnoza ob podrtju...

@Maniak: Ja, mislim, da so cene povsod tam tam...
Uporabniški avatar
carchy225

Odgovor Napisal/-a carchy225 »

Jest imam pri RS200 l.2009 tud že kak mesec težave s prestavljanjem, težko dam v kako prestavo sploh pa v prvo ampak samo ko avto stoji na mestu, med vožnjo je ok.

tako kot na tem posnetku.

http://www.youtube.com/watch?v=tTpfS8SA ... r_embedded
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

OMG šele ko vidm kake težave mate eni, opažam da je moj menjalnik pr 152.000 km skor ko nov. Izjema je hitro šaltanje iz 1 v 2 prestavo. Temu se pač izogibam.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
and
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a and »

carchy225 napisal/-a:Jest imam pri RS200 l.2009 tud že kak mesec težave s prestavljanjem, težko dam v kako prestavo sploh pa v prvo ampak samo ko avto stoji na mestu, med vožnjo je ok.

Probaj najprej v 6. pa potem v 1....
Uporabniški avatar
Cr00k

UrbanD napisal/-a:OMG šele ko vidm kake težave mate eni, opažam da je moj menjalnik pr 152.000 km skor ko nov. Izjema je hitro šaltanje iz 1 v 2 prestavo. Temu se pač izogibam.
Sej nekak so ugotovil v UK, da če menjalnik zdrži 25k km, potem je malo verjetno da ti crkne.

Jst mam trenutno 18k km, pa je zaenkrat vse BP - je pa res, da ga ob zagonu minutko pustim v prostem teku, in nato v večini uporabljam vmesni gas pri menjanju prestav navzdol (heel&toe se morm pa še priučit - neki mi ne gre :D)... da mal menjalnik razbremenim, pa še "akra" se lepo oglaša ;)
Slika
Uporabniški avatar
mjemec

Odgovor Napisal/-a mjemec »

UrbanD napisal/-a:OMG šele ko vidm kake težave mate eni, opažam da je moj menjalnik pr 152.000 km skor ko nov. Izjema je hitro šaltanje iz 1 v 2 prestavo. Temu se pač izogibam.
Rahlo škrtanje pri res hitrem prestavljanju iz 1. v 2. je pomoje standard pri Clio II RSih :)

No jaz imam pri svojem 197 90k km in zaenkrat (trkam na les :D ) menjalnik nima težav v mrazu. Opazil sem edino da gre v 4. prestavo mogoče malce težje tik pred blokado, ampak res malce težje. Če prestavim 300 obratov prej ali počakam delček sekunde, lepo pade noter... Upam da bo ostalo tako.
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

carchy225 napisal/-a:Jest imam pri RS200 l.2009 tud že kak mesec težave s prestavljanjem, težko dam v kako prestavo sploh pa v prvo ampak samo ko avto stoji na mestu, med vožnjo je ok.

Če se ti dogaja tako, kot na tem posnetku, potem te čaka menjava sklopke (potisna plošča, lamela), pa če želiš lahko še zamenjaš potisni ležaj!
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
Cr00k

Zadnji rezultati ankete iz clio200.net:
Slika

ps: pa dvema je v tem času menjalnik šel, ko sta izbrala "No...".

EDIT: pa še link, da boste vedel kakšno olje gre v menjalnik... klik :)
Slika
Uporabniški avatar
fuegogt

Re: Clio 3 RS okvare/tezave/napake

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

No, danes sem peljal cliota na servis, da razkopljejo menjalnik :roll: Jutri bodo povedali, kaj bo za zamenjat. Renault bo kril 50%, RenaultNissan SLO pa nič :mad: . Upam, da bo strošek čim manjši. Za nadomestni avto sem dobil nissan micro :roll: , rečem lahko samo nekaj, zdaj še mam pa bolj rad RS-a :D
Jutri poročam dalje.
Uporabniški avatar
carchy225

Odgovor Napisal/-a carchy225 »

Katero olje pa priporočate za menjalnik, original je 75W-80, nekateri pa dajo 75W-90 ali 70W-80?
Je že kdo probal kako drugo olje kot originalno in če je kaka razlika v prestavljanju?
Uporabniški avatar
mjemec

Odgovor Napisal/-a mjemec »

Na clio197.net priporočajo nekaj iz tega izbora http://www.opieoils.co.uk/c-670-75w-80-75w-85-mtfs.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; , nekateri tudi Castrol 75W90 TAF-X (ampak baje povsod ni več dobavljivo, poleg tega je gostejše od originalnega in pomeni težje prestavljanje)...
Odgovori