My new Clio III RS CUP

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Damchy
Kraj: Črnomelj

My new Clio III RS CUP

Odgovor Napisal/-a Damchy »

Pozdravljeni vsi ljubitelji Renaultovega RS oddelka.
Kot že naslov pove,sem že dobrega pol leta lastnik Clia III RS CUP.
Z nekaterimi smo rekli besedo že na RS meetu v Ljubljani,z ostalimi bomo pa virtualno in kasneje na kakšnem srečanju tudi v živo...
pa da preidem k bistvu...
Sem Damjan...prihajam iz Črnomlja. mlad sem 26...pa da ne nakladam preveč preidimo raje na bistvo bistvo...

Torej nekega lepega majskega popoldneva 2011 leta sem postal srečni lastnik dotične renaultove igračke.
Avtomobil sem kupil od starejšega gospoda iz Ljubljane.Imel je 3100 km in je praktično smrdel po novem.Preverjen...in vse je bilo tako kot mora..

In to je trenutek ko je prvič parkiral pod domačim nadstreškom:)

Slika

Slika

Slika

Slika

Potem sem se odločil,da streho,predni odbijač,zadnji difuzor in oba ogledala oblečem v karbon look folijo.Zadevo je opravil Klemen iz firme PoglejPoglej in lahko rečem le da sem zelo zelo zadovoljen.

Slika

Slika

Slika

Slika

In ker zadeva v originalu zelooo potihem rezgeta sem obiskal našega znanega Igorčka iz Ivančne gorice in nekako smo našli skupno rešitev,da bo zadeva malce lepše pela:):)
Akrapovič Evolution izpušni sistem...torej brez katalizatorja in srednjega lonca...praktično od kolektorja nazaj...Slik od same montaže nimam...

In ker slike s telefonom avtu delajo krivico sem angažiral vsem dobro znanega Skopušnika da sva zadevo rahlo ovekovečila v digitalni obliki in nastale so naslednje fotkografije:)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Potem se je počasi začelo moje udejstvovanje na hrvaškem dirkališču Grobnik...Udeležil sem se nekaj Track dayev in postavil kar nekaj dobrih časov...

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Težko nam je vglavnem:)
Slika

In ker po nekaj Track dayih prideš do spoznanja da serijsko CUP podvozje le ni tako dobro da nebi bilo lahko še boljše....se odločiš kljub nasprotovanju raznih forumskih vseznalcev zadevo zamenjat in pristaneš na naslednji zadevi...:)

KW varianta 3

Slika

Slika

Slika

Slika

Tole je bil nekako prva nastavitev podvozja,ki pa je s časom in za Grobničke potrebe se še malo spremenila...

Slika

Pa naj bo dovolj za danes...
jutri je nov dan...
Kritike,pohvale in vse ostalo zaželjeno:)
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Krasen avto imaš. Lepo ga obdeluješ (Akrapovič, KW3...). Kako se pa sedaj kaj pelje? Si bil na Grobniku že s tem podvozjem? Zanima me razlika v časih.
Uporabniški avatar
fuegogt

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

Zelo leeep RS!! Si ga kar hitro popedenal :D . Meni osebno je karbon res dobra izbira. Tudi tehnološko si ga dobro posodobil. Veliko varnih in trakcije polnih km ti želim. Mi lahko na PM zaupaš, koliko znese ta karbon špas, ker me vedno bolj vleče, da bi streho na mojem rumencu skarboniral 8)
Uporabniški avatar
error 90

Odgovor Napisal/-a error 90 »

Kot sem že napisal na a.com forumu... Lep. Na začetku mi barva ni bila všeč zdaj mi je pa zakon. Zvok je pa bomba 8)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Sem ga ene 2x videl na Grobniku, tale barva je res zakon!

Kako se drugače pelje avto po cesti s KW3? Ker na RS meet-u sem nekaj časa vozil za tabo in je videt da je avto kar precej trd, oz. kar lepo poskakuje po cesti, verjetno je občutek za volanom vseeno drugačen?

So ti original ploščice OK za Grobnik?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Sej, tko kot sem že povedal... poštena oprema (sploh 'Akra' 8)), voznik pa tudi ni od muh - glede na rezultate iz Grobnika sodeč :)

ps.: mene tudi te KW v3 oz. celo Clubsport matrajo... bi te ob priliki prosil, če me en krog po slovenskih cestah zapelješ :)
Slika
Uporabniški avatar
Free_style
Kraj: Celje, Laško

Odgovor Napisal/-a Free_style »

Lepga imas, barva je dobra. Bi mu pasala zlata platisca mogoce. Si pa naredil eno izmed lepsih in boljsih predstavitev;)
Slika
Uporabniški avatar
Damchy

Najprej hvala vsem za pohvale in za vzpodbudne besede.:)

Pa da odgovorim na nekaj zastavljenih vprašanj...

Original Cup podvozje je bilo zamenjano iz enega samega razloga in to je Grobnik.. Nebom rekel da je Cup-u karkoli manjkalo,ker potem bo spet debata tekla v napačno smer.Ko enkrat iz Cup-a vsedeš v isti avto s tekmovalnim podvozjem je razlika več kot očitna in to me je tudi prepričalo v nakup.Vožnja po vsakdanjih poteh in cestah je resda bolj trda kljub nastavljivi trdoti na blažilcih ampak vseeno...Je pa nasmeh na dirkališču toliko večji saj je avto dobesedno prilepljen na cesto.
Sem pa opazil,da na cesti same jame in luknje in neravnine (čeprav se jim spretno izogibam) bolj zvezno "požira" kot v original stanju...Trd je...to priznam...ampak vseeno...se navadiš:)
Če pa ima kdo željo kadarkoli poizkusit samo podvozje kot sopotnik me pa komot pocuka za rokav in mu izpolnem željo...naj si bo to na Grobniku,na kakšnem meetu ali pa kar tako...
Moj čas na Grobniku do sedaj najboljši pa znaša 1.53.249...kar je za clia zelooo dober čas...čas sem dosegel praktično pri udeležbi na mojem 4 Track dayu kar kvečjemu pomeni da sem dober učenec:):)

Glede KARBONA...Sej nimam kaj skrivat...Mene je vseskupaj prišlo z materialom in delom natanko 320 evrov pri podjetju PoglejPoglej iz Mengša. Fante priporočam definitivno saj so zelo flexibilni kar se tiče svetovanja,časa in same izvedbe.Bom pa verjetno polepil še celoten prvi del avtomobila v prozorno folijo in vse ostale izpostavljene dele...Ker glede na to da sem orng picajzl in me vsaka pikica moti zadeva zelo dobro reši to...:)

Drugače pa glede predstavitve poizkušam na čimbolj sproščen in simpatičen način zadevo spraviti na tipkovnico in monitor:)

Glede zlatih felten pa......malo naprej bo vse jasno:)
Uporabniški avatar
Damchy

No pa da nadaljujem..... :)

Avto je opremljen z Akrapovičem,spuščen z Kw v3...jah nč ....pa gremo na Grobnik ne...in neboste verjeli...z novimi Continental Contisport 3...
al bomo sam par krogov nardili...nebo hudega...
Yeah right...ko bi le bilo res...
Po ene 14 odvoženih krogih so bile Continentalke le bleda senca tega kar lahko rečemo guma...ok nebom pretiraval ampak vseeno uničil sem jih prehudo pošteno....

Slika

Vglavnem prideš do spoznanja da si "JELEN" in da s cestnimi gumami pač nemoreš vozit tako kot bi lahko na dirkališču...

In potem dilema...kaj kupiti....po prebiranju vrsto forumov,spletnih strani in komentarjev zadovoljnih uporabnikov sem kolebal med hibridi....
Toyo R 888 , Federal 595 RS-R. Na koncu sem se odločil za FEDERAL iz enega zelo enostavnega razloga.Toyo kot vemo so zelo težko dobavljive pri nas sploh v dimenziji 215-45-17 pa tudi cena ki se giblje okoli 800 evrov za komplet se mi zdi rahel nesmisel...Federal je pa po vseh testih zelooo dobro opravil svojo nalogo in je neke vrste best buy kar se tiče price/performance...Cenovno sploh so super...saj jih dobim krepko pod 400 evrov:)

No in potem ko si Damjan nekaj vbije v glavo in ko nekaj hoče met...si to kaj hitro potem tudi izpolni...
Spet so laufali forumi....spet je laufal Google in spet so se cedile sline...
Po parih vprašanjih....po parih zavrtenih telefonih in po hitrem posredovanju prijatelja Andreja Kranjca (RS 250 & RS clio) sem domov privlekel naslednje bonbončke....

Slika

Slika

In tukaj še z original platišča setupom

Slika

Tukaj pa že z novimi copatkami:)

Slika

Slika

Slika

Razlika mislim da je več kot očitna.Feltne pašejo v nulo in tudi izgled sedaj je veliko bolj "jezen" :)
Bodo pa definitivno feltne ostale original črne,saj sem nekako šel v smeri manj je več in da se nekako črni detajli na avtu dopolnjujejo..
Pa še primerjava:
Original platišče in Conitnental guma.......18.7 kg
OZ Ultraleggera in Federal guma.............14.2 kg

Sem pa še v dilemi ...ene feltne bodo za cesto.....druge za Grobnik...sam nevem še katere...do tam še pridemo:)...

Pa naj bo zaenkrat dovolj...
In ne....ni še konc....
Je še kar nekaj bonbončkov v vrečkici:):)
Uporabniški avatar
Free_style
Kraj: Celje, Laško

Odgovor Napisal/-a Free_style »

Si že razmišljal da bi bil novinar?=) ajde pokaž bombončke;)
Slika
Uporabniški avatar
Marko16V
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

Tele OZ-jke so ble pa od mojga brata :) pa še nove gume so gor :) dober nakup
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

damjan, js bi te pa res enkrat prosu, da bi me zapelu čez mesto da vidm, kolk se dejansko čuti luknje na temle tvojem podvozju. pa za federalke se tut js odločam, zdej spomladi, ko bo treba nabavit nove gume. kakšna je pa kej obraba teh gum pri neki normalni vožnji, kaj se lahko pričakuje od njih?
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
bac

Odgovor Napisal/-a bac »

bom reku sm... BOMBA. :twisted: . :wink:

velik adrenalinsko varnih km.. :D
Uporabniški avatar
picinni

Super predstavitev. Vsaka čast!
Glede tvoje dileme o platiščih. OZ imej za Grobnik itd. Nakup Federalk je zelo dobra odločitev :wink: . Jaz sem jih tudi nekaj dni nazaj kupil. Glede na to da ima tradwear 140, mimogrede toliko kot Potenza RE050, mora biti žvečilka. Bomo sprobali, kajne ;)
Uporabniški avatar
picinni

Še to...čas katerega si postavil je že z KW-ji in Continentalkami?
Odgovori